Taylor Swift’s ‘Midnights’ neemt TikTok nummer voor nummer over

0
12


Mensen op TikTok gebruiken nummers van Taylor Swift’s middernacht om hun praatje te praten en viraal te gaan.

Swift’s tiende studioalbum, middernacht, is minder dan een week uit en neemt TikTok al over. De meest populaire nummers op het platform kunnen je echter wel of niet verrassen.

ZIE OOK:

Taylor Swift’s ‘Midnights’-promo was raar, toch?

Hier zijn de acht populairste nummers uit middernacht, aldus TikTok. (Deze lijst is gebaseerd op het aantal video’s dat voor elk nummer is gepost.)

1. “Anti-held”

Het is niet verwonderlijk dat de eerste single van het album – en het nummer met misschien wel de meest virale teksten – de grootste opschudding veroorzaakt op TikTok met maar liefst 84.000 video’s en het tellen. De kwetsbare, maar humoristische teksten van het nummer en de door Swift geregisseerde muziekvideo hebben duizenden fans geïnspireerd om video’s te bewerken en tekstanalysevideo’s te maken. Om nog maar te zwijgen van: “Ik ben het. Hallo. Ik ben het probleem, ik ben het” is perfect ontworpen voor gebruikers om de manieren te delen waarop ze het probleem zijn – iets waarvan we weten dat ze het graag doen.

2. “Karma”

Op de tweede plaats met meer dan 24.000 video’s is ‘Karma’. De onmiskenbare bop laat Swifties dansen en lip-synchroniseren op het pakkende nummer, met zeer Swiftiaanse teksten als: “Karma is een kat, spinnend in mijn schoot omdat het van me houdt.”

ZIE OOK:

‘Midnights’-teksten die schreeuwen ‘geschreven door Taylor Swift’

3. “Middernachtregen”

Ondanks zijn onkarakteristieke productie (hoeveel neerwaartse vocale modulatie is teveel vocale modulatie?), is “Midnight Rain” een andere favoriet van de fans. Luisteraars pikken het tragisch niet-overeenkomende paar op dat in de teksten wordt afgebeeld en maken fan-edities van even noodlottige fictieve koppels zoals Kleine vrouwen’s Jo en Laurie.

4. “Shit kijken”

Misschien wel het meest controversiële nummer op de plaat, “Vigilante Shit”, heeft TikTokkers verdeeld tussen grappen maken over Swift’s dramatische teksten, zoals “teken de kattenogen scherp genoeg om een ​​man te doden”, en het lied in al zijn cringiness omarmen. Gebruikers hebben zich ook laten inspireren door Swift’s “Vigilante Shit” TikTok en plaatsen overgangsvideo’s waarin ze “zich kleden voor wraak”.

5. “Je staat er alleen voor, jongen”

“You’re On Your Own, Kid” is nummer vijf van middernacht, en zoals elke Swiftie weet, zijn de vijf nummers van Swift altijd het meest emotioneel verwoestende nummer op elk album. Als de meer dan 17.000 TikToks iets te bieden hebben, stelde “You’re On Your Own, Kid” niet teleur. Gebruikers hebben zich verdiept in de tekst, “Dus maak de vriendschapsarmbanden, neem het moment en proef het” en posten zoete montages van zichzelf en hun vrienden.

6. “Met juwelen getooid”

De tweede single uit middernacht is een favoriet voor lipsynchronisatie-, dans- en bling-overgangsvideo’s.

7. “Lavendelnevel”

“Lavender Haze” was onze collectieve kennismaking met middernacht, en als het eerste nummer op het album lijkt het het go-to-nummer te zijn voor elke TikTok die losjes verband houdt met de release en de popster. Het is de soundtrack geworden van een werkelijk eclectische mix van video’s, van middernacht-geïnspireerde drankrecepten om middernacht-geïnspireerde Instagram-bijschriften.

8. “Mastermind”

In ‘Mastermind’ beschrijft Swift hoe ze een complot smeedde om ervoor te zorgen dat iemand (Joe Alwyn) verliefd op haar zou worden. De track zorgde ervoor dat veel fans zich zo gezien voelden dat ze op TikTok zijn gekomen om de gekke schema’s bloot te leggen die ze verzonnen om dicht bij iemand te komen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in