Taylor Swift’s ‘Midnights’ laat TikTok glinsteren en zorgt voor nieuwe trends

0
12


Wanneer Taylor Swift een album uitbrengt, is dat een cultureel moment. En nergens wordt het intenser gevoeld dan op TikTok. Of het nu is dat ze opnieuw is opgenomen Rood (Taylor’s versie) of de gloednieuwe middernacht, haar muziek inspireert allerlei trends op het platform.

Voordat middernacht arriveerde, debuteerde Swift met elke tracktitel op TikTok, waardoor het platform de bestemming werd voor fans om te anticiperen op het album en theorieën te verzinnen. Zodra de klok middernacht sloeg op 21 oktober, renden Swifties naar TikTok om hun reacties, fan-edities te posten en nieuwe trends te creëren, geïnspireerd door de muziek van middernacht.

Hier zijn een paar van onze favorieten middernacht-geïnspireerde trends op TikTok.

Ik ben het. Hoi. Ik ben het probleem, ik ben het.

“Anti-Hero” is de eerste single van het album en het is een schat aan herkenbare teksten over het onder ogen zien van je innerlijke criticus. Als er één ding is dat we weten over TikTok, dan is het wel dat gebruikers graag delen waarom ze ergens mee te maken hebben en een populair nummer aanpassen aan hun eigen ervaringen.

ZIE OOK:

Taylor Swift’s ‘Anti-Hero’-tekst: een gedetailleerde analyse op internet.

Gebruikers posten de manieren waarop ze, net als Swift, zijn het probleem. Swift werkte exclusief samen met YouTube Shorts voor de #TSAntiHeroChallenge en moedigde gebruikers aan om te posten waarom zij het probleem zijn, maar de TikTok-trend groeide organisch in de app.

Het is niet alleen de puntige lyriek die fans heeft gemotiveerd om te posten op “Anti-Hero” op TikTok. Gebruikers gebruiken ook de muziekvideo waarin Swift haar onzekerheden portretteert als een muze, met veel esthetiek uit de jaren 70. “Als professional in het overdrijven van mezelf, wilde ik echt mijn eigen versie maken”, vertelde de 21-jarige Hannah Rose, die op muziek geïnspireerde video’s plaatst onder de gebruikersnaam @foundinmyphone, aan Mashable. “Wat ik zo leuk vind aan de muziekvideo is hoe, ondanks het behandelen van een diep triest onderwerp, het luchtige, komische elementen heeft die je bijna laten zien hoe irrationeel en dwaas denken zo hard over jezelf is.”

ZIE OOK:

Taylor Swift’s ‘Midnights’ neemt TikTok nummer voor nummer over

Rose’s briljante, gepersonaliseerde recreatie van de video werd meer dan 2 miljoen keer bekeken en kreeg zelfs een like van Swift zelf.

“Het hele concept om soms je eigen ergste vijand te zijn, is zo’n universeel gevoel, zelfs als het wordt verteld door de lens van Taylor Swift, die zo’n buitengewoon leven heeft gehad. Ze legt het nog steeds zo perfect vast voor iedereen,” vertelde Rose. Rose is niet de enige Swiftie die een eigen versie van de videoclip heeft gemaakt; ze zegt dat haar FYP vol zit met interpretaties en recreaties van andere mensen. (En Swift, als je dit leest, Rose is beschikbaar voor toekomstige geheime sessies.)

Ik kan nog steeds de hele plaats laten glinsteren

Niemand heeft meer plezier dan degenen die op “Bejeweled” posten. De tweede single van middernacht moedigt luisteraars aan om zichzelf te omarmen, zelfs als anderen je bekritiseren. Best geloven dat de Swifties bruisen van zelfliefde dankzij dit nummer.

Er zijn verschillende trends met de soundtrack van ‘Bejeweled’. Er is @mikael.arellano’s “Bejeweled” strut en glinsterende handen die terecht een golf van copycats hebben geïnspireerd. Hij heeft misschien wel de meest eenvoudige, maar iconische TikTok-dans tot nu toe gemaakt.

Maar “Bejeweled” is niet alleen voor de dansers. Het is ook de score geworden voor veel overgangsvideo’s, dankzij de 28-jarige Miguel Dotto. Hij begon de trend met de tekst “en trouwens, ik ga vanavond uit” om over te schakelen van een pre-going-outlook naar een clip van hem in de stad. Sinds het plaatsen is Dotto getagd in tientallen video’s van andere Swifties die de trend doen.

Wat als ik je zou vertellen dat het allemaal niet per ongeluk was?

Er gaat niets boven een Swift-nummer om meisjes op het internet hun lef te laten uiten. Deze keer is het “Mastermind” dat mensen aanmoedigt om enkele van hun meer losgeslagen neigingen bloot te leggen. In ‘Mastermind’ beschrijft Swift hoe ze plannen maakte om ervoor te zorgen dat het voorwerp van haar genegenheid verliefd op haar werd, en TikTokkers delen hun meest bizarre verhalen over hoe ze zich een weg naar iemands hart hebben gebaand.

@victoriabrowne plaatste bijvoorbeeld een video op “Mastermind” waarin het bijschrift luidt: “Ik herinner me die keer dat ik echt wilde dat mijn verliefdheid me uitnodigde, dus toen we aan het snapchatten waren en ik vroeg wat hij aan het doen was en hij antwoordde ‘kijken naar de nieuwe OJ Simpson Doc’ Ik zei ‘hetzelfde! Welke aflevering?’ en hij zei ‘3’ en ik zei ‘omg mij ook’ om hem op te peppen om te zeggen ‘we moeten samen naar 4 kijken’, wat hij deed … dus ik ging erheen en had geen idee wat er in de serie aan de hand was, omdat ik had het eigenlijk nog nooit gezien en nu zijn we getrouwd.”

Dat is een machiavellistische tactiek die rechtstreeks uit Swift’s playbook komt.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in