dinsdag, mei 30, 2023
Home News Tariq, de TikTok ‘Corn Kid’, wordt de ‘Corn-bassador’ van South Dakota genoemd

Tariq, de TikTok ‘Corn Kid’, wordt de ‘Corn-bassador’ van South Dakota genoemd

0
62


Opmerking

Maïs heeft het sap (het heeft het sap). Corn heeft een virale song. En nu heeft de “grote klomp met knoppen” een officiële ambassadeur.

Tariq — de jongen met een gapende tand die miljoenen boeide toen hij deze zomer in een virale video zijn liefde voor boterachtige maïs beleed – is de officiële “Corn-bassador” van South Dakota genoemd. Regering Kristi L. Noem (R) aangekondigd op Twitter die 3 september was uitgeroepen tot “Officiële Corn-bassador Tariq-dag”.

Tijdens het Labor Day-weekend maakte Tariq een rondleiding door het beroemde Corn Palace van de staat – een multifunctioneel gebouw versierd met muurschilderingen met duizenden korrels van verschillende tinten – tijdens zijn eerste officiële stop die de zetmeelrijke groente vertegenwoordigde.

“Tariq’s a-mais-ing goedkeuring bevat meer dan een kern van waarheid en heeft via sociale media oren bereikt over de hele wereld”, staat in de met woordspelingen gevulde verklaring van South Dakota.

Als dat allemaal niet logisch is, heb je waarschijnlijk de hoek van het internet nog niet bereikt die bekend staat als #CornTok – of de TikTok-hashtag waar duizenden video’s de virale Corn Song bevatten, officieel getiteld “It’s Corn”. Maar de obsessie voor sociale media om de groente – of fruit of graan – te eren, begon met de mononieme Tariq die enthousiast een korenaar beschreef op zijn plaatselijke kermis.

Tariq noemde het ‘het mooiste’ en benadrukte het moment waarop ‘alles veranderde’ in zijn leven: toen hij boter op wat maïs deed.

“Ik hou echt van maïs”, vertelde Tariq aan Julian Shapiro-Barnum, een komiek die kinderen in New York City interviewt als onderdeel van zijn webserie “Recess Therapy”.

Shapiro-Barnum heeft op 4 augustus de clip geüpload met de titel “The CEO of Corn”, waarin Tariq, wiens achternaam en leeftijd niet worden gebruikt, verklaart dat “maïs geweldig is!”

“Het is maïs!” roept Tariq uit in de video, terwijl hij op de kolf kauwt. Toen hem werd gevraagd om maïs te beschrijven aan iemand die het nog nooit heeft geproefd, zei Tariq dat het als “een grote klomp met knoppen” is.

“Het heeft het sap. Het is het deel dat me het meest van de maïs maakt, “zei hij.

Het interview is sindsdien meer dan 3 miljoen keer bekeken op YouTube en meer dan 875.000 op TikTok. Al snel ontstond er een buzz rond ‘Corn Boy’ of ‘Corn Kid’, wat ertoe leidde dat Tariq’s opmerkingen automatisch werden afgestemd op een nummer. De Gregory Brothers — bekend om Ze zetten de meest virale momenten van sociale media op hun account, “Schmoyoho” – bracht op 18 augustus een remix uit die al snel trending was op TikTok.

Het geluid is alleen al gebruikt in meer dan 645.000 video’s op TikTok, waaronder een van Dave Jorgenson van The Washington Post, waarin wordt uitgelegd hoe maïsvelden “een enorme vochtigheidsgraad” in de lucht afgeven. Anderen hebben het gebruikt om op te scheppen over de mensen en dingen waar ze van houden – soms inclusief maïs.

Volgens Google Trends is het aantal zoekopdrachten op internet naar ‘corn song’ gestaag toegenomen sinds Tariqs interview live ging. Chipotle nam Tariq . in dienst voor een advertentie, en hij is nu op Cameo en verkoopt gepersonaliseerde video’s vanaf $ 220. Een lange lijst van beroemdheden, merkensport teamsnieuws verkooppunten en federaal agentschappen hebben ook hulde gebracht aan Corn Kid.

Tama Leaver, een professor in internetstudies aan de Curtin University in Australië, vertelde The Post dat de collectieve vreugde over de video een voorbeeld is van mensen die entertainment zoeken in “niet-traditionele ruimtes” – en een gevoel van verbondenheid vinden terwijl ze bezig zijn.

“Iets dat zo aanstekelijk is als het korenlied, zal heel veel mensen aanspreken,” zei Leaver. “Dat is een deel van de vreugde, een deel van het gevoel van zijn [on TikTok]. Een deel van de gemeenschap van TikTok houdt zich bezig met die audiomemes.”

De app voor het delen van video’s, Gen Z-favoriete app met meer dan een miljard gebruikers is het perfecte platform voor de “Corn Song” en andere audiostukken – bijvoorbeeld “Jiggle Jiggle” en “Into the Thick of It” van eerder dit jaar – om te gedijen, zei Leaver. Het “zeer slimme” algoritme zorgt voor een balans tussen gepersonaliseerde inhoud en virale video’s. Als het gaat om trends, zei hij, zijn gebruikers geneigd om niet alleen door te gaan omdat de functies van de app uitdagingen, remixen en duetten aanmoedigen, maar ook omdat dit een gevoel van gemeenschap geeft – ten goede of ten kwade.

Het feit dat het nummer naar andere platforms is gesprongen, waaronder Twitter, Instagram en Facebook, heeft ervoor gezorgd dat Corn Kid een langere levensduur heeft dan andere memes, zei Leaver.

Hoe een foto van een vrouw die in het oor van een man schreeuwde een virale meme werd

Tariq had niet kunnen weten dat zijn gevoelens over maïs zo’n reikwijdte zouden hebben. Hij vertelde Shapiro-Barnum dat hij gewoon wilde dat mensen een “maïs-tastische dag” hadden.

En als dat oubollig lijkt, vindt de officiële “Corn-bassador” dat prima. “Wat? Het is gewoon een woordspeling over maïs!” Tariq zei in de virale video.

Ga nu, zoals hij zou zeggen, iemand er alles over vertellen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in