Taliban verbieden TikTok en Pubg binnen 3 maanden

0
96
JAREN |
Bijgewerkt:
19 sep 2022 02:24 IS

Kaboel [Afghanistan]19 september (ANI): de Taliban gaan TikTok- en Pubg-applicaties in Afghanistan binnen de komende 3 maanden verbieden, zeiden mediaberichten onder verwijzing naar een aankondiging van de door de Taliban geleide telecommunicatieafdeling.
De Taliban kondigden het verbod aan in een ontmoeting met de vertegenwoordigers van de veiligheidssector en een vertegenwoordiger van de sharia-rechtshandhavingsadministratie die heeft besloten om zowel TikTok- als Pubg-applicaties in Afghanistan binnen een periode van 90 dagen te verbieden, meldde Khaama Press.
TikTok en Pubg zullen binnen een maand en binnen de komende 90 dagen worden verboden, volgens de beslissing, meldde Khaama Press.
De telecommunicatie- en internetserviceproviders van Afghanistan hebben de informatie over het verbod gedeeld en zijn gevraagd de richtlijnen binnen de gestelde tijd op te volgen.
Eerder blokkeerde de interim-regering van Afghanistan onder leiding van de Taliban meer dan 23 miljoen websites voor het weergeven van wat zij beschouwt als immorele inhoud gedurende het jaar sinds de Taliban de macht overnamen in het land, Najibullah Haqqani, de minister van communicatie in de Taliban-regering.
“We hebben 23,4 miljoen websites geblokkeerd. Ze veranderen elke keer hun pagina’s. Dus als je een website blokkeert, zal een andere actief zijn”, citeerde TOLOnews waarnemend minister Najibullah Haqqani op een conferentie.
Tijdens dezelfde conferentie bekritiseerde de plaatsvervangend minister van Communicatie in de interim-regering, Ahmad Masoud Latif Rai, Facebook ook vanwege zijn onwil om samen te werken met de Taliban-autoriteiten op het gebied van contentmoderatie.

Na de ineenstorting van de door de VS gesteunde regering en de terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit het land, kwam op 15 augustus vorig jaar een interim-Afghaanse regering onder leiding van de Taliban aan de macht.
De Taliban-overname veroorzaakte een economische crisis en voedseltekorten die het land op de rand van een humanitaire crisis hebben geduwd. Duizenden Afghanen zijn het land ontvlucht uit angst voor de Taliban, de wijdverbreide schending van de mensenrechten en de beroving van vrouwen en meisjes van hun vrijheden.
Sinds de Taliban half augustus vorig jaar Afghanistan overnam, hebben ze de rechten van de Afghaanse media en hun functioneren teruggedraaid.
Volgens UNAMA hebben er aanzienlijke veranderingen plaatsgevonden in het medialandschap van het land, waaronder de sluiting van meer dan de helft van de gratis media, een verbod op verschillende kanalen en websites en toenemende werkbeperkingen, geweld en bedreigingen tegen journalisten.
Eerder in mei, toen journalist Roman Karimi en zijn chauffeur verslag deden van een vrouwendemonstratie, werden ze vastgehouden en gemarteld door de Taliban.
Meer dan 45 procent van de journalisten is gestopt sinds de Taliban aan de macht kwam. De steeds toenemende beperkingen tegen de media in Afghanistan hebben ook wereldwijd tot veel kritiek geleid, waarbij de Verenigde Naties (VN) en het Comité voor de bescherming van journalisten (CPJ) de arrestaties afkeurden en de terreurorganisatie eisten te stoppen met het lastigvallen van lokale journalisten en het verstikken van de vrijheid van meningsuiting door voortdurende arrestaties en bedreigingen.
De Taliban hadden vrouwenrechten, mediavrijheid en amnestie voor regeringsfunctionarissen beloofd tijdens de eerste persconferentie van de groep na de overname in augustus. Maar onder andere activisten, voormalige regeringsmedewerkers en journalisten krijgen nog steeds te maken met vergelding. (ANI)LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in