Taliban verbieden TikTok- en Pubg-apps in Afghanistan

0
74


Taliban gaat verbieden TikTok en Pubg aanvragen in Afghanistan binnen de komende 3 maanden, maakte het ministerie van Telecommunicatie zaterdag bekend.

Het ministerie van Telecommunicatie heeft in een bijeenkomst met de vertegenwoordigers van de veiligheidssector en een vertegenwoordiger van de sharia-rechtshandhavingsadministratie besloten om zowel TikTok- als Pubg-applicaties in Afghanistan binnen een periode van 90 dagen te verbieden.

Volgens de beslissing die in de vergadering is genomen, moet TikTok binnen een maand worden verboden en Pubg moet binnen de komende 90 dagen worden verboden.

Het besluit is gedeeld met de telecommunicatie- en internetserviceproviders in het hele land om het binnen de aangekondigde planning te implementeren.

Afghanistan is het derde land na Pakistan en India dat Pubg, een populaire speltoepassing, gaat verbieden.

Pubg is een online gaming-applicatie op het slagveld met de meeste spelers over de hele wereld onder de kinderen en tieners.

Studies en enquêtes gaven aan dat de meeste gebruikers van TikToks meisjes zijn en de meeste gebruikers van Pubg jongens.

Het gebruik van Virtual Private Network (VPN)-applicaties die elke internetregel overtreden, zal een echte uitdaging zijn voor de uitvoering van deze beslissing. VPN’s breken elke internetregel en stellen de gebruikers in staat om door verboden links en websites te bladeren.

  • Het Khaama Press News Agency is de toonaangevende en grootste Engelse nieuwsdienst voor Afghanistan met meer dan 3 miljoen hits per maand. Onafhankelijke auteurs/columnisten en experts zijn welkom om verhalen, meningen en redactionele bijdragen aan te dragen. Verstuur verhalen naar [email protected]

    Bekijk alle berichten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in