Taliban verbieden sociale apps TikTok, PUBG binnen 90 dagen: rapport

0
113


Taliban-troepen patrouilleren bij de toegangspoort van Hamid Karzai International Airport, een dag na de terugtrekking van de Amerikaanse troepen, in Kabul, Afghanistan op 31 augustus 2021. - Reuters
Taliban-troepen patrouilleren bij de toegangspoort van Hamid Karzai International Airport, een dag na de terugtrekking van de Amerikaanse troepen, in Kabul, Afghanistan op 31 augustus 2021. – Reuters
  • Taliban kondigen aan twee populairste sociale sites te verbieden.
  • Telecommunicatie- en internetserviceproviders vroegen richtlijnen te volgen.
  • Taliban krijgen internationale kritiek voor het tegenspreken van openbare beloften.

De Afghaanse Taliban gaan verbieden TikTok en PUBGtwee van de meest populaire video-sharing- en gaming-applicaties in het land binnen de komende drie maanden, aldus mediaberichten, daarbij verwijzend naar een aankondiging van de door de Taliban geleide telecommunicatieafdeling.

De telefoon-apps zijn populair onder Afghanen, die weinig verkooppunten voor entertainment hebben sinds de groep vorig jaar weer aan de macht kwam en muziek, films en televisiesoaps verbood.

Het verbod werd aangekondigd tijdens een bijeenkomst met de vertegenwoordigers van de veiligheidssector en een vertegenwoordiger van de sharia-rechtshandhavingsadministratie, Khaama Pers gemeld.

De aankondiging komt na de blokkering van meer dan 23 miljoen websites door de Taliban in Afghanistan voor het weergeven van “immorele inhoud”.

In de mediaberichten staat dat de Taliban-autoriteiten telecommunicatie- en internetserviceproviders hebben gevraagd de richtlijnen binnen de gestelde tijd op te volgen.

De Taliban hebben – sinds ze Afghanistan vorig jaar op 15 augustus vorig jaar overnamen – toegezegd vrouwenrechtenmediavrijheid en amnestie voor overheidsfunctionarissen.

De groep heeft echter ernstige internationale kritiek gekregen vanwege het tegenspreken van openbare beloften door vrouwen te bevelen thuis te blijven, tienermeisjes van school te weren en de reguliere en sociale media te beperken en te bekritiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in