Taliban verbieden binnenkort PUBG en TikTok in Afghanistan wegens ‘misleidende jeugd’

0
68


Het Taliban-plan om TikTok en PUBG in Afghanistan binnen de komende drie maanden te verbieden vanwege bezorgdheid dat de populaire mobiele apps Afghaanse jongeren op een ‘dwaalspoor’ brengen.

Een Afghaanse jongen speelt de videogame PUBG op een mobiele telefoon in zijn huis in Kabul. (AFP-bestandsfoto)

Het Taliban-regime in Afghanistan is van plan om de video-app TikTok en de populaire mobiele gaming-app PUBG in het land binnen de komende drie maanden te verbieden, volgens een rapport van persbureau ANI.

Eerder in april had de hardline-islamitische groep haar voornemen aangekondigd om de toegang tot de twee apps te beteugelen en beweerde dat ze Afghaanse jongeren op een ‘dwaalspoor’ brachten.

Taliban-woordvoerder Inamullah Samangani zei dat het verbod op TikTok en PUBG nodig was om “te voorkomen dat de jongere generatie wordt misleid”, had de BBC eerder gemeld.

Nu, onder verwijzing naar een aankondiging van de telecommunicatieafdeling, stellen mediaberichten dat het verbod werd aangekondigd tijdens een ontmoeting met de vertegenwoordigers van de veiligheidssector en een vertegenwoordiger van de sharia-rechtshandhavingsadministratie.

LEES | Talibanstrijders slaan vrouwen die protesteren voor ‘brood, werk, vrijheid’ in Kabul

Het verbod op TikTok en PUBG, die een brede gebruikersbasis hebben onder jonge Afghanen, zal in de komende 90 dagen worden gehandhaafd. De door de Taliban geleide interim-regering heeft telecommunicatie- en internetserviceproviders opgedragen de richtlijnen binnen de gestelde tijd op te volgen.

Het laatste verbod komt nadat meer dan 23 miljoen websites werden geblokkeerd door de Taliban in Afghanistan voor het weergeven van “immorele inhoud”.

Naast websites werden ook vele andere vormen van entertainment, waaronder muziek, films en televisiesoaps, door de Taliban verboden.

— LOOPT AF —

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in