Tabasco werkt samen met een TikTok-ster om liefhebbers van hete saus te verrassen

0
18


CNN — Het 154 jaar oude merk achter Tabasco wil dat je zijn hete saus op meer dan je eieren en avocadotoost doet.

Het merk Tabasco brengt een dressing in fles uit, een primeur voor het particuliere bedrijf, omdat het zijn aantrekkingskracht wil vergroten voor diegenen die mogelijk worden geïntimideerd door te veel hitte. Het is ook de eerste keer dat het merk, dat gevestigd is in het Cajun-land in het zuidoosten van Louisiana, sociale media gebruikt voor een nieuw product.

“TikTok heeft ons ertoe aangezet”, aldus Lee Susen, Chief Sales and Marketing Officer van Tabasco Brand. Susen vertelde CNN dat de dressing voortkwam uit een gesprek dat het bedrijf had met Christina Najjar, beter bekend als Tinx, een TikTok-ster met meer dan 1,5 miljoen volgers. Tinx, zei hij, is op een “missie om hete saus als dressing te normaliseren.”

Tinx, een superfan van het merk, postte de afgelopen jaren haar bewondering voor de hete saus op haar TikTok. Tabasco Brand merkte het op en maakte samen met haar de nieuwe dressing en kwam terecht op “iets waarvan we dachten en beiden waren het erover eens dat het een uitstekende weergave was van een manier om hete saus als dressing te normaliseren”, zei Susen.

Het resultaat? Een smeuïge mix van Tabasco groene jalapeñosaus, avocado en kruiden. Het tijdelijke aanbod is woensdag te koop op Amazon voor $ 9,99 voor een fles van 12 ounce. Susen voorziet dat salades de “primaire toepassing” ervoor zijn, maar weet dat gebruikers van sociale media hun eigen ideeën zullen hebben.

Susen zei dat de penetratiegraad van hete saus in huishoudens “relatief laag is in vergelijking met andere specerijen”, waarbij ketchup, mayonaise en mosterd het in de verkoop overtreffen. Door de hete saus in een dressing te veranderen, kan het idee worden ondermijnd dat het alleen in kleine hoeveelheden mag worden gebruikt.

“Er is een tendens om hete saus te beschouwen als alleen een middel voor warmte,” zei hij. “Voor ons beschouwen we het als een multidimensionale bron van opwinding en interesse. Een deel hiervan is onderwijs en een ander deel is uitgebreide toepassing.”

Het merk Tabasco wordt ook geconfronteerd met groeiende concurrentie van meer gevestigde merken, zoals Cholula, en nieuwere merken zoals Yellowbird Sauces. Dat levert volgens Neil Saunders, algemeen directeur van GlobalData, problemen op voor het verouderende merk.

“Veel van deze hebben de aandacht van consumenten getrokken op een manier die Tabasco Brand, dat een meer traditioneel label is, niet heeft,” zei Saunders. Hij voegde eraan toe dat, aangezien het gebruik van hete saus beperkt is in vergelijking met andere specerijen, het merk Tabasco moet innoveren om te blijven groeien.

“Ze zullen hopen dat hun hete sausdressing een nieuwe weg biedt en een aantal nieuwe klanten tot het merk zal bekeren. Het richt zich ook op nieuwe maaltijdgelegenheden”, vertelde Saunders aan CNN. Met behulp van Tinx suggereert Saunders dat het merk “zich richt op een veel jongere demografie dan zijn kernproducten traditioneel aanspreken”.

Het helpen van het legendarische merk om relevant te blijven, houdt Susen ’s nachts wakker, gaf hij toe. Hij denkt dat het vergroten van de aantrekkelijkheid van de saus zal helpen.

“Omdat het zo lang heeft geduurd, blijft iets in het centrum van het merk werken”, zei hij. “Voor ons is het dat we niet op onze lauweren kunnen rusten en niet kunnen toestaan ​​dat de geschiedenis de enige gids is. We moeten de consument centraal stellen in de aanpak, anders riskeren we altijd irrelevantie.”

The-CNN-Wire™ & © 2023 Cable News Network, Inc., een Warner Bros. Discovery Company. Alle rechten voorbehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in