Sunderland TikTok-ster brengt geschiedenis tot leven met posts over ‘spookachtige’ Greggs en Stadium of Light ‘spoken’

0
19


Een TikTok-ster uit Sunderland brengt de geschiedenis tot leven voor een nieuw publiek met virale video’s over alles, van een ‘spookachtige’ Greggs tot vergeten kastelen.

Kathrine Taylor, 28, heeft een grote interesse in lokale geschiedenis sinds ze een kind was dat opgroeide op Wearside en afgelopen augustus haar populaire sociale media-account, getiteld North East Nostalgic, opzette.

Sindsdien spreken veel van haar berichten tot de verbeelding van TikTok-gebruikers uit de regio en daarbuiten, met video’s over eigenaardigheden als de fish and chips-winkel in Edwardiaanse stijl in het Beamish Museum, de merkwaardige achtergrond van hoe Whitley Bay zijn naam kreeg en de paranormaal verleden van een Sunderland tak van Greggs.

Lees meer: ​​Het verbazingwekkende 100 jaar oude reisverslag van de eerste ‘moderne’ vrouw die Hadrian’s Wall bewandelde

Je kunt er ook meer te weten komen over de intrigerende details van het skelet van een negen en een halve meter lange Romeinse ‘reus’ die in de jaren 70 in Sunderland werd gevonden, evenals spookachtige waarnemingen in het Stadium of Light – zogenaamd het meest spookachtige voetbalstadion ter wereld!

De intrige die is gegenereerd, is zo groot dat al het bovenstaande meer dan 300.000 keer per stuk werd bekeken, terwijl de pagina nu bijna 23.000 toegewijde volgers heeft.

Kathrine sprak met ChronicleLive om de oorsprong van haar nostalgische verslag uit te leggen en haar vreugde te uiten over het ontluikende succes. Ze zei: “Ik heb een voorliefde voor geschiedenis sinds ik klein was.

“Mijn grootouders waren erg groot in familiegeschiedenis en daarom was ik altijd omringd door oude foto’s en groeide ik op in Beamish en dat soort omgevingen.

“Ik heb afgelopen augustus mijn TikTok-account opgezet en het ging eigenlijk gewoon vanaf daar. [The response] was behoorlijk overweldigend, maar ik ben er ook heel trots op dat ik een deel van de geschiedenis van het noordoosten naar de mensen kan brengen die hier misschien wonen, maar misschien niets weten over de geschiedenis om hen heen en misschien wat meer willen weten!

“Mijn eerste video was op Hylton Castle, een van de historische plaatsen die het dichtst bij mij staan ​​en daar zit een spookverhaal aan vast. weg. Ik bleef kleine stukjes filmen in mijn vrije tijd en vanaf daar ging het gewoon verder.TikTok-bericht van North East Nostalgic op Hylton Castle
TikTok-bericht van North East Nostalgic op Hylton Castle

Voor Katherine is een grote motivatie bij het plaatsen van haar TikToks om de geschiedenis van de regio onder de aandacht te brengen en het gebied en zijn verleden in het best mogelijke licht te laten zien.

Ze legde uit: “Ik hoop altijd dat mensen hierdoor naar de gebouwen om hen heen kijken en de plaatsen bezoeken waarover ik heb gepost in plaats van ergens anders heen te gaan vanuit het noordoosten.”

“Het is erg belangrijk voor mij om mensen het verleden te laten zien dat we hebben gehad met interessante verhalen die de geschiedenis van de regio tot leven brengen.

“Ik vind het heerlijk om iets vreemds te laten zien en dingen die mensen misschien niet per se zouden verwachten en die een beetje een gespreksonderwerp kunnen worden, zoals de ‘spookachtige’ Greggs of de Hell’s Angels Chapter House in Sunderland!”

“Ik heb mensen commentaar gehad – van mensen die wat meer willen leren en ook van mensen die misschien wat meer te zeggen hebben over onderwerpen.

“Veel van mijn volgers zijn ouder en vaak hebben ze meer herinneringen dan wat ik heb meegemaakt toen ik pas 28 was, dus het is leuk om ook van hen te leren.”

“Mijn publiek is heel aardig, het is heel divers en het is geweldig om het noordoosten te laten zien. Ik ben er echt gepassioneerd over.”Maker van Tik Tok-sensatie North East Nostalgic, Kathrine Taylor
Maker van Tik Tok-sensatie North East Nostalgic, Kathrine Taylor

Katherine besprak enkele van haar meest populaire berichten tot nu toe en sprak over haar trots om mensen in het noordoosten kennis te laten maken met interessante stukjes geschiedenis voor de deur.

Kathrine zei: “De Greggs-video maakte deel uit van een serie voor oktober als onderdeel van een ‘Spooky Sunderland and North East’-serie, dus ik keek naar alle verschillende spookachtige plekken online.

“Ik vond het gewoon heel interessant dat een Greggs in Sunderland werd achtervolgd – ik dacht dat het een heel interessant verhaal zou worden!

“Ik heb ook een filmpje gemaakt over de toiletten op Wearmouth Bridge. Ik was er zelf niet geweest maar had foto’s online gezien. Dat ging ook te gek.

“Ik denk graag dat elke keer dat mensen naar de wedstrijd gaan, ze over de brug turen en zelf kijken!”

Ze voegde eraan toe dat ze hoopt dat het onder de aandacht brengen van historische locaties in het noordoosten kan helpen om meer bezoekers van verder weg te trekken.

“Ik ben echt trots op het gebied. Ik heb het gevoel dat historische plaatsen een groot domino-effect hebben op de lokale economie en daarom is alles wat ik kan doen om mensen aan te moedigen op onderzoek uit te gaan en naar historische plaatsen te gaan, echt een goede zaak.

“Ik plaats veel video’s van Beamish en andere plaatsen en het zou jongere mensen kunnen inspireren die denken dat geschiedenis alleen voor oude mensen is, terwijl het eigenlijk voor iedereen is en het is de moeite van het bekijken waard.”

Vooruitblikkend, is Kathrine nu bezig met het filmen van inhoud voor Kerstmis die in de komende weken zal worden vrijgegeven.

“Ik ben eigenlijk net klaar met filmen bij Beamish. Ik heb wat mooie historische kerstcontent gefilmd in afwachting van een idee voor een serie volgende maand.”

“Het is absoluut een groeiend platform – het doet het heel goed.”

U kunt North East Nostalgic volgen op verschillende sociale netwerken:

  • Instagram: noordoostnostalgisch
  • TikTok: noordoostnostalisch

Lees VolgendeLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in