Subway Surfers hebben de laatste tijd TikTok-feeds overgenomen

0
22


Een beeldcollage met een Godfathers, Subway Surfers en wat schuim dat wordt gesneden.

Als je enige tijd op TikTok doorbrengt, is het je misschien opgevallen dat er overal op je For You-pagina een bepaald soort videocollage opduikt. Misschien is dat zo een clip van de tekenfilm voor volwassenen Familieman daarinof socialistische Twitch-streamer Hasan “Hasanabi” Piker over Black Lives Matter. Maar ongeacht de beelden, het is waarschijnlijk dat een van de andere panelen de gameplay van een mobiel eindeloze runner-game zal spelen Subway-surfers. En als je in de war bent over wat er in godsnaam aan de hand is, nou, geweldig! Want dat was ik ook.

Een waarschijnlijk versplintering van de #corecore-trend bedoeld om commentaar geven op de oververzadiging van stimulatie in de samenlevingbevatten deze collages overal twee tot vier video’s die gelijktijdig worden afgespeeld, waarbij geen van beide enige verbinding met de andere heeft.

In een voorbeeld op 17 januari geplaatst door de Britse powermetalband Dragonforce zijn er video’s van Familieman en een liveshow van de band. De linkerkant? Het wordt volledig gedomineerd door Subway-surfersde Tempel rennen-achtige eindeloze runner, mede ontwikkeld door Kiloo en Sybo Games, die al meer dan een decennium bestaat. Die video oogstte bijna 15.000 likes en bijna 200.000 views. En het is slechts een van de vele video’s die nu in omloop zijn en die op onverklaarbare wijze voorkomt Subway-surfers.

Een merkwaardig bevredigende combinatie

Dus, waarom is Subway-surfers overal op TikTok verschijnen?

Dr. Natalie Coyle, een psycholoog met een Ph.D in onderzoek naar geestelijke gezondheid en de auteur van verschillende artikelen die de psychologie van videogames behandelt, gelooft het concept van “visuele tactiliteit‘komt hier om de hoek kijken. Door ‘betoverende’ of ‘ontspannende’ inhoud naast elkaar te plaatsen, zoals perfect opgeschept schuim of eindeloos lopende montages, kunnen videomakers de aandacht van de gebruiker voor langere tijd vasthouden.

“In de video’s van Hasanabi’s die ik heb gezien die dit collage-formaat gebruiken, zijn er meestal twee soorten video’s die worden gesplitst met de belangrijkste: Subway-surfers, en dan inhoud die als ‘vreemd bevredigend’ wordt beschouwd, zoals schuim in perfecte symmetrie snijden, ‘zei Dr. Coyle. “Dit wordt in onderzoek soms ‘visuele tactiliteit’ genoemd, maar het is nog steeds een opkomend studiegebied.”

Coyle suggereert dat elk deel van deze collages verschillende effecten bij een kijker kan bevorderen. Hoewel ze opmerkt dat het nog niet bekend is of alleen het kijken naar gamebeelden de legendarische activiteit ‘flow state’ kan veroorzaken, denkt ze dat als een bepaald type gamevideo dit zou kunnen doen, het beelden zijn van een eindeloze hardloper zoals Subway-surfersdie een vast pad volgen met weinig andere afleidingen om rekening mee te houden.

“Als focussen op een videogame en het bereiken van de optimale route niet jouw ding is, vreemd genoeg bevredigende inhoud/visuele tactiliteitsinhoud [that is playing alongside it] kan je ontvankelijkheid voor de belangrijkste informatie van de video vergroten, ‘zei ze. “Dus in een notendop, terwijl beelden van games zoals Subway-surfers heeft het potentieel om de auditieve aandacht te vergroten, de ‘vreemd genoeg bevredigende’ video heeft het potentieel om kijkers te ontspannen, hun luisteren te verbeteren en hun kansen te vergroten om zich de inhoud te herinneren waarover in de hoofdvideo wordt gesproken.

Subway-surfers wint spelers, mede dankzij TikTok

Ontwikkelaar Sybo Games lijkt klaar om in te spelen op de chaotische trend, soortgelijke TikToks plaatsen Aan Subway-surfers‘ officiëel account. Dat vertelde de CEO van het bedrijf, Mathias Gredal Nørvig mijn stad dat dankzij dit “door gebruikers gegenereerde content-tijdperk” de game ook “een nieuwe golf van ogen” ziet Subway-surfers‘ miljoenen bestaande actieve spelers.

Dat vertelde Hasanabi’s redacteur Ostonox mijn stad dat hij de TikTok-trend ‘retentieaas’ noemt, waarbij één paneel in de videocollages de ‘hoofdinhoud met audio’ is, terwijl de rest van de clips er alleen zijn om de aandacht van de kijker te trekken. Aanvankelijk een satirisering van de #corecore-video’s die hij in de app heeft gezien, zei Ostonox dat wanneer hij het formaat op Hasanabi’s account gebruikte, de video’s het buitengewoon goed deden in de eerste 30 minuten, deels omdat ze ertoe leiden dat mensen langer kijken en naar de hele video luisteren. bericht.

“Het koppelen van drie verschillende video’s gesplitst gescreend in dezelfde TikTok werkt heel goed op een op korte films gebaseerd platform, omdat TikTok gebruikers stimuleert om weg te vegen van een video zodra ze zich vervelen”, zei Ostonox. “Dus als je aandacht begint af te dwalen naar een van deze ‘retention bait’-video’s, kunnen je ogen gewoon naar een ander paneel gaan met iemand die kleurrijk kinetisch zand aan het snijden is of naar wat mobiele gamebeelden waar een personage munten verzamelt. Deze strategie wordt gebruikt door veel accounts op TikTok die gewoon clips van tv-shows lijken te posten Familieman, maar sinds ik erover heb gepost, heb ik ook andere videomakers horen zeggen hoe succesvol het voor hen is geweest. Veel van onze commentatoren zeiden zelfs dat het formaat hen hielp informatie beter op te nemen, wat me doet denken aan de fidget-toy-trend van jaren geleden die beweerde dat studenten beter konden leren als ze iets met hun handen konden doen terwijl ze luisterden.

Het is onduidelijk of de videocollages, met name degene met Subway-surfers, eigenlijk enige invloed hebben op de aandachtsspanne van een kijker. Eén ding is echter duidelijk: hoewel deze video’s er misschien losgeslagen uitzien, zijn ze enorm populair, met videomakers van Hasanabi tot Philip DeFranco die ze gebruiken op hun eigen TikTok-accounts. Dus wees voorbereid, allemaal, er kan nog veel meer zijn Subway-surfers in je TikTok-toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in