Student debuteert Cornell Chimes op TikTok

0
81


Zelfs voordat ze zich bij Cornell aanmeldde, voelde Chenchen Lu ’23 zich aangetrokken tot de Cornell Chimes door de grote schaal van het instrument, dat de hele Ithaca-campus als publiek beheerst.

Nu een klokkenspelmeester, heeft Lu dat publiek enorm uitgebreid door haar uitvoeringen op het klokkenspel naar TikTok te brengen, met een aanhang van meer dan 140.000 in het afgelopen jaar.

“Ik had niet verwacht dat zoveel mensen geïnteresseerd zouden zijn in klokken of dit soort muziek,” zei Lu. “Het is de moeite waard om te zien dat zoveel mensen oprecht nieuwsgierig zijn naar het instrument en deze rauwe, soort vreemde geluidskwaliteit waar ik van ben gaan houden. Het heeft ook meer erkenning gegeven aan het instrument en aan Cornell.”

Chenchen Lu treedt op bij het klokkenspel in McGraw Tower.

De Cornell Chimes bestaat uit 21 klokken die 50 meter boven de centrale campus in McGraw Tower zitten. Ze markeren de tijd voor de universiteit, bellen elk kwartier en verheugen zich op de campus met drie concerten per dag gedurende het schooljaar. De concerten worden gespeeld door chimesmasters, vaak studenten, die zich onderwerpen aan een rigoureus aanvraagproces van 10 weken dat elk voorjaar wordt geopend. Het bespelen van de klokkenspel vereist fysiek uithoudingsvermogen en is indrukwekkend om te zien – klokkenspelmeesters duwen de zware hendels met handen en één voet terwijl ze op de andere staan.

Lu begon in juni 2021 met het plaatsen van klokkenspelvideo’s op TikTok en ging in juli van dat jaar voor het eerst viraal, met een filmthemalied dat nu 1,4 miljoen views heeft. Het aantal volgers op Lu’s account groeide daarna exponentieel.

Het succes bracht haar ertoe om door te gaan met het plaatsen van nieuwe nummers, terwijl ze vragen over het klokkenspel in de commentaren beantwoordde en verzoeken aannam. Ze heeft alles gespeeld, van klassieke favorieten, zoals ‘Wedding March’ van Felix Mendelssohn (2,6 miljoen views), tot films en themaliedjes tot klassieke en actuele rock- en popmuziek, met tot nu toe 4,5 miljoen likes op haar berichten. Ze heeft ook inhoud gemaakt om veelgestelde vragen over het klokkenspel te beantwoorden, een dag uit het leven van een klokkenspel te beschrijven en reizen naar andere klokkentorens te documenteren.

Lu zei dat het posten op TikTok haar motiveert om meer te spelen en haar vaardigheden te verbeteren. “Ik hou gewoon van spelen”, zegt ze. “We hebben een bibliotheek met duizenden nummers en ik daag mezelf graag uit met moeilijkere nummers en probeer nummers te leren die mensen echt leuk vinden.”

De meest bevredigende interacties die Lu op TikTok heeft gehad, zijn met mensen die zeggen dat haar spel hen heeft geïnspireerd om een ​​instrument op te pakken of terug te pakken, of een vrouw die een video plaatste waarin stond dat ze de hele dag naar Lu’s liedjes had geluisterd en ervan genoten.

Als hoofdvak in de informatiewetenschappen aan het Cornell Ann S. Bowers College of Computing and Information Science, heeft Lu ook verbanden gevonden tussen het klokkenspel en haar academische leven. Ze paste haar cursussen en interesse in het ontwerpen van gebruikerservaringen toe om de database met liedarrangementen van Cornell Chimes opnieuw te ontwerpen en meer functionaliteit te bieden voor verschillende soorten gebruikers – aanvragers of ‘concurrenten’, bibliothecarissen, chimesmasters en hoofd chimesmasters.

“Al deze mensen hebben iets andere behoeften, en ik wilde ervoor zorgen dat we een database hadden die er niet alleen moderner uitzag, maar ook geschikt was voor deze verschillende functionaliteiten,” zei Lu.

De nieuwe database zal samenwerking ook gemakkelijker maken – momenteel vereist het proces voor het toevoegen van een nieuw nummer aan de bibliotheek dat de chimesmasters nieuwe arrangementen aan een map moeten toevoegen, waar anderen het kunnen oefenen, er commentaar op kunnen geven en kunnen stemmen over het al dan niet toevoegen van het aan de map. bibliotheek. Met de database van Lu kunnen de chimesmasters een lied voorstellen en online opmerkingen lezen, zonder dat ze in McGraw Tower hoeven te zijn. Alumni chimesmasters bouwen mee aan de database van Lu’s ontwerp en hopen een demonstratie te geven op hun jaarlijkse Chimes Advisory Council in september.

Terwijl er een toekomst in de technologiesector wacht, zei Lu dat het moeilijk zal zijn om de klokken op te geven, die haar ervaring met Cornell hebben bepaald en gevormd, zelfs voordat ze op de campus arriveerde. Lu was haar hele leven piano- en cellospeelster en solliciteerde mede vanwege het klokkenspel bij Cornell.

“Ik vond het gewoon super uniek, en ik vond het leuk dat het erg luid was, dat het mensen dwingt te luisteren,” zei ze. “Ik denk nu veel aan bellen in mijn dagelijks leven. Zelfs als ik nonchalant naar liedjes luister, denk ik: ‘Kan dit in een klokkenspel worden gearrangeerd?’ Ik heb ook heel goede vrienden gemaakt door dit programma. We delen deze niche-interesse waar alleen wij over kunnen praten, dus het is erg hecht. En samen muziek maken is altijd super leuk.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in