Strippers gebruiken TikTok om mythes over strippen te ontkrachten

0
97


  • Video’s die zijn getagd met #StripTok, tonen vaak mensen met veel geld waarvan ze zeggen dat het afkomstig is van strippen.
  • Strippers maken nu video’s om te zeggen dat #StripTok de industrie “glamouriseert”.
  • Veel van hun video’s proberen de realiteit van strippen te benadrukken en mythes op TikTok te ontkrachten.

TikTok-gebruikers die zeggen dat ze strippers zijn, waarschuwen anderen dat wat ze in TikTok’s #StripTok-community zien glamoureus strippen is en niet het volledige plaatje biedt.

TikTok-gebruiker @terreekennedy plaatste een video met een versnelde versie van het nummer “Cry” van K. Michelle, met tekst op het scherm: “Aan de meisjes die daadwerkelijk een $tripper worden, alleen van goede nachten die ze hebben gezien op $triptok.” Ze mondt dan mee met de tekst: “You’re gonna cry.”

De video werd meer dan 60.000 keer bekeken en is genaaid door andere gebruikers die hun eigen verhalen over strippen hebben gedeeld.

Terree, die vroeg om alleen met haar voornaam genoemd te worden, vertelde Insider dat ze de video heeft gemaakt om “de juiste verwachtingen te wekken” van strippen, omdat “het veel kan zijn om erin te komen”.

Ze zei dat er een “toestroom van meisjes” naar haar club is gekomen en strippers zijn geworden omdat ze zijn beïnvloed door sociale media, maar zich misschien niet bewust zijn van de realiteit van strippen, zoals het zijn een “inconsistente bron van inkomsten en dat strippers bevinden zich vaak in een kwetsbare positie.”

Terree, die al acht jaar aan het strippen is, gelooft niet dat mensen die over de “goede nachten” posten, strippen opzettelijk glamoureus maken, maar wil dat mensen die kijken weten dat “sociale media een hoogtepunt is”, en dat mensen hun onderzoek moeten doen voordat ze beginnen te strippen vanwege video’s die ze op TikTok zien.

De hashtag #StripTok heeft drie miljard views en bevat veel video’s van mensen die grote hoeveelheden geld op camera tellen, waarvan ze beweren dat ze verdiend zijn met een nachtje strippen.

TikToker @firstclassash, die zegt dat ze een stripper is en verschillende video’s over strippen maakt, naaide de video om “dansers en ex-dansers” te vragen “het trauma dat je als danser hebt meegemaakt” te delen.

Het bijschrift bij de video spoorde mensen wier “inhoud anderen inspireert” aan om “transparant en open” te zijn en “mensen te laten weten waarvoor ze zich mogelijk aanmelden”. Haar video werd 1,5 miljoen keer bekeken. Ze reageerde niet onmiddellijk op het verzoek van Insider om commentaar.

Een andere TikTok-gebruiker, die de gebruikersnaam @Missomo.xo gebruikt, heeft ook de video genaaid. In haar video, die meer dan 300.000 keer is bekeken, zei ze: “Zoveel goede nachten als ik heb gehad, dansen is een hele leugen.”

Omo, die het @Missomo.xo-account beheert en vroeg om haar achternaam om privacyredenen te onthouden, vertelde Insider dat ze “mensen wilde die geïnteresseerd waren om naar de club te gaan en te dansen om het volledige beeld te krijgen.”

Omo zei dat ze al zes jaar aan het strippen is. In die tijd zei ze dat ze te maken had gehad met intimidatie, inconsistente inkomsten en slecht management.

“Ik denk dat het onze verantwoordelijkheid is om de waarheid te vertellen”, zei ze. “Je gaat geld verdienen, je gaat toffe mensen ontmoeten, maar er is ook een keerzijde aan alles.”

‘We hebben de ruimte nodig om onze verhalen te laten horen’

TikTok-gebruiker @hellysangel, die Helly heet en meer dan 300.000 volgers heeft, plaatst vaak video’s voor #StripTok over haar dagelijkse realiteit van strippen. Ze vertelde Insider dat ‘glamouriseren’ strippen een groot deel van de industrie in het algemeen is en ook in online ruimtes wordt toegepast.

Helly, die om Insider verzocht haar alleen bij haar voornaam te noemen, zei: “Ik denk dat elke stripper het gevoel wil hebben dat ze een miljoen dollar per jaar verdienen. Dat is een stukje van de waarheid, er zijn nachten waarop je verdien veel geld, maar er zijn avonden waarop je niet genoeg verdient om je vergoedingen te betalen voor het werken bij de club of voor de outfits die je hebt gekocht.”

Helly gelooft dat de reden dat #StripTok meestal alleen de positieve kanten van strippen laat zien, is omdat die video’s het doorgaans goed doen op TikTok, en praten over de specifieke kenmerken van strippen kan een schending zijn van de communityrichtlijnen van TikTok, die ‘seksueel expliciete inhoud’ of inhoud verbiedt dat “seksueel verlangen van volwassenen” afbeeldt of ondersteunt. TikTok reageerde niet onmiddellijk op het verzoek van Insider om commentaar.

Ze voegde eraan toe dat video’s van strippers die verhalen over hun werk vertellen vaak ‘onmiddellijk worden verwijderd’ omdat ‘het automatisch als ongepast wordt beschouwd, zelfs als de inhoud niet eens seksueel is’.

“We hebben de ruimte nodig om onze verhalen te laten horen. Want als we er niet over mogen praten, dan horen deze jonge meisjes het niet en kunnen ze onterecht worden beïnvloed,” zei Helly.

Bekijk hier de berichtgeving van Insider’s Digital Culture-team voor meer van dit soort verhalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in