Stop de censuur van anti-oorlogsvideo’s op TikTok!

0
22


Maandag verwijderde TikTok een virale anti-oorlogsvideo van de Sozialistische Gleichheitspartei (SGP, Socialistische Gelijkheidspartij, de Duitse afdeling van de Vierde Internationale) die meer dan 150.000 keer was bekeken. Het videoportaal noemde een schending van de richtlijnen van de gemeenschap over “integriteit en authenticiteit” als reden.

SGP-kandidaat Ulrich Rippert spreekt zich uit tegen Leopard-leveringen aan Oekraïne (de video bevat Engelse ondertiteling)

In de video veroordeelt de oude voorzitter en SGP-parlementskandidaat bij de komende verkiezingen in Berlijn, Ulrich Rippert, de levering door de Duitse regering van Leopard 2-hoofdgevechtstanks aan Oekraïne en waarschuwt hij voor een escalatie in de richting van een nucleaire oorlog. De NAVO voert een oorlog tegen Rusland en het regime van Poetin ten koste van de Oekraïense bevolking, legt hij uit, terwijl het regime van Poetin met zijn reactionaire invasie alleen maar de belangen van de kapitalistische oligarchen vertegenwoordigt.

De enige manier om deze waanzin te stoppen en een catastrofe te voorkomen, is een internationale beweging van arbeiders tegen de oorlog en de grondoorzaak ervan, het kapitalisme, zegt Rippert. Om die reden roept hij alle kijkers op om op 4 februari om 11.00 uur naar de SGP-rally tegen de oorlog op de Potsdamer Platz in Berlijn te komen.

De video raakte een gevoelige snaar. Nadat een SGP-aanhanger de video op zijn privé TikTok-kanaal had geüpload onder de titel “Nie wieder Krieg” (“Nooit meer oorlog”), werd deze binnen een paar dagen 150.000 keer afgespeeld en 10.500 likes, wat dagelijks toeneemt. Onder de bijna 1.000 reacties waren veel positieve reacties en talloze toezeggingen om de anti-oorlogsbijeenkomst van de SGP bij te wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in