Stewardess deelt hoe je verbannen kunt worden van vluchten in TikTok

0
88


Het loont om te weten waardoor u een vliegverbod kunt krijgen. Foto / Unsplash

Een vliegverbod krijgen is een vrij zeldzame gebeurtenis, maar het kan gebeuren.

Er zijn bepaalde dingen die je kunt doen of zeggen waardoor je in warm water komt te staan.

Net als een 30-jarige man uit West-Australië die niet alleen een boete van AU $ 500 kreeg, maar ook een vliegverbod kreeg met Qantas nadat hij naar verluidt storend en ruzieachtig werd op een intrastatelijke vlucht.

De Australische federale politie (AFP) ontmoette de man op de luchthaven van Perth toen hij op 6 februari van een vlucht uit Karratha stapte.

Ze reageerden op berichten van Qantas dat de man naar verluidt dronken en onhandelbaar was geweest tijdens de vlucht, inclusief argumentatief en agressief zijn tegenover het cockpitpersoneel en andere passagiers – wat een grote, nee, nee is.

Federale politieagenten gaven hem een ​​boete van AU $ 500, terwijl Qantas hem verbood om met het vliegtuig van de koerier te vliegen, volgens de AFP.

Vermijd slecht getimede grappen

Angus Kidman, reisexpert bij de Australische vergelijkingssite Finder, waarschuwde reizigers ervoor te zorgen dat ze hun vakantie niet verpesten met een “domme grap of agressief gedrag”.

“Een luchtvaartmaatschappij zal je snel op een lijst van verboden passagiers zetten als je problemen aan boord veroorzaakt of personeel lastigvalt tijdens het inchecken”, vertelde hij aan news.com.au.

Zijn opmerkingen komen ook nadat een vrouw deze week van een Jetstar-vlucht naar Sydney werd getrapt na een lelijke ruzie.

De vrouw, die vermoedelijk een Australische was, werd gefilmd terwijl ze uithaalde naar passagiers op de vlucht van Phuket naar Sydney tijdens het weekend.

Er zijn geen berichten dat de vrouw een vliegverbod heeft gekregen.

Let op je gedrag

In een virale TikTok legde een Amerikaanse stewardess die aan het handvat gaat, ‘Flight Bae B’, uit hoe agressief gedrag je ook kan verbannen om te vliegen.

“Als je een vliegverbod krijgt, word je op een zogenaamde ‘no fly-lijst’ geplaatst en als je op de ‘no fly-lijst’ wordt geplaatst, kun je niet meer vliegen”, zei ze.

Als je een medewerker van een luchtvaartmaatschappij slaat, krijg je ook een “VIP-ticket” bovenaan de ‘no fly-lijst’, voegde ze eraan toe.

“Je hebt een stewardess, gate-agent, een piloot aangereden – vergeet het maar, je bent hier weg.”

‘Gewoon een grapje maken’ is geen excuus
Ze voegde eraan toe dat het bedreigen van elke vorm van terroristische activiteit ook een massale no-no is.

“Kom op, het kan me niet schelen, het is geen grap. We zitten in een vliegtuig, we weten niet of je serieus bent of niet. Als je doorgaat met het hebben van een bom, het vervoeren van een bom, of iets dergelijks doet, je komt op de ‘no fly list’ te staan.

Pas op wat je inpakt
“Je kunt ook op de ‘no fly-lijst’ staan ​​als je illegale dingen vervoert,” zei ze.

En de stewardess zei dat het niet alleen wapens of drugs zijn.

“Het kunnen ook planten zijn, het kunnen ook dieren zijn; die willekeurige dingen waarvan je niet per se zou beseffen dat ze illegaal zijn.”

Kidman zei dat hoewel het ‘no fly’-concept in Australië niet zo volledig wordt geïmplementeerd als in de VS, het belangrijk is om rekening te houden met de dingen die je in grote problemen kunnen brengen.

“Een belangrijk verschil met de VS is dat er geen ID-controles zijn voor binnenlandse vluchten in Australië, dus het is mogelijk om een ​​vlucht te boeken en met niemand te communiceren totdat je aan boord gaat”, zei hij.

Kidman legde echter uit dat een luchtvaartmaatschappij je snel op een lijst met verbannen passagiers zal zetten als je problemen in het vliegtuig of lastig personeel tijdens het inchecken veroorzaakt.

“Grapjes maken over bommen of ruzie maken met beveiligingspersoneel zal niet goed worden ontvangen. Blijf beleefd en respectvol – wachtrijen bij luchtvaartmaatschappijen kunnen vervelend zijn, maar het beveiligingspersoneel doet gewoon hun werk”, zei hij en voegde eraan toe: “Agressief zijn zal alleen maar vertragen Jouw vooruitgang.”

Quarantaineregels waren een ander ding om te overwegen, zei hij.

“Als je in Tasmanië of Zuid-Australië landt, wees dan niet verbaasd om speurhonden te zien die controleren of je geen fruit of planten binnenbrengt.

“Om gedoe te voorkomen, reis niet met vers fruit. Als je een gezonde snack wilt, pak dan gedroogd fruit in.

“Je krijgt geen vliegverbod voor het dragen van een malafide cumquat, maar je kunt wel een boete krijgen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in