‘Status skin’ is de minimalistische schoonheidsroutine die verliefd wordt op TikTok

0
11


NEW YORK, 3 januari ― Na ‘skinimalisme’ ontmoet je ‘status skin’, een schoonheidsroutine gedefinieerd door een natuurlijke, minimalistische benadering, lichtjaren verwijderd van de contouren-esthetiek die overal pre-pandemie was. Het idee achter status skin gaat over het onthullen van een frisse, stralende teint, zonder meerdere lagen make-up te hoeven gebruiken, en vooral… niet langer iemands “gebreken” te hoeven camoufleren.

De pandemie maakte een einde aan het gebruik van contourproducten en goed dekkende foundations, die zinloos werden tijdens lockdowns, evenals bij het dragen van maskers. En als sommige mensen dachten dat de terugkeer naar het normale leven de terugkeer van volledige make-up zou betekenen, is het duidelijk dat huidverzorging de ster van 2022 was, en het is een trend die nog maar net is begonnen. Als bewijs hoeft u niet verder te zoeken dan ‘status skin’, een schoonheidstrend die in opmars is op sociale netwerken en wordt gekenmerkt door een strategische combinatie van make-up en huidverzorging. Het principe is om je huid te laten ademen en te accentueren, in plaats van te camoufleren wat in het verleden ‘imperfecties’ werd genoemd.

Een gezonde huid en een minder intense routine

Veel microtrends op het gebied van schoonheid hebben het afgelopen jaar de nadruk gelegd op een natuurlijke benadering, maar deze keer gaat het om het opnieuw introduceren van make-up in iemands routine zonder het te overdrijven. “Status skin” is nog steeds gebaseerd op het verzorgen van de huid, en vooral op preventie, om te genieten van een gezonde teint zonder toevlucht te hoeven nemen tot een hele reeks concealers, foundations en contourproducten. De huid kan meer dan ooit ademen en het is niet langer een kwestie van donkere kringen, wallen en andere puistjes verbergen, maar ze laten zien wanneer ze verschijnen.

In termen van schoonheidsroutines vertaalt dit zich in essentiële huidverzorgingsproducten, waaronder serums, om een ​​gezonde gloed te creëren, evenals getinte moisturizers of crèmes. Vergeet matterende en sterk dekkende foundations en focus op lichte, transparante en luchtige texturen die voor een discrete sunkissed look zorgen. Het doel is om de huid te accentueren, niet om deze onder make-uplagen te camoufleren. Dit doet denken aan het BB- en CC-crèmetijdperk, behalve dat het niveau van huidverzorging een tandje hoger is gegaan met multifunctionele producten die verschillende functies zullen vervullen – bijvoorbeeld make-up, hydratatie en anti-aging.

De opkomst van gezichtsmassage

Meer nog dan een aangepaste, gestroomlijnde schoonheidsroutine en specifieke huidverzorgingsproducten in de badkamer, legt deze trend de nadruk op allerlei soorten gezichtsmassages, of ze nu bekend staan ​​om hun anti-verouderingsvoordelen zoals Kobido, of om de uitstraling van de teint te versterken, zoals maar ook op tools waarmee schoonheidsfans thuis van hun voordelen kunnen genieten. Gua sha, jaderoller, massageroller en ijsbollen worden steeds meer essentiële dingen in de badkamer, zodat u niet langer naar de schoonheidssalon hoeft te gaan om een ​​gezonde en stralende huid te krijgen.

Maar als er één markt is die snel groeit, dan is het wel die van gezichtsmassageapparaten. Deze tools, die massages, huidreiniging, lichttherapiebehandelingen en anti-verouderingsbehandelingen kunnen combineren, zijn populair bij uiterlijkbewuste consumenten. Ze geven de huid niet alleen de dagelijkse verzorging die ze nodig heeft, ze zijn ook ontworpen om gebruikers een moment van ontspanning te bieden. Dit beroemde alles-in-één product lijkt favoriet te zijn bij mensen die op zoek zijn naar een holistische benadering.

‘Skinificatie’, of wanneer huidverzorging op haar aankomt

De teint is niet het enige lichaamsdeel dat in 2023 zoveel aandacht zal krijgen, want ook het haar wordt verwend met een complete routine naar het voorbeeld van de huid. Scrubs, anti-onzuiverheidsbehandelingen, exfoliërende borstels, nachtelijke behandelingen, exfoliërende shampoos en micellaire shampoos behoren binnenkort tot uw schoonheidsbenodigdheden – als ze dat nog niet zijn – om uw haar zo gezond en mooi mogelijk te maken. Een routine die een naam heeft, “skinification”, en die zich richt op verzorging die zich grotendeels richt op de hoofdhuid, meer dan op de lengtes, om eventuele problemen bij de wortel aan te pakken. Want nogmaals, preventie is belangrijker dan ooit als het gaat om schoonheid, omdat het is ontworpen om een ​​steeds minimalistischer en natuurlijker routine mogelijk te maken. – ETX Studio

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in