Startlijn was Iowa’s snelst groeiende nieuwsuitlaat in 2022 op Facebook, TikTok

0
14Een deel van het Starting Line-team en een deel van ons nationale team op ons Waterloo-forum.

Iowa Starting Line sluit zijn beste jaar tot nu toe af nu 2022 ten einde loopt, een jaar waarin we een snelle groei en aanzienlijk succes zagen met onze social-first rapportage-inspanningen.

Onze focus om Iowa-nieuwsjournalistiek onder de aandacht te brengen van Iowans waar ze al online zijn – en via welk formaat dan ook werkt, of dat nu infographics, video’s, citaatkaarten, kaarten, diepgaande verhalen, memes zijn – gaat heel goed.

In dit stuk gaan we ons grotendeels concentreren op het meest gebruikte socialemediaplatform.

Starting Line was het snelst groeiende nieuwskanaal in de staat op Facebook, en het kwam niet eens in de buurt. Ons aantal volgers daar is sinds januari 2022 met 161% gegroeid. De eerstvolgende dichtstbijzijnde was 39% en daarna 21% (zie de laatste kolom aan de rechterkant in de onderstaande schermafbeelding).

Crowdtangle: jan-dec 2022, gesorteerd op groei %.

U ziet misschien veel onafhankelijke of kleine nieuwsuitzendingen in die Top 15 van pagina’s voor groei. Veel van die publicaties hebben hun eigen social media-feeds (merk op dat geen van Lee Enterprise’s Iowa-kranten hier verschijnt, die allemaal hun posts op sociale media automatiseren). Er zijn hier enkele belangrijke lessen van nieuwsuitzendingen die in 2022 beter presteerden – The Gowrie News plaatste bijvoorbeeld tonnen lokale sportfoto’s, wat meer volgers trok voor hun andere berichtgeving.

Adverteer op de startlijn van Iowa

Met behulp van Crowdtangle-gegevens hebben we onze voortgang op Facebook zowel intern als in vergelijking met andere nieuwsuitzendingen gevolgd.

Waarom? Nou, om te beginnen heeft journalistiek weinig zin als niemand het leest. We houden altijd in de gaten of onze inhoud daadwerkelijk wordt gebruikt en gelezen, zodat we onze leveringsmethoden kunnen aanpassen en verbeteren.

Maar meer nog, de Crowdtangle-gegevens hebben geholpen bij het meten of wat we doen is genoeg of de impact maken die we hopen dat het doet. Er zijn veel manieren waarop we succes kunnen aantonen, maar onze Facebook-engagementen vergelijken met die van anderen is een grote.

Starting Line eindigde op de 13e plaats van alle nieuwsuitzendingen in Iowa voor betrokkenheid op Facebook, een hele grote prestatie voor ons. We trokken meer engagement dan gevestigde verkooppunten zoals de Cedar Rapids Gazette, de Quad-City Times, de Sioux City Journal, de Iowa City Press-Citizen, Des Moines’ ABC-5, Mason City’s KMIT of de Quad Cities’ WHBF ( Lokaal 4).

Adverteer op de startlijn van Iowa

We zijn van mening dat als we evenveel Iowans op Facebook bereiken als enkele van de grootste kranten en middelgrote tv-stations, dat een zeer groot en impactvol aantal mensen is. Daarom hebben we ons dit jaar tot doel gesteld om in de Top 15 te komen elke maand.

Er is echter één groot voorbehoud bij Crowdtangle-gegevens. Dit zijn alleen externe nummers die we hier vergelijken, niet interne. Het verschil is volgens ons dat de Crowdtangle-gegevens alleen engagementen tellen van de eigenlijke post zelf op de Facebook-pagina van een nieuwsuitzending, maar niet de engagementen van de shares ervan of te midden van het commentaargedeelte.

Ons interne Facebook-betrokkenheidsnummer voor Starting Line (berekend op Sprout) is bijvoorbeeld 2,1 miljoen, bijna tien keer ons openbare, externe aantal van 253.000 dat Crowdtangle telde.

Gezien hoe onze aandelen gewoonlijk gaan, zou het ons niet verbazen als we zelfs nog meer nieuwsuitzendingen in Iowa overtreffen, maar dit zijn slechts de openbare gegevens die we moeten vergelijken, en we zijn er best tevreden mee.

De reden waarom we dit allemaal noemen, is om erop te wijzen dat onze Starting Line-inhoud dit jaar alleen al op Facebook meer dan twee miljoen keer is bekeken. Dat is heel belangrijk, want dat betekent dat er dit jaar meer dan twee miljoen gevallen waren waarin iemand berichtgeving van Startlijn op Facebook zag, stopte met scrollen op zijn telefoon, het las of bekeek en op de een of andere manier proactief reageerde.

We kwamen ook verrassend genoeg op de 9e plaats van alle videoweergaven op Facebook in Iowa, nogmaals dankzij onze nieuwe focus op het leveren van het nieuws in meerdere formaten – nogmaals, omdat mensen hun nieuws anders consumeren.

KCCI blijft ondertussen iedereen op Facebook overspoelen – ze hebben meer dan een half miljoen volgers op Facebook met 566.000 (tweede plaats WHO-13 heeft de helft met 262.000) en hadden 3,6 miljoen engagementen (tweede plaats KCRG had 2,7 miljoen). Ze behaalden ook 27,7 miljoen videoweergaven – de volgende die het dichtst in de buurt kwam, het Des Moines Register, had slechts 5,6 miljoen. Een paar virale video’s hielpen dit allemaal een boost te geven.

We hebben niet zo gemakkelijke tools om onszelf te vergelijken op andere sociale mediaplatforms (of misschien hebben we dat tabblad in Sprout nog niet ontdekt). Maar we lijken het enige Iowa-nieuwskanaal te zijn met een aanzienlijke TikTok-aanhang van meer dan 12.800 (Iowa Public Radio begint daar wat leuke dingen te doen, maar tot nu toe zijn dat slechts ongeveer 290 volgers). We hadden dit jaar 4,9 miljoen views op TikTok, samen met 434.000 engagementen. We hebben dit jaar minder nadruk gelegd op ons Twitter-gebruik, maar hebben daar nog steeds meer dan 3 miljoen videoweergaven verzameld.

Nog een grafiek die interessant zal zijn voor liberale activisten uit Iowa, waarschijnlijk de meerderheid van de mensen die dit zullen lezen: de Facebook-betrokkenheidsvergelijking tussen ons en Bleeding Heartland en Iowa Capital Dispatch. Ik heb dit dit jaar aan enkele activisten en stafleden laten zien die er nogal door verrast waren.

Zoals u kunt zien, zijn we veel sneller dan de andere twee verkooppunten waar Iowa-liberalen graag komen. En nogmaals, Crowdtangle toont alleen externe nummers. Het werkelijke totale aantal opdrachten van Iowans is veel hoger bij aandelen, en kijk eens hoeveel aandelen we daar hebben.

Mijn punt om dit te delen, voor alle duidelijkheid, maakt deel uit van een groter punt dat ik van plan ben in 2023 te maken aan liberale activisten in Iowa, namelijk dit: je leeft in een goed geïnformeerde, liberale informatiebubbel. Sommigen van jullie begrijpen dat, maar ik denk dat velen dat niet begrijpen. Wat u leest over Iowa-nieuws en politiek, is niet wat de overgrote meerderheid van Iowans leest. Dit leidt vaak tot frustraties en misverstanden, zoals Iowans dat zou kunnen mogelijk stem op die-en-die terwijl ze dit of dat zouden moeten weten.

Er zijn manieren om de versnippering van Iowa-nieuws tegen te gaan, en dat is waar we de afgelopen twee jaar aan hebben gewerkt. Starting Line probeert actief nieuws te breken uit de zeer geëngageerde liberale bubbel en naar binnen het reguliere publiek, zowel in de manier waarop we onze verhalen schrijven en vormgeven als in de manier waarop we nieuws brengen via afbeeldingen en video’s op meerdere platforms.

En, belangrijker nog, u kunt hierbij helpen. We zullen gemakkelijker deelbare inhoud hebben, zoals rechtse debunkers die kunnen worden gedeeld in uw lokale gemeenschappen voordat online complottheorieën aanslaan. U kunt zich daarvoor aanmelden voor onze nieuwsbrief voor updates later in het jaar.

We hebben al uw steun van het afgelopen jaar enorm gewaardeerd om deze belangrijke nieuwsverhalen bij de massa te krijgen. Ons team heeft er veel van geleerd en we zullen de komende maanden meer van die lessen delen.

door Pat Rynard
31-12-22

Adverteer op de startlijn van Iowa

Als je van dit soort verhalen houdt, meld je dan aan voor de hoofdnieuwsbrief van Iowa Starting Line en/of onze op de arbeidersklasse gerichte Worker’s Almanac-nieuwsbrief.

Iowa Starting Line maakt deel uit van een onafhankelijk nieuwsnetwerk en richt zich op hoe nationale en nationale beslissingen het dagelijks leven van Iowans beïnvloeden. We vertrouwen op uw financiële steun om onze verhalen gratis te houden zodat iedereen ze kan lezen. Vind ISL op TikTok, Instagram, Facebook en Twitteren.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in