Starbucks-medewerker roept klanten op TikTok uit omdat ze haar bespotten

0
13


Een medewerker van Starbucks ging naar TikTok om klanten aan te spreken die haar uiterlijk belachelijk maakten en beweerde dat “de kassa niet geluiddicht is” in een poging mensen te inspireren om beter te worden.

De video kwam van het in Los Angeles gevestigde TikToker Blanca (@blnncaa), die het een week geleden op het platform plaatste. Het is meer dan 286.000 keer bekeken sinds het voor het eerst omhoog ging.

‘Ik probeer gewoon de bevelen van mensen op te volgen en mijn werk te doen. Stop met proberen een pestkop te zijn’, schreef Blanca in het bijschrift. Daar zijn we te oud voor en dat is raar.”

In de video zelf draagt ​​de maker haar Starbucks-uniform met een onderschrift op het scherm dat luidt: “De kassa is niet geluiddicht. Ik hoor jullie grappen maken over mijn uiterlijk en giechelen.’

@blnncaa ik probeer gewoon de bevelen van mensen op te volgen en mijn werk te doen. stop met proberen een pestkop te zijn. daar zijn we te oud voor & het is raar #fyp #retail ♬ origineel geluid – ɢʟᴀᴍꜱᴋɪɪ

In reactie op een commentator die opmerkte: “Maar je bent zo mooi, ik ben in de war”, ging de maker in op het achtergrondverhaal van de video. “Vandaag kwamen twee meisjes naar de kassa en begonnen te giechelen en zeiden tegen elkaar ‘omg ze is zo eng!!’ ‘Rechtsaf?? omg, ” schreef Blanca.

Als de aflevering Blanca onzeker maakte over haar uiterlijk, kwamen veel commentatoren haar complimenteren en anders geruststellen.

“Het is omdat je ze 100% intimideert, dat beloof ik,” meende een commentator. “Je bent prachtig en ze weten niet hoe ze zich bij jou moeten gedragen, dus gaan ze automatisch in de verdediging.”

Een ander vroeg: ‘Wat is er mis met je uiterlijk? Je ziet er prachtig uit. Als er iets is, zijn ze gewoon jaloers. Merk altijd op dat het vrij rustige meisje wordt uitgekozen[ed] op het meest op het werk.”

“Ik begrijp niet waarom,” merkte een andere commentator op. ‘Je bent zo ontzettend mooi. Ze verdienen het niet om ruimte in je geest in te nemen. Haters hebben nooit iets aardigs te zeggen, dus vergeet ze.”

Een paar vrouwelijke werknemers kwamen tussenbeide om soortgelijke ongerechtvaardigde behandeling van klanten te melden.

“Ik werkte in de kassa bij Chipotle”, zei iemand uit solidariteit. “Twee volwassen meisjes fluisterden en maakten grapjes over mijn lengte (ik ben 6’1).”

“Toen ik voor CFA werkte,” zei een ander, “zag de uniformbroek me vreselijk uit en toen ik me omdraaide om iemands drankje te halen, hoorde ik ze giechelen met hun vriend.”

Eén suggereerde slechte klantenservice als wraakstrategie voor een dergelijke behandeling. “Als mij dit zou overkomen, zou ik de drankjes gewoon slecht maken en ze terug laten komen en het nog steeds slecht maken”, schreven ze.

Een andere beloofde trouw aan de TikToker door simpelweg te zeggen: “Ik zal handen voor je gooien.”

The Daily Dot heeft contact opgenomen met Blanca voor commentaar.

webcrawlr

Wij crawlen het web, zodat u dat niet hoeft te doen.

Meld u aan voor de Daily Dot-nieuwsbrief om elke dag het beste en slechtste internet in uw inbox te ontvangen.

*Eerste publicatie: 29 december 2022, 14:25 CST

Phil West

Phil West is een ervaren professionele schrijver en redacteur, en de auteur van twee boeken over voetbal, ‘The United States of Soccer’ en ‘I Believe That We Will Win’, beide van The Overlook Press. Zijn werk is recentelijk verschenen in MLSSoccer.com, The Striker Texas en Texas Highways. Hij is gevestigd in Austin en geeft ook les in het schrijfprogramma aan de Universiteit van Texas in San Antonio.

Phil West

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in