Stad dreigt autofabrikanten voor de rechter te dagen omdat TikTok-uitdaging de politie blijft belasten – WHIO TV 7 en WHIO Radio

0
150


DAYTON — Een stad in het Midwesten heeft gedreigd autofabrikanten Kia en Hyundai aan te klagen, omdat de TikTok-uitdaging om auto’s met die naamplaten te stelen, de politie en de zenuwen van het slachtoffer blijft belasten.

Ambtenaren in St. Louis, Missouri, dreigen de autofabrikanten aan te klagen als er geen stappen worden ondernomen om de kwetsbare voertuigen te repareren.

>> GERELATEERD: TikTok keurt geen video’s goed die verband kunnen houden met autodiefstal

In Dayton zijn de meldingen van diefstal van Kia- en Hyundai-auto’s ongekend hoog, meldt Mike Campbell van News Center 7. jaar, meestal in juli en augustus.

Jennifer Hunter vertelde Campbell aan News Center 7 dat een politieagent uit Dayton haar voertuig opspoorde, dat twee weken geleden was gestolen, enkele ogenblikken nadat ze het als gestolen had gemeld. De tieners die het meenamen, crashten tegen een geparkeerd voertuig zes blokken verwijderd van waar het werd meegenomen.

>> Politieagent van Richmond, gewond bij schietpartij, moet van levensondersteuning worden gehaald

“Ik begrijp niet wat iemand motiveert om deel te nemen aan een uitdaging die duidelijk illegaal is”, zei Hunter woensdag.

Grote schade leidde ertoe dat de verzekering het voertuig totaal maakte, wat betekende dat ze de rit verloor die ze haar favoriet noemde en een aanbetaling moest doen voor een andere auto.

>> GERELATEERD: De politie van Dayton waarschuwt dat de TikTok-uitdaging een storm van autodiefstallen veroorzaakt

Niet alleen dat, het incident bemoeilijkte haar leven, dat al druk was vanwege haar toegevoegde rol als verzorger voor een familielid.

“Het enige wat ik kon denken is, ‘je hebt me mijn mobiliteit afgenomen’, het voelde zeker heel persoonlijk,” zei ze.

Hunter is boos op de tieners die volgens haar de misdaad hebben gepleegd vanwege een TikTok-uitdaging. Ze is boos op het socialemediaplatform waarvan ze vindt dat het traag reageert of de instructievideo’s van criminelen trekt. En ze is boos op Kia en Hyundai, de autofabrikanten die weinig hebben gedaan om de diefstalkwetsbaarheden op te lossen die de opening voor de misdaadgolf creëerden.

St. Louis, Missouri, ambtenaren, moe van het vastbinden van politiemiddelen vanwege de autodiefstallen, schreven een brief waarin ze Kia en Hyundai dreigden, hen de schuld te geven van het veroorzaken van “een openbare veiligheidscrisis” en “het in gevaar brengen van de gezondheid, veiligheid en vrede van allen die wonen, parkeren en de stad bezoeken.”

De autoriteiten in die stad zeiden dat de politie in juli en augustus gemiddeld 21 Kia- en Hyundai-diefstallen per dag registreert.

Voertuigeigenaren hebben ook een class-action rechtszaak aangespannen, waarvan Hunter zei dat ze zou kunnen overwegen om zich aan te sluiten.

Dayton heeft niet gedreigd met juridische stappen.

>> GERELATEERD: Inwoners van Ohio dienen rechtszaak aan over autodiefstallen Kia en Hyundai

Ambtenaren van Hyundai Motor Company zeiden in een verklaring: “We hebben onlangs de brief van de stad St. Louis ontvangen en bereiden een formeel antwoord voor. Onze voertuigen zijn niet defect en voldoen aan alle geldende veiligheidsvoorschriften.”

Ambtenaren van Hyundai Motor America zeiden dat ze ook van plan zijn om aftermarket-beveiligingskits beschikbaar te stellen voor aankoop bij geautoriseerde installateurs vanaf 1 oktober. De beveiligingskit zal van toepassing zijn op Hyundai-voertuigen van 2016-2021 die geen startonderbreker hebben, aldus bedrijfsfunctionarissen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in