Stacey Dash huilt op TikTok nadat ze erachter kwam dat DMX een jaar geleden stierf

0
83


Hoewel de rapper DMX al meer dan een jaar dood is, heeft niemand het aan actrice Stacey Dash verteld die haar reactie op het nieuws deelde in een betraand TikTok-video.

Hij stierf aan een door cocaïne veroorzaakte hartaanval in april 2021, wat Dash ertoe bracht details over haar eigen nuchterheid te delen. Terwijl Dash haar rauwe, oprechte reactie in de video plaatste, reageerden sociale media met alles, variërend van sympathie tot spot. Veel online gebruikten hetzelfde “Onwetend” woordspeling om het gebrek aan bewustzijn van Dash te bespreken.

“Oké allemaal. Ik schaam me dat ik het niet wist. Ik wist niet dat DMX stierf, ik wist het niet, door een overdosis cocaïne”, zei Dash door tranen heen in haar video die woensdagavond op TikTok was geüpload.

“Ik ben vandaag zes jaar en een maand clean.” Dash nam het bericht op en filmde zichzelf schijnbaar vanuit bed. “Het breekt mijn hart. Het breekt mijn hart dat hij erdoor verloor. Hij verloor. Hij verloor van die demon van verslaving. Alsjeblieft, verlies alsjeblieft niet.”

Stacey Dash en TikTok video-inzet
Stacey Dash heeft online een enorme reactie veroorzaakt na het delen van een video waarin ze in tranen reageert op de dood van DMX – meer dan een jaar nadat hij stierf.
Michael Tran/Getty Images

In het bijschrift van de video legde Dash uit dat ze door TikTok slenterde toen ze een DMX-nummer zag dat haar vaak had “gered”. “Plots staat er #RIP ik weet dat ik te laat ben, ik wist niet dat hij stierf, hij #OD ik ben er kapot van – hij was zo’n geweldige kerel.” Ze nam de hashtags “Devastated” (hoewel verkeerd gespeld), “StaceyDash”, “fyp” en “sober” op.

Het TikTok-account waarnaar de video van Dash is geüpload, @official.staceydash is niet geverifieerd, maar de video lijkt te zijn van de actrice die bekend staat om haar rollen in Onwetend, In bewegingen Kanye West’s videoclip voor “All Falls Down”.

Het account dat schijnbaar van Dash was, klapte terug op een paar negatieve opmerkingen. “Ja, hij is overleden”, schreef een TikTok-gebruiker waarop Dash antwoordde: “Vraag. Yo! Hoe kunnen zoveel mensen geen oren hebben om te horen????”

Dash heeft eerder opengesteld over haar problemen met middelenmisbruik en verklaarde dat ze verslaafd was aan cocaïne in haar tienerjaren en twintiger jaren. DMX, echte naam Earl Simmons, had zijn eigen verslavingsproblemen en trad in 2002, 2017 en 2019 een aantal keer in de afkickkliniek.

Dash’s video werd gepost op International Overdose Awareness Day, hoewel ze dat niet ter sprake bracht tijdens de video.

De video kreeg behoorlijk wat aandacht op TikTok, maar werd ruim 1,1 miljoen keer bekeken toen hij opnieuw werd gedeeld op Twitter. De actrice, die in de loop der jaren de krantenkoppen haalde voor een aantal controversiële politieke uitspraken, was online een trending topic.

“Stacey Dash is een van die zeldzame individuen die nooit, maar dan ook nooit trending zijn voor iets goeds”, zei journalist Philip Lewis. BBC-zender Richie Brave merkte op: “Stacey Dash ontdekte dat DMX meer dan een heel jaar later stierf, laat alleen maar zien hoe losgekoppeld ze is.” Vele anderen op Twitter, waaronder komiek Rod Morrow, gaven commentaar op hoe “losgekoppeld” ze was van de zwarte gemeenschap.

“Iemand die zegt dat je moet wachten tot Stacey Dash achter Tupac komt, is ongelooflijk”, grapte songwriter Kenyon Dixon. Journalist Imani Gandy gebruikte een soortgelijke grap: “Niemand vertelt Stacey Dash over Jimi Hendrix.”

Terwijl geverifieerde Twitter-gebruikers zich allemaal op Dash stortten vanwege haar gebrek aan bewustzijn, bespotten duizenden anderen op sociale media de actrice om verschillende redenen, variërend van haar muziekkeuze in de video tot haar tranen, tot haar uiterlijk.

Nieuwsweek heeft contact opgenomen met Stacey Dash voor verder commentaar.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in