Spotify begint tickets te verkopen. Ticketmaster Inkt Deal met TikTok

0
86


Spotify lanceert website voor ticketverkoop

In de wijde wereld van de kaartverkoop is er nu meer concurrentie voor de eens zo monolithische Ticketmaster.

Spotify is binnen. En met bouwen bedoelen we internetmarktplaats. Spotify, het belangrijkste muziek- en podcast-streamingplatform, heeft zojuist zijn eigen eigen website gelanceerd om tickets voor live-evenementen rechtstreeks aan consumenten te verkopen. De tussenpersoon kan zichzelf nu effectief uitrekenen. Ticketmaster en zijn CEO Michael Rapino nemen er nota van.

Spotify’s ticketinspanning zal meer als een experiment dienen totdat het bedrijf kan zien hoe de bètatest uitpakt voor luisteraars en artiesten. Natuurlijk, als het model werkt, zullen kaartkopers massaal naar de site komen, evenals livemuziekacts die op zoek zijn naar meer bekendheid. Bekijk deze ticketruimte terwijl deze zich ontwikkelt.

Huidige artiesten en locaties ter plaatse gespot

De Spotify Tickets-website beschrijft zichzelf als “een bestemming voor live-evenementen waar het publiek van makers dol op is, met een ticket van Spotify.” Momenteel staan ​​alleen Dirty Honey, Limbeck, Crows, Annie DiRusso, Lee Fields, TOKiMONSTA, Four Year Strong, The Fair Occasions en Osees op de newbie-site, maar er zullen er zeker meer volgen.

Locaties die zich hebben aangemeld om deel te nemen aan de nieuwe service van Spotify zijn onder meer Rebel Lounge (gevestigd in Phoenix, AZ), 7th St Entry (Minneapolis), Ventura Music Hall (Ventura), Sleeping Village (Chicago), Space Ballroom (Hamden), The Catalyst (Santa Cruz), Cornerstone Berkeley (Berkeley) en het UC Theater (Berkeley).

Zou en moet Broadway de volgende zijn?

Op basis van het Freemium-model kunnen abonnees hun mate van betrokkenheid kiezen. Gezien het enorme abonnementenbestand van Spotify zou Broadway waarschijnlijk veel baat hebben bij een dergelijke samenwerking, omdat het potentiële theaterbezoekers een breder netwerk zou opleveren.

Hoe massaal? Vanaf 2022 gebruiken 422 miljoen mensen maandelijks Spotify, waarvan 182 miljoen betalende abonnees. 30% van de Amerikanen zou in 2021 elke maand Spotify gebruiken! Een flink deel van die 30% kan heel goed een belang hebben in Broadway.

Tik Tok-tickets
Tik Tok-tickets op Broadway

TikTok of TiketTok?

Hoewel het potentiële succes van het ticketplatform geweldig zou zijn voor Spotify, zou het problemen kunnen opleveren voor steunpilaren zoals Ticketmaster en Live Nation, bedrijven die het zich niet kunnen veroorloven om gemarginaliseerd te worden in de convert-business.

Maar reken Ticketmaster nog niet uit. Het bekende ticketverkooppunt heeft zojuist het spel opgevoerd door nu tickets te verkopen in de razend populaire TikTok-app. Deze nieuwe samenwerking betekent dat Ticketmaster kan profiteren van TikTok’s algoritme, een aanbevelingsfeed die een belangrijke rol speelt bij het opzetten en vergroten van de fanbase van een artiest. Een grotere schare fans betekent natuurlijk meer kaartkopers voor de live-evenementen van die artiesten.

Gezien de rol die muziek al speelt op TikTok, lijkt de samenwerking logisch, laat staan ​​lucratief. De samenwerking kan ook wijzen op de intenties van TikTok om breder en dieper in de muziekindustrie te duiken.

Houd het simpel dom … of slim!

Net als bij de lancering van het Spotify-ticketplatform, is deze Tik-Tok-ticketverkoopfunctie in eerste instantie alleen beschikbaar voor geselecteerde makers. Wie is er tot nu toe aan boord? Demi Lovato, OneRepublic, Usher, de Backstreet Boys en de WWE. Ticketmaster weet dat het waarschijnlijk op een goudmijn zit.

Het proces lijkt indrukwekkend eenvoudig. Elke aangesloten maker die reclame wil maken voor aankomende concertdata, voegt gewoon evenementlinks rechtstreeks toe aan hun TikTok-video’s. Gebruikers klikken op de link die in een video boven de gebruikersnaam van de maker verschijnt, waardoor een in-app-browser wordt geopend waar tickets voor het evenement kunnen worden gekocht.

Luistert Broadway hiernaar en zijn zij de volgende voor de Spotify-behandeling?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in