South Dakota verbiedt TikTok van overheidsapparaten

0
21


De gouverneur van South Dakota, Kristi Noem, heeft woensdag de sociale media-app TikTok verboden voor overheidsinstanties, werknemers en aannemers die apparaten van de staat gebruiken. De grootste zorg is dat TikTok, dat eigendom is van het Chinese bedrijf ByteDance, controle kan krijgen over geheime informatie over de locatie van een gebruiker, internetbrowsergegevens en toetsaanslagen en die informatie kan gebruiken om softwaregegevens in gevaar te brengen of te controleren, volgens het uitvoerend bevel van de Republikeinse gouverneur.

Het bevel wordt onmiddellijk van kracht en is van toepassing op “werknemers en agentschappen van de staat South Dakota, inclusief personen en entiteiten die contracten hebben met de staat, commissies en autoriteiten of agenten daarvan”, aldus het bevel. Staatsmedewerkers kunnen de app niet downloaden, gebruiken of de website bezoeken op apparaten die eigendom zijn van of geleased zijn door de staat.

De aanwezigheid van de app in de VS blijft in gevaar omdat overheidsfunctionarissen de veiligheidsrisico’s in twijfel trekken.

In november, FBI-directeur Christopher Wray somde de zorgen op die de Amerikaanse regering heeft met TikTok en de mogelijke nationale veiligheidsrisico’s. Andere overheidsfunctionarissen hebben opmerkingen gemaakt over de bewakingsmechanismen van de app. FCC-commissaris Brendan Carr getuigde voor een subcommissie van de House Committee of Oversight and Reform dat “TikTok functioneert als een geavanceerd bewakingsinstrument dat grote hoeveelheden persoonlijke en gevoelige gegevens verzamelt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in