Social-mediaplatforms passen zich aan om te concurreren met TikTok. Werken hun inspanningen?

0
23


TikTok, het korte videoplatform, heeft een snelle groei doorgemaakt. Als we naar de cijfers kijken, heeft het sociale mediaplatform ongeveer vijf jaar nodig gehad om meer dan 1 miljard gebruikers te verzamelen (een prestatie die het vorig jaar behaalde). Die op gebruikers gebaseerde heeft geholpen om het platform mooi op te zetten om te profiteren van advertentie-uitgaven. TikTok zal naar verwachting in 2024 ongeveer $ 11 miljard aan Amerikaanse advertentie-inkomsten opleveren, beter dan YouTube.

Nu zien we dat andere bedrijven een inhaalslag maken en proberen te concurreren met de nieuwe standaard voor sociale media die TikTok heeft ingesteld.

Sabri Ben-Achour van Marketplace wilde zien waar deze race voor gebruikers staat en wat er precies op het spel staat.

Hij sprak met Sara Fischer, een mediareporter bij Axios. Het volgende is een bewerkte transcriptie van hun gesprek.

Sabri Ben Achour: We weten dus dat de groei van TikTok, objectief gezien, enorm is. Maar kun je ons een idee geven van hoeveel een bedreiging TikTok is geworden voor andere grote sociale-mediabedrijven?

Sara Visser: Ja, dus de meeste sociale-mediabedrijven verdienen geld aan advertenties. En in het bijzonder verdienen ze geld aan zogenaamde direct response-advertenties. En wat TikTok op meesterlijke wijze heeft gedaan, is dat ze een echt boeiende gebruikersbasis hebben opgebouwd, meer dan een miljard mensen wereldwijd, maar ook een echt boeiende pitch voor direct response-adverteerders die dingen willen verkopen. En dat begint een echt grote concurrentiedreiging te vormen voor bedrijven zoals Snapchat, zoals Meta, die dezelfde soorten advertenties verkopen als TikTok.

Ben Achour: Andere socialemediabedrijven hebben geprobeerd te concurreren en proberen bij te blijven. Instagram had Reels, dat ging niet super goed. YouTube deelt meer advertentie-inkomsten. Zijn deze inspanningen effectief?

Visser: Ze proberen te zijn. Iedereen probeert dit soort TikTok-magie te creëren. Maar de uitdaging waarmee ze worden geconfronteerd, is dat ze geen first commerce-voordeel hebben. En echt, het ding om te zien is, het is niet dat ze noodzakelijkerwijs concurreren met TikTok omdat ze denken dat TikTok niet voor altijd de dominante speler zal zijn, het is omdat er zoveel regeldruk is tegen TikTok, realistisch gezien zou er op een dag een uitdaging kunnen zijn aan hun bestaan ​​in de VS, als regelgevers denken dat ze nog steeds een bedreiging voor de nationale veiligheid vormen. En dus wat ze eigenlijk aan het bouwen zijn, is wat de vervanging zou kunnen zijn.

Ben Achour: Oh wow. Weet je, we hebben het gehad over deze voortdurende strijd om gebruikers aan te trekken. Maar wat staat er nu precies op het spel qua inkomsten?

Visser: Zeker. Dus de wereldwijde advertentiemarkt zal naar verwachting in 2025 ongeveer $ 1 biljoen bereiken. En een meerderheid daarvan zal digitale advertentie-inkomsten zijn. Nu is het duidelijk dat de Verenigde Staten verreweg de grootste advertentiemarkt ter wereld zijn. En om daar advertentie-inkomsten aan te trekken, hebben ze een hoop geld in marketing gestoken in dit land. En ironisch genoeg hebben ze veel geld uitgegeven aan marketing op hun rivaliserende platforms. En wat staat er dan op het spel? Het gaat niet alleen om miljarden dollars aan advertentie-inkomsten, maar het zijn vele miljarden dollars, mogelijk triljoenen dollars, in marktkapitalisatie voor de manier waarop Wall Street deze bedrijven waardeert op basis van hun vermogen om mobiele advertentie-inkomsten te laten groeien, dat TikTok nu begint domineren.

Er gebeurt veel in de wereld. Door dit alles is Marketplace er voor u.

U vertrouwt op Marketplace om de gebeurtenissen in de wereld op te splitsen en u te vertellen hoe dit u beïnvloedt op een op feiten gebaseerde, benaderbare manier. Om dat mogelijk te blijven maken, rekenen we op uw financiële steun.

Uw donatie drijft vandaag de onafhankelijke journalistiek aan waarop u vertrouwt. Voor slechts $ 5 per maand kun je Marketplace helpen ondersteunen, zodat we kunnen blijven rapporteren over de dingen die voor jou belangrijk zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in