SoCal-overlevende van borstkanker verhoogt het bewustzijn op TikTok na haar verkeerde diagnose

0
103

Door Leticia Juarez via KABC

Klik hier voor updates over dit verhaal

HUNTINGTON BEACH, Californië (KABC) – Op 29-jarige leeftijd was borstkanker het laatste waar Philecia La’Bounty aan dacht. Maar in 2018, terwijl ze met haar vriend naar de bioscoop was, deed ze een ontdekking terwijl ze haar sportbeha aanpaste.

“Onder aan mijn linkerborst voelde ik echt iets vreemds”, zei ze. “Het was ongeveer zo groot als een knikker. Het was niet mijn normale lichaamsweefsel. Het voelde gewoon niet goed.”

Ze liet het nakijken en kreeg te horen dat het waarschijnlijk een goedaardige cyste was.

“Iedereen verzekerde me dat mijn bloed goed was. Ik was gezond, CrossFit-ing, motorrijdend, ik was internationaal aan het reizen,” zei La’Bounty. “Ik had geen andere symptomen.”

Toch voelde La’ Bounty dat er iets niet klopte. Maar ze had geen ziektekostenverzekering en kwam niet in aanmerking voor Medi-Cal. Ze was aangewezen op de gratis kliniek.

“Ik heb om een ​​mammografie gevraagd. De dokter die ik zag, had een aanvraag ingediend voor een programma voor het mammogram. In ruil daarvoor zeiden ze dat ik werd afgewezen vanwege mijn leeftijd. Ik was te jong en had geen familiegeschiedenis”, zei ze.

Ze vroeg haar arts om opnieuw een aanvraag in te dienen, en opnieuw werd ze afgewezen. Haar arts vertelde haar of het groeide of ongemakkelijk werd om terug te komen. Acht maanden later ging ze terug naar de gratis kliniek en zegt dat haar knobbeltje inmiddels was gegroeid tot acht centimeter.

“Ik ging naar de kliniek, ze deden een noodmammogram, nood-echo’s en de manier waarop ze heen en weer gingen en de techneut verliet de kamer – toen had ik het bezinkende gevoel dat er iets echt mis was.”

Het was stadium 4 borstkanker die was uitgezaaid naar zowel haar longen, borstbeen als lymfeklieren. Haar oncoloog begon haar met het medicijn voor chemotherapie dat gewoonlijk de ‘Rode Duivel’ wordt genoemd.

“Het is een van de meest intense dingen die ik ooit heb meegemaakt. Ik kon mijn eigen speeksel niet eens doorslikken. Ik kon niet eens mijn ogen openen. Het was brutaal”, zei ze.

La’Bounty zegt dat ze een andere oncoloog heeft gevonden die haar op een ander chemotherapieregiment heeft geplaatst. Nu in remissie, zal ze voor het leven orale chemotherapie krijgen. Ze zegt dat ze nooit een kind zal kunnen dragen.

De 35-jarige gebruikt nu sociale media om het bewustzijn over haar verkeerde diagnose te verspreiden in de hoop dat het anderen zal helpen.

“Ik weet misschien niet hoe ik TikTok perfect moet doen, maar het bereikt een publiek dat ik nooit zou kunnen bereiken met Instagram of Facebook en dit zal een manier zijn waarop ik nog veel meer levens kan redden”, zei ze.

Haar berichten hebben miljoenen views op het platform.

“Als je voelt dat er iets mis is, ga ervoor”, zei ze. “Stop niet voordat je de zorg hebt gevonden waar je tevreden over bent.”

Let op: voor deze inhoud geldt een strikt embargo op de lokale markt. Als u dezelfde markt deelt als de bijdrager van dit artikel, mag u deze op geen enkel platform gebruiken.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in