‘Snappy Gilmore’: hoe Eliezer Paul-Gindiri een virale TikTok-sensatie werd

0
86


Ongemakkelijk stelde hij zijn greep bij. Zijn oplossing veranderde, letterlijk, zijn leven in zijn eentje.

“Het was een moment dat uit het niets kwam”, vertelde Paul-Gindiri aan CNN. “Ik hield het in één hand en het voelde heel comfortabel en waggelend. Ik had zoiets van ‘Wacht even, laat me dit proberen.’

“Nu ik erover nadenk, heb ik zoiets van ‘waarom heb ik dat gedaan?’ Het is God. God zegende me met een talent dat zomaar uit het niets kwam.”

Paul-Gindiri draaide de club boven zijn hoofd, stapte naar de tee en verpletterde een verwoestende rit naar de nachtelijke hemel van Arizona. Cue viel open bij toekijkende vrienden op de driving range, inclusief degene die zojuist het moment op camera had vastgelegd.

De beelden waren verre van bioscoopstandaard en Paul-Gindiri dacht er nauwelijks over na toen hij de clip die avond op zijn nieuw aangemaakte TikTok-account plaatste.

De volgende ochtend werd hij wakker door het gezoem van een telefoon die oplichtte met meldingen. Van de ene op de andere dag was de video gestegen tot 1,5 miljoen views.

Dat was februari 2021. Anderhalf jaar later is Paul-Gindiri een gecertificeerde TikTok-sensatie die verlovingsnummers ophangt die net zo oogstrelend zijn als zijn zwaai met één hand.

Met 1,9 miljoen volgers en meer dan een half miljard views heeft de 22-jarige viral hit na viral hit gepost met steeds gedurfde en creatieve variaties van zijn onorthodoxe techniek.

“Ik denk dat het gewoon het unieke ervan is en dat het iets nieuws is voor golf,” zei Paul-Gindiri. “Je ziet steeds dezelfde dingen, het wordt saai. Dus toen mensen het eenmaal zagen, hadden ze zoiets van ‘wat in vredesnaam?’. Zoiets hebben ze nog nooit gezien.”

Paul-Gindiri bereidt zich voor om te laten vliegen.

Gelukkig slaan

De accountnaam, Snappy Gilmore, werd geboren nadat een vriend had geadviseerd een aanloop in de schommel op te nemen. De bijnaam is een knipoog naar de komedie ‘Happy Gilmore’ uit 1996, waarin Adam Sandler de hoofdrol speelt als een mislukte ijshockeyster die professionele golfer wordt – met behulp van een dreunende, radicale swing.
Fluister het zachtjes, maar Paul-Gindiri had de cultklassieker nog nooit gezien voordat hij de techniek met die van hem vermengde. Natuurlijk werd dat snel aangepast, waarbij Paul-Gindiri al snel een ontmoeting had met Christopher McDonald, die de antagonist van de film Shooter McGavin speelde, om te pronken met zijn vaardigheden.

“Het was geweldig”, zei Paul-Gindiri, die McDonald coachte tot een indrukwekkende poging met één hand. “Echt een aardige vent, we hebben het fantastisch gehad.”

Het ontmoeten van de echte Happy, Sandler, blijft op de bucketlist staan, niet in de laatste plaats zodat Paul-Gindiri zijn naamgenoot kan bedanken voor de iconische aanloop die de afstand van zijn schoten heeft vergroot. Met een gemiddelde van 250 meter vloog zijn beste eenhandige aanval ooit 330 meter, zei hij.

Dat gemiddelde ligt dit seizoen slechts 50 meter onder het gemiddelde van 299,6 meter op de PGA Tour, terwijl Cameron Champ voorop loopt met 321,4 meter.

Lees meer: ​​De snelle opkomst van Brendan Lawlor, de nummer 1 golfer ter wereld met een handicap
Paul-Gindiri heeft zijn techniek laten zien aan verschillende Tour-spelers, waaronder de legendarische grote slagman Bryson DeChambeau. De langste coureur van de Tour 2021 zag er verbijsterd uit toen het paar elkaar in mei ontmoette, en Paul-Gindiri zei dat dit een veel voorkomende reactie is onder professionals.

“Ze probeerden erachter te komen hoe ik het doe”, voegde hij eraan toe. “Ik heb een paar PGA Tour-spelers ontmoet en ze vertellen me gewoon dat wat ik doe waanzinnig ziek is, en dat ik gewoon moet blijven doen wat ik doe.”

Professionele spelers staan ​​versteld van de techniek van Snappy.

Toekomstige doelen

Het is ongelooflijk dat Paul-Gindiri zelfs met één hand putt, hoewel hij sindsdien is overgestapt op de conventionele tweehandige greep, omdat hij beide grepen onder de knie wil krijgen en zijn persoonlijk record van 76, dat hij volledig met één hand behaalde, wil verbeteren. Dat overtreft zijn huidige beste met twee handen — een zes-over 77 kaart vorige week — met een slag.

Toch heeft de ster van de sociale media zijn zinnen gezet op doelen buiten de fairway. Paul-Gindiri, een fervent voetballer en een lankmoedige Manchester United-fan, droomt ervan in de voetsporen te treden van zijn idool, Cristiano Ronaldo.

Paul-Gindiri demonstreert zijn eenhandige puttechniek.

Paul-Gindiri verliet zijn familie in Nigeria om in 2017 alleen naar de San Francisco Bay Area te verhuizen en speelde twee jaar voor Contra Costa College. Een uitstapje naar het semi-professionele spel werd afgebroken door de pandemie en voetbalactiviteiten werden vertraagd door een verhuizing naar Arizona, maar hij is vastbesloten om verder te gaan waar hij dit jaar was gebleven.

Lees meer: ​​​​Golf’s geschiedenismakende schooljongen: het hectische dubbelleven van de 15-jarige Ratchanon ‘TK’ Chantananuwat

En hoewel hij misschien geen trucjes in petto heeft die zo onorthodox zijn als een swing met één hand, strekt zijn sportieve flexibiliteit zich uit tot het voetbalveld.

“Ik ben echt goed met beide voeten”, zei hij. “Mensen weten niet of ik linksvoetig of rechtsvoetig ben, dus ik denk dat dat mijn kleine go-to-ding is.”

Maar zelfs als hij deze ambities combineert met de universiteit, lijken zijn non-conformistische verplichtingen op het gebied van golf door te gaan. Anderhalf jaar na die noodlottige avond op het strand, is Paul-Gindiri nog steeds vastbesloten om mensen te inspireren om het spel op te pakken, vooral degenen voor wie de conventionele swing misschien moeilijk te repliceren is – zoals geamputeerden of mensen met een handicap, zei hij.

“Er zijn veel mensen… die denken dat ze niet kunnen golfen en als ik zie wat ik doe, krijg je een heel ander perspectief op het spel”, zei hij. “Niet alleen dat, ik breng mensen mee die nooit interesse in golf zouden hebben gehad. Ze zagen wat ik doe en ze zeggen: ‘Oh, dit is echt cool, ik wil het echt een kans geven.’

“Als ik die avond nooit naar de schietbaan zou gaan, zou ik niet zijn wie ik nu ben, dus dat houdt me op de been en maakt me blij.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in