Snap zal concurreren met TikTok door vast te houden aan foto’s en augmented reality, zegt CEO

0
65


Snap CEO Evan Spiegel zei woensdag dat de app zal concurreren met TikTok door vast te houden aan zijn oorspronkelijke strategie van foto’s en visuele berichten, evenals de uitbreiding naar augmented reality.

“We houden vast aan die strategie en helpen vrienden en familie echt om te communiceren met visuele berichten”, zei Spiegel op de Code Conference van Vox Media in Los Angeles. “Dus ik denk dat we dit zullen voltooien door ons te blijven concentreren op de reden waarom onze gemeenschap waarde krijgt … en gewoon naar die Poolster te rijden, en in de loop van de tijd steeds meer waarde te leveren aan de mensen die onze service gebruiken.”

De opmerkingen van de mede-oprichter volgen op de beslissing om meer dan 1.200 Snap Inc.-medewerkers te ontslaan – ongeveer 20% van het personeelsbestand van het bedrijf. De kostenbesparende stap komt omdat de aandelen van Snap dit jaar met bijna 80% zijn gedaald – en nog eens 6% zijn gedaald in de handel na sluitingstijd nadat het nieuws over de ontslagen bekend was.

Lees ook:
Snap om meer dan 1.200 werknemers te ontslaan na vrije val van aandelen

De inkrimping, die op 31 augustus begon, werd ingegeven door financiële omstandigheden, aldus Spiegel, die de huidige omzetgroei van 8% van het bedrijf noemde als “ver beneden wat we eerder dit jaar verwachtten”, in een memo aan stafleden op 30 augustus.

Naast de ontslagen werd aangekondigd dat Snap ook projecten zou schrappen, zoals de Pixy-drone voor het maken van foto’s – die Spiegel een “prachtig product met een lage marge” noemt – en een hele reeks premiumshows van Snap Originals. Een van de ontwikkelingsteams van het bedrijf, die zich richt op het maken van mini-apps-games binnen Snapchat, en de hardware-afdeling, die de bril van Spectacles heeft voortgebracht, zullen voornamelijk worden gericht op de ontslagen, meldde The Verge, en Zenly, een app voor sociale kaarten die Snap heeft gekocht in 2017, zal ook te maken krijgen met bezuinigingen.

Temidden van de herstructurering van de app, zijn de drie belangrijkste prioriteiten van de app voor het delen van foto’s “gemeenschapsgroei, omzetgroei en augmented reality”, zei Spiegel woensdag.

“Zoveel communicatie is visueel, daarom hebben we ons gericht op augmented reality,” vervolgde hij, en merkte op dat het vermogen van de app om kleding te “passen” – wat de CEO in een Vogue demonstreerde – de handel buiten de app zal stimuleren.

Hoewel Spiegel Meta noemde als de belangrijkste concurrent van het socialemediabedrijf, legde hij uit dat Snap aarzelde om de Metaverse te betreden.

“We geloven dat de meeste mensen het grootste deel van de tijd in de echte wereld zullen doorbrengen”, zei hij. “Hoe kunnen we dat vergroten en verbeteren door middel van computers? En dat is echt iets anders dan dit idee van virtual reality, dat gaat over ontsnappen aan de wereld.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in