Snap verandert niet in TikTok, zegt Spiegel

0
84


Met ernstige tegenwind zei Snap CEO Evan Spiegel woensdag dat het bedrijf van plan is om zijn focus op nauwe visuele communicatie tussen vrienden en familie te verdubbelen in plaats van zijn hele bedrijf in een TikTok-achtige feed te veranderen.

Waarom het uitmaakt: Meta heeft te maken gehad met intense terugslag van gebruikers omdat ze probeerden Instagram te draaien om meer op TikTok te lijken. Spiegel stelt dat Snap, om concurrerend te blijven, zich moet concentreren op wat het anders maakt.

  • “Ik denk dat we zullen concurreren door ons te blijven concentreren op de reden waarom onze community waarde krijgt van Snap, en er is een drang naar die noordster van overuren die steeds meer waarde levert aan de mensen die onze service gebruiken”, vertelde hij tech journalist Kara Swisher en marketingprofessor Scott Galloway op het podium van de jaarlijkse Code Conference van Vox Media.

De grote afbeelding: Het optreden van Spiegel komt dagen nadat hij aankondigde dat Snap 20% van zijn personeel ontslaat om een ​​vertraging van de advertenties op te vangen.

  • Tijdens een toespraak op het podium erkende hij de moeilijkheid van die beslissing, en beschuldigde hij de oorlog in Oekraïne en de inflatie van het feit dat bedrijven ertoe werden aangezet hun digitale advertenties te schrappen, wat op zijn beurt leidde tot enkele zakelijke uitdagingen van Snap.
  • Als onderdeel van de ontslagaankondiging zei Snap dat het een deel van zijn investeringen in originele inhoud zou verminderen.

Snap is bekend in de uitgeverswereld als een betrouwbaardere uitgeverspartner dan sommige van zijn rivalen, en zijn relaties met zijn uitgeverspartners worden als veel duurzamer beschouwd dan die aangeboden door zijn rivalen.

  • Spiegel zei woensdag dat Snap op schema ligt om dit jaar meer dan een half miljard dollar naar zijn contentpartners en makers te brengen.

Tussen de lijnen: Snap heeft dit jaar bijna 80% van zijn waarde verloren omdat de groei in de advertentie-industrie vertraagt ​​en de concurrentie van TikTok toeneemt.

  • Spiegel merkte op dat de VS moeite hebben gehad om te reageren op de ongekende groei van TikTok vanwege de schaal van zijn investeringen.
  • TikTok deed kleine investeringen die regelgevende beoordelingen konden omzeilen en vervolgens “ze gaven miljarden en miljarden dollars uit aan het verwerven van gebruikers, rechten en het kopen van inhoud om beide kanten van die markt te subsidiëren”, zei hij.

  • “Ik denk dat wat niemand in de Verenigde Staten had verwacht, het investeringsniveau was dat” [TikTok parent] ByteDance maakte in de Amerikaanse markt.”

Ja maar: Ondanks die uitdagingen zei Spiegel dat het de juiste beslissing was en blijft om in 2017 naar de beurs te gaan.

  • Gevraagd naar de verkoop van het bedrijf en het privé nemen, zei Spiegel dat ondanks ups en downs, hij en zijn mede-oprichter, Snap CTO Bobby Murphy, “geloven dat de beste manier om ons langetermijnpotentieel te realiseren is door een onafhankelijk bedrijf op te bouwen. .”

Wat is het volgende: Voorlopig is Snap gericht op het genereren van contanten om een ​​neergang van de markt te weerstaan, maar het is nog steeds toegewijd om te investeren in wat volgens hem een ​​groot deel van zijn toekomst zal zijn: augmented reality.

  • Vooral augmented reality-lenzen waarmee gebruikers kleding virtueel kunnen passen, zijn een focus voor het bedrijf, merkte Spiegel op. Virtuele try-ons die het retourpercentage verlagen, zullen in de toekomst een groot deel van de online retail uitmaken, zei hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in