Smack’s Chicken Shack debuteert dit weekend TikTok-beroemde sando’s met San Antonio-flair | Smaak | San Antonio

0
99


Klik om te vergroten Smack's Chicken Shack debuteert met twee op sociale media geïnspireerde broodjes kip.  - Johannes Paulus Isaac

Johannes Paulus Isaac

Smack’s Chicken Shack debuteert met twee op sociale media geïnspireerde broodjes kip.

Dit weekend zal de voedseltrailer van San Antonio Smack’s Chicken Shack zijn roterende wekelijkse specials nieuw leven inblazen door twee nieuwe items te introduceren die beroemd zijn op sociale media: de Kool-Aid Chicken Sandwich en een Chick-Fil-A dupe.

De Kool-Aid Chicken Sandwich is geïnspireerd op een snack die dit jaar op de LA County Fair debuteerde. Het maakte furore op sociale media, maar niet op de manier die je zou verwachten.

“Het zou niet goed zijn uitgevoerd. Mensen betaalden er $ 17,50 voor en zeiden op TikTok dat het smaakte alsof hij het net in suikerwater had gedompeld, “vertelde Smack’s Chicken Shack-chef-eigenaar Keenen Hendricks aan de Huidig. “Ik had een aantal vaste klanten die het me lieten zien [on social media], en ik had zoiets van: ‘Dat is een goed idee. Ik ga iets bedenken.’”

Smack’s kijk op de Kool-Aid sando bevat de kenmerkende panko-gepaneerde gebraden kip van de trailer, gedoopt in een kersen Kool-Aid-reductie, versterkt met Worcestershire en hete sauzen plus smaakmakers. De sandwich zal ook augurken en een huisgemaakte ranch-mayo bevatten.

Kip Charlie's LA County Fair Kool Aid broodje kip inspireerde Smack's chef Hendricks.  - Instagram / theerrantwolf

Instagram / theerrantwolf

Kip Charlie’s LA County Fair Kool Aid broodje kip inspireerde Smack’s chef Hendricks.

De tweede nieuwe sandwich is een Chick-Fil-A-dupe, geïnspireerd op een populaire meme die momenteel op sociale platforms rondzweeft, wat suggereert dat iemand op zondag een foodtruck buiten Chick-Fil-A-locaties opzet en het concept ‘Side Chick’ noemt.

De in Atlanta gevestigde keten is onder vuur genomen vanwege haar bijdragen aan anti-LHBTQ-organisaties. De kolos met gebakken kip is ook beroemd op zondag gesloten, dus “werknemers” [can] reserveer een dag om te rusten en te aanbidden als ze dat willen”, staat op de website.

Hendricks heeft besloten de mensen te geven wat ze willen. Zijn versie van de populaire nummer 1 bestelling bij Chick-Fil-A, genaamd Side Chick on Sunday, bevat een panko-gepaneerde sandwich met gebakken kip met augurken – zonder verontrustende bagage.

“Toen die meme de ronde begon te doen, stuurde iedereen die naar mij. Ze zeiden: ‘Kerel, je zou het moeten doen’, en ik werd erin getagd, zo’n 100 keer in drie dagen, ‘zei Hendricks.

De twee nieuwe sandwiches markeren de heropleving van Hendricks’ oude traditie van het aanbieden van wekelijkse torenhoge sandwichspecials, een gewoonte waar de chef-kok weinig bandbreedte voor had tijdens de pandemie, die de opening – en sluiting – van zijn eerste fysieke locatie zag .

De wekelijkse specials vormen een aanvulling op het menu van Hendricks met over-the-top gefrituurde tuinvogelsando’s zoals de PB&J, met jam van bramenjalapeño en pindakaas, en de HoodRat Sando, boordevol queso, augurken en Hot Cheetos.

“Sommige wekelijkse specials zullen op TikTok of op sociale media zijn geïnspireerd, sommige zijn geïnspireerd op mijn geboorteplaats, sommige zijn gewoon dat ik willekeurige ideeën bedenk,” zei Hendricks.

“Het was me eerlijk gezegd meedogenloos om de zomer door te komen. De dingen komen weer op gang en ik heb het gevoel dat ik weer creatief kan zijn en de bandbreedte kan hebben om weer aan wekelijkse dingen te doen. Ik denk alleen maar: ‘Laten we het gewoon op de oude manier proberen, weet je, om te zien of dat helpt.’

De trailer is van vrijdag tot en met zondag geopend, maar de locaties en openingstijden verschillen per dag. Hendricks moedigt fans aan om de Instagram-verhalen van de trailer te bekijken voor de meest actuele bedrijfsinformatie.

Zo veel restaurants, zo weinig tijd. Ontdek het laatste restaurantnieuws in San Antonio met onze Flavour Friday-nieuwsbrief.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in