Sloot eisen + Beurs hoogtepunten + 🛹 Idaho TikTok ster

0
107


Het is dinsdag – Don Day in voor Gretchen vanmorgen.

Gretchen geniet van een welverdiende week vrij! Autum Robertson en ik zullen deze week proberen het Idaho First-schip op stoom te houden. Vandaag hebben we het nieuwe hoofdstuk voor de skateboardende Idaho TikTok-ster, een onderzoek naar factureringspraktijken voor irrigatie en meer.

  • Vandaag: 94°☀️ Dat gevoel wanneer… 94 graden voelt als een koudegolf!

Van onze sponsor:

Vandaag op de kermis!

Het is Idaho Lottery Day op de Western Idaho Fair! Gasten kunnen genieten van de nieuwe 2-dollar dinsdag-actie van 12.00-14.00 uur, waarbij alle Fair Food-concessiehouders een 2-dollar-voedsel van hun menu zullen aanbieden. Perfect om nieuwe voedselverkopers uit te proberen!
De Jr. Market Livestock Sale begint om 18:00 uur. Het is een geweldige manier om lokaal geteeld vlees te kopen en tegelijkertijd 4-H en FFA vee-jongeren te ondersteunen.
Later op de avond betreden Ja Rule en Ashanti het ICCU-tribunepodium, gepresenteerd door 103.5 Kiss FM. Concerten zijn gratis met eerlijke toegang! De poorten gaan open om 18 uur, de show begint om 19.30 uur. Koop tickets en bekijk het volledige evenementenprogramma op IdahoFair.com.

Vandaag als eerste aan de beurt

Ditch eist: BoiseDev-onderzoek vindt Canal Co. stuurt bewoners hoge rekeningen, bestanden pandrechten. Nu stelt Idaho’s AG vragen

Niemand ziet graag een pandrecht ingediend op hun huis of eigendom. Maar wat gebeurt er als er een pandrecht wordt aangevraagd voor een dienst of product dat u niet eens kunt of kunt ontvangen?

Dat is wat er gebeurde met Lois Fish, die in West Boise woont. Ze opende haar post en vond een rekening van $ 633,27, en een bericht dat ze achterstallig was op haar rekening en dat er een pandrecht was ingediend.

Deze zomer heeft Margaret Carmel van BoiseDev onderzoek gedaan naar de Shavrer’s Lateral Water Users Association. De organisatie met de eigenaardige naam heeft een reeks pandrechten ingediend op eigendommen in haar vermeende servicegebied.

Die dienst? Kanaal water. Maar niet alle huizen kunnen het water ontvangen. En bewoners stellen vragen over facturerings- en meldingspraktijken.

Nadat Margaret met haar werk was begonnen, vroeg ze de procureur-generaal van Idaho om commentaar. Hoewel de AG onze vragen niet wilde beantwoorden – dagen later stuurde het zijn eigen vragen naar de mensen van de Shavrer.

Zoals Margaret meldt, hebben anderen in het gebied, in sommige gevallen, jarenlang gevochten. Lees haar volledige onderzoek op BoiseDev.

Western Idaho Fair is aan de gang

Jaren geleden had de Western Idaho Fair een jingle die ongeveer klonk als “The Western Idaho Fair komt eraan…. kom naar beneden, beweeg en groo-vin’.” En na al die jaren zit het nog steeds in mijn hoofd. Dit jaar kunt u moo-ve en groo-ve naar het 125-jarig jubileum van de beurs!

(Disclosure: The Fair is de Idaho First-sponsor van deze week, maar speelt geen rol in de plaatsing of inhoud van dit verhaal.)

Alle gebruikelijke evenementen verlichten het beursterrein op Chinden, met het carnaval, tribuneconcerten en meer. Vanavond nemen Ja Rule en Ashanti om 7.30 uur het oude Les Bois Park circuit over. Pat Benetar & Neil Giraldo zijn morgen te zien, Stone Temple Pilots donderdag en Billy Currington headlines vrijdag. Het is een beetje van alles, en concerttoegang is inbegrepen als je eerlijke tickets koopt.

Carnaval, kijk. Muziek, kijk. Voedsel?

Voedsel. Mijn vrouw en ik waren er gisteravond en proefden enkele van onze favorieten, waaronder de jaarlijkse Pronto Pup. Vandaag is het $2 Taste Test Tuesday – met veel eerlijke verkopers die een menu-item aanbieden voor slechts twee dollar, dus je kunt verschillende opties proberen!

De kern van de beurs is echt landbouw. Vanmorgen zullen de 4-H & FFA kids gymkhana paarden showen van 8u-10u. Round robin voor kleine dieren gaat van 10.00 uur tot 12.00 uur.

En het zou geen kermis zijn zonder die enigszins buitenaardse evenementen. Vandaag zullen de Axe Women of Maine om 14.00 uur hun competitieve snijvaardigheden demonstreren. Of bekijk het Jet Pack Circus om 14.30 uur – en dat is precies hoe het klinkt.

Idaho TikTok-ster schaatst zijn weg naar tv-show

Voor de vakantie schreef Gretchen: Een inheemse Idahoan en de meest virale Tik Tok-ster van de staat haalde het grote scherm.

Nathan Apodaca van Idaho Falls speelde een rol in het tweede seizoen van Reservation Dogs, een Indiaanse comedy-dramaserie over FX en Hulu. Het tweede seizoen ging op 3 augustus in première.

Apodaca werd in 2020 beroemd op internet nadat hij een nu beroemde TikTok had gemaakt waarin hij naar zijn werk skateboardde nadat zijn auto kapot was gegaan. Apodaca vaart langs de kant van wat de snelweg lijkt te zijn, terwijl hij nonchalant cran-frambozensap rechtstreeks uit de kan drinkt en de tekst van Fleetwood Mac’s hit ‘Dreams’ uit 1977 zingt.

De video heeft meer dan een miljard views en 13,4 miljoen likes. Binnen enkele weken na het plaatsen had “Dreams” een omzetstijging van 374% en een sprong van 89% in streams, volgens Billboard. Mick Fleetwood en Stevie Nicks hebben zelfs hun eigen versies van de TikTok-video gemaakt. In 2021 maakte Apodaca deel uit van de line-up voor de inauguratie van president Biden.

Hoewel Apodaca een inheemse Idahoan is, groeide zijn moeder op in het Wind River-reservaat in Wyoming, in het noorden van Arapaho. Je kunt hier meer te weten komen over zijn rol in Reservation Dogs.

gebeurt vandaag

BoiseDev-rapporten

Verre van diensten, geeft Meta/Facebook contant geld aan Kuna om de impact van de onroerendgoedbelastingwetgeving te verzachten

Doel Kuna

Het nieuwe datacenter van Meta (ook bekend als Facebook) staat op zichzelf in een landelijk deel van de provincie. De gigant uit Silicon Valley betaalt extra voor diensten, zoals Sydney Kidd van Idaho Press meldt over BoiseDev.

Grote onderverdeling met mix van eengezinswoningen en rijtjeshuizen gepland voor SW Meridian

Autum Robertson heeft de primeur op een andere grote onderverdeling op de tekentafel in Meridian.

Starbucks plant een andere locatie op Boise Bench

Het is de tweede keer in slechts een paar weken tijd dat Starbucks zich heeft aangemeld voor een nieuwe locatie langs de I-84-corridor in Boise. Ik heb het verhaal op BoiseDev.

  • Idaho abortuswet uitdaging: Tijdens ruzies in de juridische strijd van het ministerie van Justitie tegen de abortuswet van Idaho, zei de rechter in de zaak dat hij een conflict ziet met de federale wetgeving. De Associated Press doet verslag van de argumenten in de rechtszaal. Een beslissing over het al dan niet tijdelijk stopzetten van de wet kan vandaag of morgen komen.
  • Boise Scholen verkiezing: De verkiezing van de raad van toezicht voor het Boise School District vindt plaats op een bijzondere datum: de dinsdag na Labor Day – dit jaar is dat 6 september. Vijf zetels zijn bezet en KTVB heeft profielen van de kandidaten.
  • Achtervolging – of niet?: Het is een complexe vraag waar politieagenten en beleidsmakers mee te maken hebben: een achtervolging met hoge snelheid ondernemen of niet? De Idaho Press kijkt naar enkele van de complicerende factoren.
  • Docenten gezocht: CBS2 bekijkt wat sommige scholen doen om ervoor te zorgen dat er voldoende leraren zijn.

Dingen om te doen

  • Deuntjes in de buurt: Catalpa Park in NW Boise organiseert deze week de Neighborhood Concert Series – de laatste van het seizoen! Naar verluidt zullen Blaze en Kelly en Steve Fulton de rekening woensdag verdelen van 17.30 uur tot 20.30 uur. Tapbier van Lost Grove is beschikbaar – maar neem je eigen kopjes mee!
  • Voor je radarscherm: Het Boise Comic Arts Festival vindt plaats op 16 en 17 september in de bibliotheek, het Idaho State Museum en Zoo Boise. Details.
  • Zoobilee: Over de dierentuin gesproken, Zoobilee 2022 is vrijdag. Het evenement voor volwassenen is een inzamelingsactie voor de Vrienden van Zoo Boise en biedt eten, drinken en een liveveiling (plus de dieren natuurlijk). Gegevens en kaartjes.

Huisdier van de dag

Toen Gretchen en ik de ideeën voor Idaho First in 2021 samenstelden, wisten we dat we elke dag iets boeiends wilden. We brainstormden tonnen ideeën en dachten: ‘waarom proberen we niet een huisdier van de dag?’ Ik had nooit verwacht dat dit zo goed zou gaan – met duizenden ingezonden foto’s van huisdieren (we zouden willen dat we er meer konden laten zien!), en het is voor mij persoonlijk elke dag een traktatie om het huisdier te zien.

Maak vandaag kennis met Piper. Nicole Howell stuurde deze foto mee en zei: “Ze is de liefste 16 weken oude schapenadoodle die rond het meer in Eagle loopt.” Goedemorgen Pijper!

Dien hier de foto van uw huisdier in, en we kunnen deze van maandag tot en met donderdag plaatsen! Bovendien sturen onze vrienden bij Zamzows een prijs naar het winnende huisdier (eigenaren)!LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in