Sleutelrepublikein Michael Gallagher waarschuwt voor TikTok in China: ‘digitale fentanyl’

0
13


De wetgever uit Wisconsin, die naar verwachting de nieuwe republikeinse puntman van het Huis over China zal worden, uitte zondag nieuwe zorgen over TikTok, de sociale-mediasite in Chinese handen die razend populair is geworden bij de Amerikaanse jeugd, maar die door velen wordt gezien als een groot veiligheidsrisico.

Rep. Michael Gallagher, in de rij om een ​​nieuw House select panel over China te leiden, zei dat TikTok een gevaar vormt omdat het “zeer verslavend en destructief” is gebleken voor gebruikers, vanwege het potentieel om inhoud die kritisch is over China te controleren of te onderdrukken, en omdat van de banden tussen het in Peking gevestigde ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, en het communistische regime in China.

De heer Gallagher onderschreef een zin die voor het eerst werd gebruikt door de Federal Communications Commissioner Brendan Carr en vertelde NBC’s “Meet the Press” dat de site het equivalent is van “digitale fentanyl” – de zeer verslavende en vaak dodelijke synthetische opioïde – en waarschuwde dat de Chinese Communistische Partij en andere autoritaire regeringen keken naar TikTok en andere technologieën om hun greep op de macht te versterken.

Chinese functionarissen “lijken dit model van techno-totalitaire controle te perfectioneren”, waarschuwde hij. “… En uiteindelijk geloof ik dat dat een model is dat niet in China zal blijven. Dat is een model dat ze over de hele wereld gaan exporteren.”

De heer Gallagher en Rep. Raja Krishnamoorthi, Democraat uit Illinois, hebben een wetsvoorstel ingediend om de verkoop van TikTok aan een Amerikaanse eigenaar te promoten, hoewel eerdere pogingen om de Amerikaanse tak te scheiden van ByteDance-controle zijn mislukt.

De heer Gallagher bekritiseerde ook Amerikaanse socialemediabedrijven die hebben ingestemd met operationele beperkingen in China waar TikTok zich in de VS tegen heeft verzet.

De heer Gallagher zei dat hij nog steeds geloofde in een “werkbare oplossing”, maar voegde eraan toe: “Wat we niet willen is een quasi-oplossing waar er een datacenter in Singapore is, maar de [Chinese Communist Party] en ByteDance behouden effectief de controle. De duivel zit dus in de details.”

TikTok ontkent dat zijn site wordt gebruikt om verkeerde informatie van de Chinese overheid te verspreiden, of dat gegevens en persoonlijke informatie over gebruikers in de VS worden gedeeld met het moederbedrijf of de overheid in China.

De heer Gallagher vertelde “Meet the Press” dat de garanties van het bedrijf niet voldoende zijn.

“We moeten vragen of we willen [China] om controle te krijgen over wat op het punt staat het machtigste mediabedrijf van Amerika te worden”, zei hij. “Dat is heel verontrustend.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in