Slaapzaalontwerp geïnspireerd door TikTok gaat overdrive

0
86


Slaapzalen zijn ontworpen om utilitair te zijn: 12 bij 19 voet standaard meubilair en muren van sintelblokken.

Op scholen in het hele land worden studenten opgesloten in onofficiële wedstrijden voor wie hun slaapzaal het minst slaapzaalachtig kan maken. Sommige rijkere families geven honderden dollars of meer uit aan de inrichting van slaapzalen en huren zelfs ontwerpers in. Andere studenten doen tijdrovende doe-het-zelfprojecten voor weinig geld. Sommige van die inspanningen monden uit in video’s over transformatie van slaapzalen die miljoenen views op TikTok opleveren.

Mevrouw Hargrove zegt dat ze veel van haar vrienden heeft gemaakt tijdens haar eerste jaar door haar deur open te laten.


Foto:

Alex Webster voor The Wall Street Journal

De over-the-top kamers zijn vaak een samenwerking tussen kinderen en hun ouders en vormen een contrast met vorig jaar, toen veel studenten vanwege Covid-19-zorgen helemaal niemand mochten laten helpen.

Eerstejaarsstudenten Ansley Spinks en Taylor Robinson van de University of Mississippi leven in een van de meest virale voorbeelden. De kale “vóór” en bedrogen “na” TikTok-video van hun kamer met violet accenten heeft 3,8 miljoen views en duizenden reacties op de melodie van: “OMG dat ziet eruit als een kamer in een normaal huis.”

De twee vrouwen en hun moeders, die elkaar pas op de dag van de verhuizing ontmoetten, stuurden elkaar sinds eind mei berichten. Ze bestelden oplichtende borden met hun naam op Etsy,

zocht bijpassende beddengoed uit en bouwde een virtueel 3D-model van de kamer tot de indeling van de werkplaats, en landde op een met een speciale loungeruimte om tv te kijken.

De slaap- en woonruimtes van de slaapzaal van Ansley Spinks en Taylor Robinson. Ansley Spinks

Amber Park, de moeder van Ansley, zegt dat de acht uur durende bijeenkomst en ongeveer $ 2.000 die ze hebben uitgegeven (die de meisjes grotendeels zelf hebben gefinancierd) niets is in vergelijking met wat ze andere moeders heeft horen zeggen te betalen.

“Het is een gekke zaak, vooral in het zuiden”, zegt mevrouw Park, een 48-jarige personeelsadviseur die in Marietta, Georgia woont.

DEEL JE GEDACHTEN

Hoeveel geld zou je uitgeven aan een goed ingerichte slaapzaal? Neem deel aan het onderstaande gesprek.

Tientallen gezinnen betalen Dawn Thomas van After Five Designs maar liefst $ 10.000 om hun kinderen tijdschriftwaardige kamers te geven. Mevrouw Thomas decoreert al 19 jaar slaapzalen op scholen zoals de University of Alabama, Ole Miss en UCLA. Ze zegt dat dit jaar anders is in de druk die studenten zichzelf opleggen om perfect Instagrambare kamers te hebben. De kast van $ 1.050 die ze ontwierp om een ​​minikoelkast te camoufleren, was binnen enkele weken uitverkocht.

“Sommige dagen denk ik: ‘Doen mensen dit allemaal voor een foto? Doen ze het voor Instagram?’” zegt mevrouw Thomas, die in Jackson, juffrouw woont. Ze zegt dat ze uitbundige bedankberichten krijgt van moeders als ze weer thuis zijn omdat ze hun kinderen een gezellige plek hebben gegeven om te wonen.

Voor Sydney Hargrove is het hebben van een swoon-waardige kamer een kwestie van identiteit. De 18-jarige tweedejaarsstudent aan het Hunter College in New York City zegt dat ze tijdens haar eerste jaar veel vrienden heeft gemaakt door haar deur open te laten. De kamer van dit jaar is voorzien van een kamerbreed groen shag-tapijt en zwart-wit gestippeld peel-and-stick behang met stippen.

Mevrouw Hargrove zegt dat teruggaan naar haar designerslaapzaal ‘een vorm van therapie is’.


Foto:

Alex Webster voor The Wall Street Journal

Sommige van de twee miljoen mensen die de TikTok van haar kamer hebben bekeken, hebben haar bekritiseerd omdat ze zoveel tijd en geld heeft geïnvesteerd in een ruimte waar ze minder dan een jaar in doorbrengt. Ze zegt dat het de moeite waard is – en dat ze veel minder dan mensen denken. (Ongeveer $ 100 dit jaar en $ 300 als laatste, zegt ze, die ze verdiende met haar zomerbaantje op een strand in New Jersey.)

“Met alle dingen die in de wereld gaande zijn, is er zoveel onzekerheid, en New York is een tumultueuze plek om te wonen, dus terugkeren naar deze slaapzaal is een vorm van therapie”, zegt ze.

Een deel van de slaapzaal van Allyson Schall.


Foto:

Allyson Schall

Allyson Schall, een senior aan de Mount Vernon Nazarene University in Mount Vernon, Ohio, heeft haar slaapzaal elk jaar opgeknapt. Volgens haar spant de editie van dit jaar de kroon. Als woonadviseur wilde ze een ruimte creëren waar eerstejaars op haar verdieping zich prettig zouden voelen.

“Het leek in het begin op een gevangeniscel”, zegt mevrouw Schall, 21,.

Ze maakte gebruik van haar zomerbaan bij Target om een ​​op het midden van de eeuw geïnspireerde fauteuil van $ 300 te kopen die te koop was voor $ 80. Ze monteerde een buitenlantaarn aan het plafond met behulp van kabelbinders en commandostrips voor sfeerverlichting.

Haar ouders steunden haar passie voor interieurontwerp – totdat ze moesten helpen met het uitladen van drie auto’s aan bezittingen, waaronder een hoofdeinde dat haar vader had gebouwd.

Bayla Felton-Jones, een eerstejaarsstudent aan de Elizabeth City State University, in Elizabeth City, NC, bracht de afgelopen zomer dagen door met het plannen van elke centimeter van zijn “lichte en luchtige moderne” kamer. Dat omvat de afstand van de erecertificaten boven zijn bed en de donzige grijze welkomstmat buiten zijn deur.

“Ik wil dat mijn universiteitservaring er een is die ik me kan herinneren, aangezien ik met Covid van de middelbare school ben beroofd, en mijn kamer maakt daar deel van uit”, zegt de heer Felton-Jones, 18.

Zijn kamergenoot, Quinn Miller, miste de memo.

De heer Felton-Jones kon de heer Miller niet vinden op Instagram of Facebook voordat hij op 16 augustus introk, en hoopte op het beste. Hij kreeg pure functionaliteit: blinde muren, een kussen en een handdoek die over het bedeinde werd gegooid.

Meneer Miller zal niet beweren dat hij een minimalist is. “Ik slaap hier gewoon zo’n beetje”, zegt meneer Miller, 20. “Ik heb geen zin om geld uit te geven aan dingen die ik niet nodig heb.”

De vrienden en ouders van meneer Felton-Jones vinden het contrast tussen de twee helften van de kamer hilarisch. Ze vertellen hem dat wanneer ze binnenkomen: “Je kijkt eerst naar de hemel, en dan kijk je over en je denkt, ‘Oh, nou, laat maar.’ ”

Zijn reddende genade? Het onopgemaakte bed is in ieder geval in zijn kleurstelling.

Schrijf Rachel Wolfe op rachel.wolfe@wsj.com

Copyright ©2022 Dow Jones & Company, Inc. Alle rechten voorbehouden. 87990cbe856818d5eddac44c7b1cdeb8

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in