Silvio Berlusconi, 85, maakt TikTok-debuut met oproep aan jonge kiezers | Silvio Berlusconi

0
120


De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi heeft zijn TikTok-debuut gemaakt in een poging jongeren aan te spreken in de aanloop naar een nationale verkiezing deze maand nadat het land de kiesgerechtigde leeftijd had verlaagd.

“Hallo jongens, hier ben ik”, zei de 85-jarige, terwijl hij zijn korte video aftrapte op de sociale mediasite van Chinese eigenaar, die vaker wordt gebruikt door tieners en wordt gedomineerd door dansers en modeclips.

Berlusconi, die de Italiaanse regering drie keer leidde, beraamt een politieke comeback in de peiling van 25 september, nadat het aftreden in juli van de premier, Mario Draghi, het land opnieuw in een politieke crisis stortte.

TikTok-inhoud toestaan?

Dit artikel bevat inhoud van TikTok. We vragen uw toestemming voordat er iets wordt geladen, omdat ze mogelijk cookies en andere technologieën gebruiken. Om deze inhoud te bekijken, klik op ‘Toestaan ​​en doorgaan’.

Volgens peilingen zijn de alliantie tussen de Forza Italia-partij van Berlusconi, de Liga van Matteo Salvini en de extreemrechtse Brothers of Italy van Giorgia Meloni de favorieten om de verkiezingen te winnen.

Berlusconi’s verschijning op TikTok is strategisch, aangezien Italië de leeftijd heeft verlaagd die kiezers moeten bereiken voordat ze in aanmerking komen om senatoren te kiezen van 25 naar 18, wat de weg vrijmaakt voor 4 miljoen jonge volwassenen om stemrecht te krijgen voor de hogere wetgevende kamer.

“Er zijn 5 miljoen van jullie op dit platform en 60% van jullie is jonger dan 30 jaar en ik ben daar een beetje jaloers op (om niet jong te zijn)”, voegde hij eraan toe.

De leider van Forza Italia, gezeten zoals gewoonlijk achter zijn bureau, zei dat hij het platform zou gebruiken om jonge mensen te vertellen hoe hij Italië zou kunnen transformeren in “een land dat je nieuwe kansen en de kans geeft om je dromen te realiseren”.

In een tweede TikTok-video vertelde Berlusconi een grap over Vladimir Poetin, Joe Biden en de paus.

Naar aanleiding van de video bereikte de voormalige premier in minder dan een dag meer dan 350.000 volgers.

Berlusconi is niet de enige Italiaanse politieke leider die een voorliefde heeft ontwikkeld voor TikTok om een ​​jonger publiek aan te spreken.

Donderdag bracht een andere voormalige Italiaanse premier, Matteo Renzi, de leider van de liberale politieke partij Italia Viva (IV), zijn eerste video uit.

”Velen van jullie kennen mij van de uitdrukking ‘eerste reactie schok”, zei Renzi, verwijzend naar een zin die hij uitsprak tijdens een interview in 2016 met de BBC over zijn reactie na de Brexit-stemming, die viraal ging.

“Anderen daarentegen kennen mij als voormalig premier, de jongste in de republikeinse geschiedenis, maar vooral als burgemeester van de mooiste stad ter wereld, Florence”, voegde hij eraan toe.

Vorige maand bereikte Renzi, de voormalige secretaris van de Democratische partij, een deal met de centristische leider Carlo Calenda, om hun twee kleine partijen vóór de algemene verkiezingen te verenigen.

Volgens velen heeft de stap de centrumlinkse coalitie gebroken, waardoor de deur voor rechts open staat om de verkiezingen te winnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in