Shuffles, Pinterest’s app voor het maken van collages die alleen op uitnodiging beschikbaar is, wordt gelanceerd op TikTok – zo kom je erin – TechCrunch

0
120


“Moodboards” in collage-stijl gaan viraal op TikTok – en dat geldt ook voor de app die ze mogelijk maakt. Pinterest’s onlangs gelanceerde collagemaker Shuffles is gestegen in de Top Charts van de App Store dankzij de vraag van Gen Z-gebruikers die gebruikmaken van de nieuwe tool voor creatieve expressie om visuele inhoud te maken, publiceren en delen. Deze “esthetische” collages worden vervolgens op muziek gezet en op TikTok geplaatst of privé gedeeld met vrienden of met de bredere Shuffles-community.

Ondanks dat het de status alleen op uitnodiging heeft, heeft Shuffles al enige tijd doorgebracht als de nummer 1 Lifestyle-app in de Amerikaanse App Store.

In de week van 15-22 augustus 2022 stond Shuffles op nummer 5 in de Top Lifestyle-apps door downloads op iPhone in de VS, volgens statistieken van data.ai, een bedrijf van app-intelligentie, een stijging van 72 plaatsen in de ranglijst vergeleken met tot de week ervoor. Het was de nummer 1 Lifestyle-app op de iPhone op zondag 21 augustus, en brak diezelfde dag door in de Top 20 van niet-gaming-apps op iOS als geheel in de VS, na een stijging van 22 posities ten opzichte van de dag ervoor.

Bovendien ontdekte het bedrijf Sensor Tower dat de app nu nummer 66 is in de Amerikaanse iPhone App Store en de nummer 1 app is in Ierland, Nieuw-Zeeland en het VK. Het is nummer 2 in het algemeen in Australië en nummer 3 in Canada.

De app werd voor het eerst gelanceerd eind juli 2022 en heeft wereldwijd 211.000 iOS-downloads gezien in de maand dat hij live was. 160.000 van die downloads waren in de VS, zegt data.ai. Ondertussen schat Sensor Tower dat de app in die tijd ongeveer 338.000 installaties heeft gehad.

Aangezien het nog steeds niet “publiekelijk gelanceerd” is, lijkt Shuffles een out-the-gate hit te zijn voor Pinterest, dat zichzelf opnieuw heeft uitgevonden voor het video-eerste tijdperk met producten als Idea Pins, vergelijkbaar met TikTok, en live videoshoppen op Pinterest TV.

Evenzo richt Shuffles zich ook op een jongere doelgroep die sociale media op een nieuwe manier gebruikt: voor zelfexpressie, niet alleen voor netwerken.

Met de nieuwe app kunnen gebruikers hun eigen collages maken met behulp van de fotobibliotheek van Pinterest of door foto’s te maken van objecten die ze willen opnemen met behulp van de camera. Een slimme functie is het gebruik van technologie, die in eigen huis is gebouwd, waarmee gebruikers objecten uit hun foto’s, hun Pinterest-borden of door te zoeken naar nieuwe pins kunnen knippen.

Dit is vergelijkbaar met de aanstaande functie voor het uitsnijden van afbeeldingen in iOS 16, wat misschien wel een van de leukere toevoegingen is die wordt geleverd met het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple. Hier kun je moeiteloos een object van een van je foto’s kopiëren – zoals je hond bijvoorbeeld – en die uitsnede vervolgens overal plakken waar je maar wilt, zoals in een iMessage-chat. Dit voelt een beetje magisch, omdat je alleen maar hoeft aan te raken en vast te houden om de afbeelding van de achtergrond te tillen.

Shuffles maken het uitsnijden van afbeeldingen nog eenvoudiger. Wanneer u naar een foto zoekt of een foto maakt, identificeert de app vaak automatisch het object in de foto’s en hoeft u alleen op de knop “Toevoegen” te tikken om het in uw collage te plaatsen, waar het kan worden vergroot of verkleind en over het scherm kan worden verplaatst. Op andere momenten kunt u het meegeleverde gereedschap gebruiken om het gedeelte van de afbeelding uit te snijden dat u in uw creatie wilt gebruiken.

U kunt er ook voor kiezen om effecten en beweging aan de afbeeldingen toe te voegen om ze te laten schudden, draaien, pulseren, draaien en meer. U kunt bijvoorbeeld een afbeelding van een platenspeler toevoegen en deze animeren zodat deze daadwerkelijk draait.

Afbeeldingscredits: Pinterest

Het eindproduct kan lokaal op uw apparaat worden opgeslagen, in een bericht met vrienden worden gedeeld of met een hashtag worden gepubliceerd in een speciale community. Deze hashtags kunnen worden bekeken in het ontdekkingsgedeelte van de app, waar collages die zijn getagd met populaire hashtags, zoals #moodboard, #vintage of #aesthetic, ook worden getoond.

Hoewel de app zorgt voor goede TikToks, helpt het ook om verkeer naar Pinterest te leiden. De objecten in de collages van gebruikers zijn gekoppeld aan Pinterest en een tik brengt je naar een speciale pagina voor het item in kwestie, die je vervolgens kunt openen om direct in Pinterest te bekijken. In het geval van artikelen die te koop zijn, zoals herfstmode of woondecoratie, kunnen gebruikers het artikel ook kopen door door te klikken naar de website van de winkelier.

De vraag naar de app is voorlopig geholpen door zijn exclusiviteit.

Gebruikers hebben een uitnodigingscode nodig om binnen te komen – en ze kunnen deze alleen krijgen van een bestaande Shuffles-gebruiker die slechts 5 uitnodigingen heeft om te delen.

Uitnodigingscodes zijn vaak gebruikt om de vraag naar nieuwe producten te stimuleren, nadat ze begin jaren 2000 een enorm succes zagen als een groeimechanisme voor Google’s nieuwe e-mailsysteem Gmail. Maar in latere jaren voelde het gebruik ervan minder authentiek aan, omdat het een manier werd voor app-marketeers om gebruikers ertoe aan te zetten op sociale media te posten in ruil voor vroege toegang tot een nieuw product.

Bij Pinterest is het gebruik van het uitnodigingscodemechanisme echter niet gebonden aan een verzoek dat gebruikers een of andere actie moeten ondernemen om binnengelaten te worden. In plaats daarvan moet je iemand kennen om een ​​uitnodiging te krijgen, wat ertoe heeft geleid dat sommige TikTokers klagen hoe ze vrienden om codes moesten smeken.

(Smeek niet meer: ​​Pinterest heeft TechCrunch-lezers een uitnodigingscode gegeven om te gebruiken voor Shuffles: FTSNFUFC. Als dat opraakt, kun je het Instagram- of Twitter-account van Pinterest bezoeken voor toekomstige codedrops. Dit is geen advertentie of betaalde promotie, we zijn gewoon de code delen!)

Pinterest vertelde TechCrunch dat de app alleen op uitnodiging is, omdat deze technisch gezien niet publiekelijk is gelanceerd.

Shuffles, zo is ons verteld, is de allereerste zelfstandige app die is gemaakt door de interne incubator van Pinterest, TwoTwenty. Het team, dat ook betrokken was bij de creatie van Pinterest TV, is gericht op het onderzoeken en testen van nieuwe productideeën en het herhalen van ideeën die aan populariteit winnen.

Wat betreft waarom de app resoneert met Gen Z, lijkt het de combinatie te zijn van de technologie die wordt gebruikt om het maken van collages te vereenvoudigen met het verlangen naar creatieve expressietools die de sociale gewoonten van de bevolking dienen.

“De app ziet een ontluikend downloadmomentum, gericht op jongere gebruikers. Het bouwt voort op de kracht van creativiteit en door gebruikers gegenereerde inhoud, die op veel manieren door TikTok is gepopulariseerd, “vertelde Lexi Sydow, Head of Insights bij data.ai, aan TechCrunch. “Vooral voor jongere generaties zijn fotobewerkings- en creatieve projecten meer dan ooit mobile-first, waarbij gebruik wordt gemaakt van robuuste mobiele apps om robuuste projecten te creëren waarvoor ooit geavanceerde desktopsoftware nodig was. De app gaat nog een stap verder met het collaboreren met eenvoudige embedded tools die meerdere stappen of coördinatie over meerdere apps vereisen”, legt ze uit.

“Gebruikers beheren hun moodboards en ‘vibes’, wat een soortgelijke culturele draad raakt als visual-first-campagnes van Spotify die je unieke muzieksmaak laten zien. De app is inherent afhankelijk van de sociale gewoonten van Gen Z, waarbij gebruikers sociale media-apps gebruiken om te delen met hun netwerken en hechte vriendenkringen. De app heeft tot nu toe 4,31 van de 5 sterren gekregen sinds de lancering, waarbij 72% van alle beoordelingen 5 sterren zijn”, voegde Sydow toe.

Shuffles is momenteel alleen voor iOS en een gratis download in de App Store.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in