Shopify zal de banden met controversiële Libs van TikTok niet verbreken

0
11


Het in Ottawa gevestigde e-commercebedrijf Shopify Inc. zegt dat het zijn diensten niet zal terugtrekken uit de online winkel van meerdere anti-LGBTQ-accounts op sociale media ondanks enige publieke verontwaardiging.

Na te zijn begonnen met een Twitter-account dat nu 1,5 miljoen volgers heeft, zijn Libs van TikTok-accounts verspreid over sociale mediasites, waaronder Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, Donald Trump’s Truth Social en meer.

Details over wie momenteel alle accounts beheert, worden niet vermeld, maar een april 2022 Washington Post artikel over hun virale posts genaamd Chaya Raichik, een makelaar in onroerend goed in Brooklyn, NY, als de maker van de originele Twitter-handle.

De accounts zijn vaak gericht op en verspreiden desinformatie over de LGBTQ-gemeenschap, en adverteren zichzelf als “Breng je nieuws dat je nergens anders zult zien”.

De Na profiel op Raichik zei dat haar pagina had opgeroepen tot elke leraar die voor hun studenten als homo uit de kast komt om “onmiddellijk te worden ontslagen”, en had volgelingen aangespoord om contact op te nemen met scholen die “jongens in de meisjestoiletten” toestaan.

Alle merchandise (een T-shirt en twee mokken) die onlangs in de online winkel van Libs of TikTok is vermeld – mogelijk gemaakt door Shopify – is gebrandmerkt met de woorden “STOP GROOMING OUR KIDS.”

Somerset Ward Count. Ariel Troster noemde de taal die wordt gebruikt door Libs van TikTok een ‘hondenfluit’ die wordt gebruikt tegen leden van de LGBTQ-gemeenschap. (Francis Ferland)

Politicus uit Ottawa spreekt zich uit

Onlangs verkozen Somerset Ward Count. Ariel Troster noemde die taal een “hondenfluitje” tegen leden van de LGBTQ-gemeenschap, en zei dat het haar werk als vreemd lid van de gemeenteraad van Ottawa “gevaarlijker” maakt.

“De koopwaar die wordt verkocht – het gebruikt specifiek de term ’trimmer’,” zei Troster.

“Het is een ongegronde en echt gevaarlijke beschuldiging van kindermisbruik die wordt geuit tegen mensen zoals ik, simpelweg omdat ze in de openbare ruimte bestaan.”

Troster roept Shopify op om zijn diensten uit de online winkel Libs of TikTiok te verwijderen.

Shopify biedt onderdak aan bedrijven van ‘alle strepen en maten’

In een verklaring per e-mail zei Shopify dat de online winkel Libs of TikTok “momenteel niet in strijd is” met de regels van Shopify.

“We hosten bedrijven van alle soorten en maten, met verschillende wereldbeelden”, schreef een woordvoerder van Shopify. “We nemen zorgen rond de verkopers op ons platform zeer serieus, en die van Shopify [Acceptable Use Policy] schetst de activiteiten die niet zijn toegestaan ​​op ons platform.”

Het beleid stelt dat Shopify-services niet mogen worden gebruikt “om haat of geweld tegen mensen te promoten of goed te keuren op basis van ras, etniciteit, kleur, nationale afkomst, religie, leeftijd, geslacht, seksuele geaardheid, handicap, medische toestand, veteranenstatus of andere vormen van discriminerende onverdraagzaamheid’, en dat haar diensten niet mogen worden gebruikt ‘om organisaties, platforms of mensen te promoten of te ondersteunen die: (i) dergelijke haat promoten of goedkeuren; of (ii) geweld bedreigen of goedkeuren om een ​​doel te bevorderen’.

In het verleden heeft het bedrijf producten of winkels verwijderd die verband houden met de Proud Boys, QAnon en anderen, waaronder TrumpStore.com, wegens schending van het Shopify-beleid.

Troster hoopt dat Shopify van gedachten verandert over de online winkel Libs of TikTok. De druk komt na de recente schietpartij in Colorado Springs – waar vijf mensen om het leven kwamen en 17 anderen gewond raakten nadat een schutter het vuur opende in een LGBTQ-nachtclub.

Troster noemde Libs van TikTok-retoriek en post “extremisme”, en zei dat zijn koopwaar “niet hoeft te worden gehost door een in Ottawa gevestigd bedrijf.”

“Dit is geen meningsverschil over links of rechts”, zei ze. “Dit gaat over het aanzetten tot intimidatie en woede en mogelijk geweld tegen de LGBTQ-gemeenschap.”

“De ‘OK, trimmer’-beschuldiging stelt ten onrechte dat leden van onze gemeenschap verantwoordelijk zijn voor pedofilie, en stelt ten onrechte dat wij verantwoordelijk zijn voor het misbruik van kinderen. Het is volkomen onaanvaardbaar.’

Fae Johnstone, uitvoerend directeur van het LGBT-adviesbureau Wisdom2Action, is bezorgd dat Libs of TikTok-berichten transfobe en homofobe mensen kunnen aanzetten tot actie tegen hun haat. (Joseph Tunney/CBC)

Fae Johnstone, uitvoerend directeur van het LGBTQ-adviesbureau Wisdom2Action, zei dat de verspreiding van dit soort berichten homofobe en transfobe mensen een vrijbrief geeft om hun haat uit te oefenen.

“Het tast ook de geestelijke gezondheid aan of heeft een negatieve invloed op de geestelijke gezondheid van de jongeren en kinderen die dat zien”, zegt Johnstone, een transactivist. “Het creëert een omgeving waarin het voor ons moeilijker is om het werk te doen dat we op onze scholen moeten doen … omdat er een groeiend risico is dat ze op Libs of TikTok terecht kunnen komen.”

Zowel Johnstone als Troster moedigen Shopify aan om stelling te nemen door de banden met het account te verbreken. Ze zeggen dat het stoppen van de geldstroom naar groepen die discriminatie promoten een effectieve manier is om de haat die ze verspreiden te beperken.

Johnstone zei dat een optie is om “Shopify te boycotten”.

“En dat is wat we iedereen aanmoedigen om te doen … Want als ze niet bereid zijn om één klant te verdrijven die homofoob en transfoob is, verdienen ze onze zaken niet”, vervolgde Johnstone.

CBC News vroeg om commentaar op dit verhaal van twee e-mailadressen die zijn gekoppeld aan Libs of TikTok, maar ontving geen antwoord.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in