Senaatspanel stelt vragen over TikTok over Chinese banden, toegang tot Amerikaanse gebruikersgegevens

0
85


Leden van de commissie voor Binnenlandse Veiligheid en Regeringszaken van de Senaat hoorden getuigenissen van een TikTok-manager over de verbinding van het mobiele platform voor het delen van video’s met China en toegang tot gegevens over Amerikaanse gebruikers van de applicatie, meldde The Wall Street Journal woensdag.

Vanessa Pappas, chief operating officer van TikTok, vertelde de wetgevers tijdens een vergadering woensdag dat het platform werkt aan het wegnemen van zorgen van de overheid over mogelijke nationale veiligheidsrisico’s van de entertainment-app die eigendom is van het Chinese technologiebedrijf ByteDance.

Pappas zei dat de videoserviceprovider “ga boven en buiten” omdat het hoopt een akkoord te bereiken met de Committee on Foreign Investment in de VS met betrekking tot toegang en controle.

Eind juni zei Tiktok CEO Shou Zi Chew informeerde Republikeinse senatoren in een brief over het gegevensbeveiligingsinitiatief van het bedrijf, genaamd Project Texas.

Het platform werkte ook samen met Orakel om Amerikaans gebruikersverkeer om te leiden naar cloudinfrastructuur die in eigen land wordt gehost.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in