Schotse zangeres tekent platencontract na virale ‘Complex’ TikTok-hit

0
68


De Schotse singer-songwriter Katie Gregson-MacLeod heeft een contract getekend bij Columbia Records, nadat ze 100.000 views had verzameld op haar 45 seconden durende TikTok-clip. Bekijk hieronder de video van het hartverwarmende nummer ‘Complex’.

Nadat hij op 5 augustus ‘Complex’ in de app had gepost met het onderschrift ‘hier is mijn reddercomplex’, werd de zangeres de volgende dag wakker met opmerkingen van Gracie Abrams, Lennon Stella en Maisie Peters. Nu, vier weken later, maakt ze officieel een record.

“Ik heb 45 seconden van het nieuwe nummer gepost nadat ik het een paar dagen eerder had geschreven”, vertelde Gregson-MacLeod aan BBC Radio Scotland. “Ik post altijd clips van nieuw schrijven om te zien wat er gebeurt en deze overtrof mijn stoutste dromen.”

Ze vervolgde: “ik werd wakker tot absolute waanzin. Het was vroeg, ik denk 6 uur, en zag dat het meer dan 100.000 views had.”

Het nummer staat nu op streamingplatforms en heeft in minder dan een week 3 miljoen luisterbeurten op Spotify overtroffen.

@katiegregsonmacleod

hier is mijn redder complexe song #fyp #originalsong #singersongwriter

♬ complex (demo) – Katie Gregson-MacLeod

In de langzaam opbouwende pianoballad zingt ze,“Ik draag zijn boxer/Ik ben een goede vrouw/We zullen niet samen zijn/Maar misschien in het volgende leven.”

‘Complex’ is blijven groeien in views en trekt de aandacht van grote labels. Op een gegeven moment waren er ontmoetingen tussen platenlabels en de zangeres, in de coffeeshop waar ze werkte. ‘Ze zaten elk op een tafel,’ zei ze. “Drie platenlabels in mijn kleine koffieshop. Ik dacht ‘dit is surrealistisch’.”

Gregson-MacLeod heeft besloten haar laatste jaar geschiedenisstudies uit te stellen om zich op muziek te concentreren, en zegt tegen The Press and Journal: “Dit nummer heeft het potentieel van een lang leven, ik wil het zijn moment geven.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in