Saulteaux First Nation-jongerenadvocaat uitgenodigd om deel te nemen aan het nationale TikTok-programma

0
6


De pleitbezorger voor jeugd en geestelijke gezondheid zit pas ongeveer een jaar op TikTok en heeft al 8.646 volgers en 58,8 likes.

De TikTok-link van Preston-Gopher is hier te vinden.

“Ik was op zoek naar een idee waarmee ik een grotere demografie van mensen kon bereiken en TikTok is voor mij dat platform geweest om meer individuen te bereiken die graag die positieve boodschap van hoop willen horen”, zei hij.

Zijn video’s richten zich op het bereiken van alle jongeren, met name inheemse jongeren, met boodschappen van positieve bevestiging om hen te helpen de uitdagingen in hun leven te overwinnen.

“Een groot deel van mijn inhoudelijke focus is persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling van de mentaliteit”, zei Preston-Gopher. “Een deel van mijn belangrijkste focus is om de positieve boodschap van hoop en vertrouwen voor onze jeugd en onze Two-Spirit-broeders en -zusters op Turtle Island naar buiten te brengen.”

Preston-Gopher heeft een groot aantal volgers dat zich over de hele wereld uitstrekt, die zijn berichten bekijken en geïnspireerd raken door zijn berichten van hoop.

Naast TikTok is hij ook actief op Facebook, Twitter en Instagram, met links beschikbaar
hier.

Preston-Gopher, die ook samenwerkt met Battlefords Agency Tribal Chiefs Inc. (BATC), gaat bij vele gelegenheden de gemeenschap in om met inheemse jongeren te spreken.

Hij raakte voor het eerst betrokken als jeugdadvocaat op sociale mediaplatforms door zijn werk met BATC, eerst door persoonlijke ontwikkelingscoaching aan te bieden en zich nu te concentreren op wellnesscoaching.

“Ik wilde deel uitmaken van de verandering en de implementatie van het creëren van een veilige ruimte voor onze jeugd, in termen van de waarheid die leidt tot verzoening,” zei Preston-Gopher.

Hij hoopt ook te helpen een einde te maken aan het stigma rond geestelijke gezondheid en inheemse jongeren te ondersteunen die omgaan met de impact van intergenerationeel trauma.

“Ik ontdekte dat mijn passie was om mijn mensen te helpen tijdens hun levenslange reis van genezing, groei, verbinding en bloei op alle niveaus van ons vroegere begrip.”

Preston-Gopher zei door samen te werken met BATC hij voelde dat hij meer pleitbezorging wilde doen om meer jongeren te bereiken. Als gevolg hiervan begon hij te werken aan het behalen van een Life and Wellness Coaching-certificering, om internationaal gecertificeerd te worden. Tijdens het proces begon Preston-Gopher zijn eigen bedrijf voor coaching en advies op het gebied van leven en welzijn. Hij geeft motiverende gesprekken en workshops die de geestelijke gezondheid en persoonlijke ontwikkeling ondersteunen, die ook helpen bij het promoten van inheemse tradities en kennis.

Preston-Gopher, die ook Two Spirit is, hoopt op veel niveaus een positieve beïnvloeder te zijn voor de jeugd.

Hij zei dat hij tijdens zijn leven persoonlijk worstelde met psychische problemen en hoopt dat hij zijn ervaringen kan delen om andere jongeren te inspireren zichzelf niet op te geven.

“Ik hoop een hoognodig gesprek over geestelijke gezondheid op gang te brengen en mijn verhalen te delen en de toekomstige generatie te inspireren”, zei Preston-Gopher. “Er was een punt in mijn leven waarop de veerkrachtige krijger in mij het zwijgen werd opgelegd. Ik voelde me alleen, worstelde mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel. Ik dacht dat niemand wilde horen wat ik te zeggen had. Dat is de realiteit waar onze inheemse jeugd mee te maken heeft.”

Hij zei dat het besef van de impact van de strijd van intergenerationeel trauma, hoe het zijn familie heeft beïnvloed en hoe dat de volgende generatie in alle aspecten van hun leven zal beïnvloeden, nodig was om hem aan te moedigen zich uit te spreken.

“Met mijn stem vond ik mijn passie, en mijn passie was om op te komen voor degenen van mijn mensen die het zwijgen werden opgelegd, degenen van mijn mensen die nooit thuiskwamen van de residentiële school,” zei hij.

Preston-Gopher zei dat zijn verhaal zal resoneren met alle inheemse jongeren omdat: “Ik kom uit een plaats waar ze vandaan kwamen. Ik heb de worstelingen meegemaakt die zij hebben doorgemaakt.”

“Ik wilde ze laten zien dat er hoop is in termen van het lopen van die reis van genezing,” zei hij.

Vervolgens is Preston-Gopher van plan deel te nemen als spreker om jongeren toe te spreken op English River First Nation op 25 november, als onderdeel van de National Addictions Awareness Week-evenementen van de gemeenschap.

“Ik ben echt dankbaar dat ik deze kans krijg om naar veel inheemse gemeenschappen in heel Canada te gaan om mijn verhaal te delen in de hoop dat het de volgende generatie van onze jongeren en kinderen kan inspireren om hun dromen te volgen,” zei hij.

Angela.Brown@pattisonmedia.com

Op Twitter: @battlefordsnowLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in