Samsung werkt samen met TikTok om StemDrop te lanceren, de volgende evolutie van muzieksamenwerking – Samsung Newsroom UK

0
13


“StemDrop” – Een lied voor de wereld

  • StemDrop, een nieuw internationaal muziekontdekkingsformaat, weerspiegelt de toewijding van Samsung om creatieve expressie mogelijk te maken
  • TikTok-makers kunnen hun unieke versies van een gloednieuwe single interpreteren, zingen, remixen en uploaden van een van de grootste songwritingteams in de geschiedenis, geleid door Max Martin.
  • Maak het met Samsung en gebruik de kracht van de Galaxy Z Flip4 en Galaxy Buds2 Pro
  • Creatieve leiding van Simon Cowell’s Syco Entertainment, Universal Music Group, de wereldleider in op muziek gebaseerd entertainment en het Republic Records-label

LONDEN, Verenigd Koninkrijk – 19 oktober 2022 – Samsung Electronics Co, Ltd. is een partnerschap aangegaan met TikTok om StemDrop te lanceren, een nieuw internationaal muziekontdekkingsformaat dat een revolutie teweeg zal brengen in de wereldwijde muzieksamenwerking, de muziekproductie zal democratiseren en alle muziekmakers een nooit eerder vertoond platform zal bieden om hun talent aan de wereld te laten zien.

Officieel gelanceerd op donderdag 26 oktober op TikTok, met creatieve leiding van Syco Entertainment, Universal Music Group – de wereldleider in op muziek gebaseerd entertainment – en het Republic Records-label, StemDrop, geeft muziekmakers een ongekende kans om samen te werken met ’s werelds beste songwriters. Te beginnen met 5x Grammy Award winnaar Max Martin en zijn productieve hit-making team van Savan Kotecha en Ali Payami, die 60 seconden van een originele nieuwe single exclusief op TikTok zullen uitbrengen om de wereld te mixen.

Samsung heeft een rijke geschiedenis in het ontwikkelen van transformatieve technologie die ideaal is voor degenen die willen creëren. Van opkomende tot gevestigde artiesten, je kunt je StemDrop er geweldig uit laten zien en laten klinken met de creativiteit en innovatie van de Samsung Galaxy Z Flip4. Als je klaar bent, maak je verbinding en luister je terug met de Galaxy Buds2 Pro.

Makers kunnen hun muziekvideo handsfree en onder elke gewenste hoek filmen door de Z Flip4 gedeeltelijk in te klappen om FlexCam te activeren – waardoor beginnende artiesten onbeperkte vrijheid en zelfexpressie krijgen bij het opnemen van inhoud. De verbeterde Z Flip4-camera is ook uitgerust met een 65% helderdere sensor*, wat resulteert in betere beelden bij weinig licht, zodat je dag en nacht geweldige content kunt maken. Bovendien kun je met meerdere vensters twee apps tegelijk zien, zodat je de songteksten kunt bekijken terwijl je je uitvoering oefent.

Als je klaar bent met het opnemen van je StemDrop, sluit je je Galaxy Buds2 Pro naadloos aan op je Z Flip4 en luister je terug in hifi-kwaliteit, voor een in-studio-ervaring, zowel thuis als onderweg.

Zodra het nummer dropt, heeft de TikTok-community toegang tot de ‘stems’ – de afzonderlijke componenten van het nummer zoals drums, basgitaar en zang – via de TikTok Sounds-pagina. De StemDrop Player, mogelijk gemaakt door Samsung maar open voor iedereen, geeft makers de mogelijkheid om hun eigen unieke draai aan het nummer te maken. Vertraag delen van de track naar beneden, versnellen, maak het acapella – makers kunnen het hun eigen maken in de palm van hun hand. TikTok-sterren Ari Elkins, Astrid S en Your Boy Moyo zullen optreden als wereldwijde ambassadeurs voor StemDrop en dagelijkse inhoud hosten op het @StemDrop-kanaal op TikTok.

Als wereldleider in de smartphone-industrie heeft Samsung een diep begrip van hoe mensen zich uitdrukken via hun apparaten. Meer dan ooit betekent dat het creëren van korte inhoud.

Benjamin Braun, Chief Marketing Officer bij Samsung Europe zegt:Van films, games en muziek – Samsung begrijpt dat entertainment het meest opwindend is als het zich ontwikkelt. Deze samenwerking met TikTok, Syco Entertainment en Universal Music Group is een baanbrekend nieuw hoofdstuk dat het creëren van muziek opnieuw zal definiëren.

Als leiders in innovatie voelen we de verantwoordelijkheid om voortdurend manieren te vinden om creativiteit te promoten – de openheid van StemDrop doet precies dat. Deze missie bestaat al lang: van de lancering van Samsung Spotlight, een initiatief ter ondersteuning van uitvoerende artiesten in de nasleep van de pandemie, tot onze samenwerking met UMG op Music Galaxy Thursdays, waardoor muziekliefhebbers gratis toegang hebben tot nooit eerder vertoonde artiesteninterviews, optredens en beelden van achter de schermen in de aanloop naar New Music Friday. Nu veranderen onze vorderingen in de opvouwbare markt de manier waarop we mobiele apparaten gebruiken als het ultieme hulpmiddel voor zowel productiviteit als zelfexpressie.

We zijn enorm enthousiast om voort te bouwen op onze evoluerende rol in de muziekindustrie, om voorop te blijven lopen op het gebied van technologische innovatie en om de wereld te inspireren tot #MakeItWithSamsung”.

Over de lancering van StemDrop zei Simon Cowell: “Hitnummers zijn als diamanten en ze kunnen de carrière van een artiest van de ene op de andere dag veranderen. Met tienduizenden liedjes die elke dag worden geüpload, geeft dit idee aspirant-artiesten de kans om samen te werken met enkele van de meest succesvolle songwriters ter wereld. Het uitgangspunt was altijd heel eenvoudig… ‘Wat zou er gebeuren als de beste songwriters ter wereld een lied voor de wereld zouden schrijven…….?’

We hebben geen idee wat er gaat gebeuren. Ik weet dat er zoveel ongelooflijk getalenteerde mensen zijn die proberen op te vallen en ik hoop en geloof dat dit een groot verschil kan maken voor hun carrière. Het zegt alles over Max Martin, Savan en Ali dat ze hebben besloten dit nummer aan de TikTok-gemeenschap te geven om op te nemen en met hen samen te werken. En ik wil ze heel erg bedanken voor hun geloof in dit idee. Daarnaast wil ik TikTok, Samsung en Universal bedanken voor hun steun en enthousiasme. Nogmaals, hun gepassioneerde steun aan getalenteerde mensen is geweldig.”

Meer informatie over StemDrop en de Samsung Galaxy Z Flip4 en de Galaxy Buds2 Pro vindt u hier op Samsung.com.

Het officiële StemDrop-kanaal (@StemDrop) heeft vandaag video’s geplaatst om de lancering van StemDrop te vieren en opwinding onder de TikTok-gemeenschap te wekken.

Ole Obermann, Global Head of Music bij TikTok zei: “We zijn verheugd om StemDrop eindelijk aan de wereld te kunnen aankondigen. Enkele van de grootste namen op het gebied van entertainment, muziek en technologie komen samen om het ontdekken van muziek een boost te geven op een manier die nog nooit eerder is vertoond, waarbij de kracht van TikTok wordt gebruikt om nieuw talent op te sporen. Elke dag wenden briljante, onontdekte artiesten en songwriters zich tot TikTok om hun muziek te delen en een wereldwijd publiek te vinden; StemDrop zal dit talent in de schijnwerpers zetten en als springplank fungeren om hen te helpen hun carrière op te bouwen.”

Paul Hourican, Global Head of Music Operations bij TikTok zei: “TikTok’s missie is om creativiteit te inspireren en vreugde te brengen, en met StemDrop is ons doel om onze creatieve gemeenschap, waar ze ook zijn, een kans te bieden om samen te werken en te creëren met ’s werelds meest iconische songwriters en hun werk op een nieuwe en originele manier . De breedte en diversiteit van muzikaal talent dat elke dag op TikTok opduikt, is adembenemend en we doen er alles aan om deuren voor artiesten te openen en nieuw talent aan te moedigen om duurzaam succes te vinden, zowel op als buiten het platform. We kunnen niet wachten om te zien wat deze samenwerking brengt, dus bedankt aan Max, Simon en de teams van Syco, UMG en Republic die hebben geholpen dit tot leven te brengen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in