Roddels in overvloed over Amazon; TikTok verdient meer dollars voor politieke advertenties

0
116


Strip: In-game reclame

Hier is het nieuwsoverzicht van AdExchanger.com van vandaag… Wilt u het per e-mail ontvangen? Aanmelden hier.

EA of nee?

EA Games zoekt koper, volgens gamejournaal Puck. En de koper zal waarschijnlijk een bedrijf zijn met een streamingdienst.

Na een (ontkracht) gerucht dat Amazon van plan is EA te kopen, zijn voorraad steeg 15% in voorbeurshandel toen het gerucht vrijdagochtend uitbrak.

De andere grote kanshebbers voor het gamingbedrijf zijn Disney, Apple en NBCUniversal, waarbij de laatste het meest waarschijnlijk is.

Een videogame blog beweert dat Brian Roberts, CEO van Comcast, NBCUniversal, eigenaar van de streamer Peacock, wil afsplitsen en samenvoegen met EA Games. Maar beide bedrijven wilden niet reageren.

Toch kocht Microsoft Activision, kocht Netflix drie gamestudio’s in slechts een jaar en de vraag naar in-game-advertenties blijft groeien. Het is duidelijk dat streamers het idee leuk vinden om games in hun inhoudsbibliotheken te stoppen om te voorkomen dat abonnees vertrekken.

Maar het nieuwe huis van EA Games – als het zelfs maar beweegt – blijft voorlopig TBD.

Het Hof van de publieke opinie

Ondanks dat het om tussentijdse verkiezingen gaat, zijn de uitgaven voor politieke advertenties in de verkiezingscyclus van 2022 al hoger dan in 2020.

Cultureel gezien is er tijdens een verkiezingscyclus altijd een ‘platform van het moment’, Digidag rapporten. En in 2024 zal TikTok de kiezers van Gen Z naar de stembus drijven, vertelt beleidsadviseur Robb Henzie aan Digiday.

Er is één groot probleem: hoewel TikTok de Gen Z-tijdgeest vastlegt, is het een verboden zone voor politieke advertenties. TikTok staat makers niet toe om betaalde politieke inhoud te plaatsen. TikTok verbiedt al politieke advertenties (hoewel dat blijkbaar kan .) ontweken).

Tijdens de laatste verkiezingscyclus, te midden van de pandemie, stegen de politieke uitgaven aan digitaal omhoog, goed voor 19% van de verkiezingsuitgaven voor de media voor 2020. En sociale platforms worden alleen maar een groter deel van dat deel, hoewel ze ook hogere bewakers. Meta, bijvoorbeeld, pauzeert politieke advertenties volledig om de last van inhoud filteren.

Maar het politiseren van sociaal zal niet van een leien dakje gaan. TikTokers kunnen organische politieke inhoud plaatsen, maar adverteerders kunnen het op dezelfde schaal moeilijker hebben om organische berichten op het platform te gebruiken (hoewel niet door gebrek aan proberen).

Vrienden zonder voordelen

Een class-action antitrustproces van $ 31 miljard dat tegen Meta is aangespannen bij het Britse Competition Appeal Tribunal, zal worden voortgezet nadat Meta heeft geweigerd de forumkeuze aan te vechten. Een hoorzitting voor klassencertificering is vastgesteld voor januari 2023, TechCrunch rapporten.

De aanklacht, die werd ingediend in Januari beweert dat Facebook dit jaar oneerlijke prijs- en handelsvoorwaarden heeft opgelegd aan zijn gebruikers in het VK (en vermoedelijk overal elders) door gebruikers te verplichten persoonlijke gegevens te delen om toegang te krijgen tot het Facebook-platform. Het pak beschuldigt Facebook verder van het niet delen van winst die is verdiend met het handelen op die gegevens met zijn gebruikers.

Het is echter onduidelijk of het pak de klassecertificering zal overleven. Privacykwesties vormen de kern van de claim. Een beslissing van het Britse Hooggerechtshof vorige november oordeelde dat schade als gevolg van inbreuken op de privacy op individuele basis moet worden bewezen, niet via class action, een overwinning voor Google.

Deze rechtszaak is slechts de laatste concurrentiebeperkende zaak tegen Meta op basis van haar praktijken voor het verzamelen van gegevens. Meta is aantrekkelijk een beslissing van het Duitse Federale Kartelbureau die het bedrijf verbood gebruikersgegevens te koppelen aan de verschillende platforms in eigendom en beheer.

Maar wacht, er is meer!

Nielsen stelt zijn werkzaamheden met big data uit … en stelt zijn volgende vergadering met de Media Rating Council uit. [MediaPost]

Een rechter in Delaware gelast Twitter zijn gegevens te overhandigen na een beschuldiging van klokkenluiders. [WSJ]

Het IAB Tech Lab voltooit zijn richtlijnen voor advertentie-indelingen voor CTV en digitale video. [release]

Instagram zegt dat tags voor exacte locatie-inhoud niet kunnen worden gebruikt om de exacte locatie van gebruikers te volgen. [BBC]

De gouverneur van South Carolina zegt dat een wetsvoorstel dat websites die informatie over toegang tot abortus delen strafbaar stelt, “het daglicht niet zal zien”. [EFF]

Google lanceert online veiligheidscampagne in India en kondigt cyberbeveiligingsprogramma aan voor 100.000 ontwikkelaars. [Economic Times]

Google voegt digitale out-of-home advertising toe aan Display & Video 360. [The Drum]

American Eagle kijkt naar metaverse marketing om Gen Z te bereiken. [Digiday]

“House of the Dragon” van HBO Max krijgt al een verlenging van seizoen twee. [Variety]LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in