Review ‘Lopez vs. Lopez’: generatieverschil en zwakke TikTok-grappen: tv-recensie

0
11


Generatieverschillen behoren tot de weinige zeer voorspelbare bronnen van reguliere komedie; goed gedaan, ze zorgen voor universeel herkenbare humor. (Per slot van rekening zullen zowel kinderen als hun ouders zich “gezien voelen” als het goed wordt gedaan.) Dus het is jammer dat “Lopez vs. Lopez”, een nieuwe sitcom op NBC, de lat niet ruimt.

Hier speelt George Lopez, ster van zijn gelijknamige sitcom twee decennia geleden, een worstelende vader, in minstens twee opzichten; hij heeft weinig middelen en hij begrijpt zijn dochter slecht. De echte dochter van Lopez, Mayan Lopez, speelt een personage genaamd Mayan, wiens spraak doorzeefd is met verwijzingen naar therapie en seksuele positiviteit. Te weten: wanneer George Mayan vraagt ​​hoe ze weet dat ze angst heeft, antwoordt ze: “Uh, wetenschap!” Het heeft alle goedbedoelde signalen van goede waarden van een “In This House We Believe”-poster, en het is net zo grappig.

Het kijken naar deze show doet denken aan het lezen van sociale media, waar een terugdraaiende houding vaak wordt verwacht om een ​​flauwe verklaring van goede waarden om te zetten in iets dat echt grappig of scherpzinnig is. (Inderdaad, de show is zich zeer bewust van sociale media, met TikTok als een terugkerend plotapparaat.) Over het algemeen het materiaal van Mayan over de eerste twee afleveringen – behalve wanneer ze met haar ouders praat over haar seksleven, wat gewoon raar is – drukt algemene gevoelens uit waar ik, een millennial, sympathie voor heb, deels vanwege de kracht van indoctrinatie. Het is materiaal dat ik letterlijk duizenden keren eerder ben tegengekomen.

En het intra-familieconflict hier leest minder als een ‘All in the Family’-achtige discussie dan als een gestapeld kaartspel: Mayan heeft de neiging om het argument te winnen omdat George niet geïnteresseerd is in deelname. Op een moment van verhitte conversatie vertelt George zijn dochter af en noemt haar een vulgaire naam die vaak op vrouwen gericht is; het is een moment van echte woede waarop de show worstelt om een ​​vleiend filter aan te brengen. Het vindt zijn weg daar, een soort van: de verontschuldiging van George, die Mayan accepteert, wordt geleverd via TikTok. Nogmaals, de show erkent slechts een trend in onze samenleving en laat het aan ons over om de grap compleet te maken.

“Lopez vs. Lopez” gaat op vrijdag 4 november om 20.00 uur ET in première op NBC.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in