woensdag, november 30, 2022
Home News Republikeinen, Democraten maken gebruik van TikTok

Republikeinen, Democraten maken gebruik van TikTok

0
12


Opmerking

Drie jaar geleden legde TikTok strikte regels op die campagneadvertenties verbieden, omdat de app voor het delen van video’s probeerde de schandalen over politieke inhoud te vermijden die zijn rivalen op sociale media al lang achtervolgden.

Maar nu de verkiezingsdag snel nadert, lukt het TikTok niet om aan de zijlijn te blijven staan.

Terwijl Washington wankelt op TikTok, oefent Peking controle uit

Volgens een nieuwe analyse van de Alliance for Securing Democracy heeft bijna 30 procent van alle kandidaten voor grote partijen in senaatsraces TikTok-accounts en een vijfde van alle kandidaten voor grote partijen heeft een account op het platform. een in de VS gevestigde non-profitorganisatie die pogingen van buitenlandse naties onderzoekt om zich te mengen in democratische instellingen.

Democraten hebben de app eerder omarmd, met 34 procent van de kandidaten in de Senaat, het Huis, de gouverneur en de staatssecretaris met TikTok-accounts, aldus het rapport. Maar 12 procent van de Republikeinse kandidaten in dezelfde races heeft ook TikTok-accounts, aldus het rapport.

De meerderheid van de kandidaten die in het ASD-rapport worden genoemd, hebben hun account aangemaakt sinds 2020, toen nog maar heel weinig politici op TikTok zaten.

Een recensie van de Washington Post van wat er op TikTok van deze accounts verschijnt, laat zien dat politici nog steeds leren hoe ze de app het beste kunnen gebruiken. Sommige clips vallen hun tegenstanders aan of bevatten cameo’s van supporters van beroemdheden. Anderen moedigen jongeren aan om te gaan stemmen.

In een video die meer dan een miljoen keer is bekeken, steekt de campagne van John Fetterman, kandidaat voor de Democratische Senaat van Pennsylvania, de spot met zijn tegenstander, de Republikein Mehmet Oz, voor het winkelen voor asperges en salsa, met behulp van een populaire audioclip van een Britse omroep die zegt: “Wat gebeurt er in hemelsnaam in het Lagerhuis?”

In een andere video die iets meer dan 10.000 keer werd bekeken, verschijnt senator Jeff Jackson (D), de staat North Carolina, met een videofilter dat zijn gezicht in een broccolihoofd veranderde en zei: “Politiek is een zeer serieuze zaak.”

Maar de posts van andere kandidaten lijken meer op video’s die ze mogelijk delen op meer traditionele sociale media zoals Facebook en Twitter. Een recente video op TikTok van Oz toonde hem bij een benzinestation en bekritiseerde de economische agenda van president Biden.

Democraten bereiken TikTok: een reis naar DC, een privégesprek met Obama en een uur met Biden

Hoewel politici nog steeds uitzoeken hoe ze de kracht van de app kunnen benutten, geeft hun toegenomen aanwezigheid aan dat TikTok een grotere rol zou kunnen spelen bij toekomstige Amerikaanse verkiezingen. Dat is verontrustend voor sommige nationale veiligheids- en socialemedia-experts, die zeggen dat de app niet zo voorbereid is als andere sociale netwerken om verkeerde informatie op te sporen.

“Het is heel duidelijk dat TikTok niet klaar is voor de aanval van politieke inhoud”, zegt Lindsay Gorman, senior fellow bij ASD en voormalig senior adviseur in het Biden White House. “En het is de vraag of TikTok, eigendom van een Chinees bedrijf, ooit echt klaar kan zijn om op verantwoorde wijze om te gaan met Amerikaanse politieke inhoud.”

Ze herinnerde zich het Russische gebruik van Facebook bij de verkiezingen van 2016, toen Russische agenten advertenties in roebels kochten en een vuile trucs-campagne organiseerden op het sociale netwerk die pas echt werd begrepen nadat Donald Trump was beëdigd als president.

“Als Rusland in 2016 Facebook had gehad, zou de hoeveelheid invloed die Rusland op Amerikaanse kiezers had kunnen uitoefenen, die inspanning veel, veel succesvoller hebben gemaakt”, zei Gorman. “Dat is de kwetsbaarheid waar we het over hebben met TikTok. … En die kwetsbaarheid is te groot om te tolereren.”

Maar het wordt steeds moeilijker voor politici om TikTok te negeren, aangezien het steeds meer vorm geeft aan cultuur en media. Het is de snelstgroeiende app voor sociale media, met meer dan 100 miljoen gebruikers in de Verenigde Staten. Tien procent van alle Amerikaanse volwassenen krijgt nu regelmatig nieuws van de app, blijkt uit een onderzoek van het Pew Research Center.

Hoe TikTok het internet at

TikTok heeft meerdere nieuwe beleidslijnen en initiatieven aangekondigd ter voorbereiding op de tussentijdse verkiezingen, waaronder het toevoegen van labels aan politieke inhoud die mensen verbindt met een verkiezingscentrum, dat bedoeld is om verkeerde informatie tegen te gaan. TikTok-woordvoerder Ben Rathe zei dat het bedrijf “onze verantwoordelijkheid neemt om de integriteit van ons platform en de verkiezingen met de grootste ernst te beschermen”.

“We blijven investeren in onze beleids-, veiligheids- en beveiligingsteams om verkeerde informatie over verkiezingen tegen te gaan en de rekeningen van politici in de VS te verifiëren”, zei hij.

De golf van kandidaten heeft het vermogen van TikTok getest om zijn eigen beleid uit te voeren, waarbij bijvoorbeeld politieke accounts moeten worden geverifieerd om nabootsing van identiteit te voorkomen. ASD-onderzoekers ontdekten dat de app slechts 40 van de 227 accounts had geverifieerd die verband houden met politici die ASD in haar rapport catalogiseerde.

Het heeft ook een gemengd record omdat het beslist welke mogelijk regelovertredende berichten moeten worden achtergelaten of verwijderd tijdens een heet campagneseizoen.

Fetterman begon TikTok in augustus te gebruiken en bouwde met succes een publiek van ongeveer 140.000 op. Begin oktober begon TikTok echter plotseling de inhoud van Fetterman te verbieden. Vijf video’s zijn verwijderd wegens schending van het beleid van het platform, maar de video’s waren goedaardig en bevatten geen inbreukmakende inhoud. Binnen 24 uur keerde TikTok de beslissing terug en herstelde de video’s, maar het stof toonde de vluchtige aard van het opbouwen van een publiek op de app.

En in een ander recent experiment slaagde TikTok er niet in 90 procent van de advertenties met valse en misleidende berichten over de verkiezingen te detecteren, volgens onderzoekers van de waakhondgroep Global Witness en het Cybersecurity for Democracy-team van de Tandon School of Engineering van de New York University.

De bevindingen volgen op een Mozilla-rapport dat in 2021 werd uitgebracht en waarin meer dan een dozijn voorbeelden werden gevonden van influencers die namens politieke organisaties posten zonder te onthullen dat ze daarvoor betaald waren. TikTok verbiedt advertenties die een bepaalde politieke kandidaat, regeringsleider of een standpunt voor of tegen een ‘kwestie van openbaar belang’ promoten en verbiedt makers ook om door externe groepen te worden betaald om dergelijke video’s te produceren.

The Technology 202: influencers ontwijken TikTok’s politieke advertentieverbod, zeggen onderzoekers

Vorige week stuurden vertegenwoordigers Adam B. Schiff (D-Calif.) en Lori Trahan (D-Mass.) een brief aan TikTok CEO Shou Zi Chew, waarin ze een briefing eisten over het vermogen om verkeerde informatie en mogelijke aanzetting tot geweld te beteugelen voorafgaand aan de verkiezingen van 2022 en 2024.

“Wij zijn van mening dat TikTok transparanter moet zijn over hoe de geautomatiseerde en menselijke systemen van het platform inhoud markeren en verwijderen, en de effectiviteit van hun systemen, vooral met betrekking tot inhoud met betrekking tot de tussentijdse verkiezingen”, schreven de wetgevers.

Ook verkeerde informatie is duidelijk op de site. Grote TikTok-beïnvloeders, zoals The Republican Hype House, een rechts contentcollectief, en andere rechtse influencers hebben hun accounts opgeschort en in sommige gevallen permanent gedeactiveerd voor het promoten van samenzweringen met verkiezingsfraude en antivaccinatieberichten, maar pas nadat die video’s verzamelden duizenden views.

Het Witte Huis informeert TikTok-sterren over de oorlog in Oekraïne

“TikTok worstelt absoluut met dezelfde problemen” als andere sociale-mediasites, zei Samuel Wooley, programmadirecteur van het propaganda-onderzoeksteam van het Center for Media Engagement aan de Universiteit van Texas in Austin. “Ze probeerden een harder beleid te voeren tegen desinformatie, maar ze hebben niets boven het personeel, de capaciteit en de ervaring die je ziet bij bedrijven als [Facebook parent company] Meta en [Google parent company] Alfabet voor het omgaan met dit soort dingen.”

Voor democraten kan de demografie van TikTok echter cruciaal zijn in zijn strijd om zijn meerderheid in het Congres te behouden. Dat is een van de redenen waarom Next Gen America, een progressief politiek actiecomité opgericht door miljardair hedgefondsmanager Tom Steyer, die in 2020 kort voor de Democratische presidentiële nominatie was, heeft samengewerkt met influencers om zich op jonge mensen te richten.

“Het is onmogelijk dat we een jongerenorganisatie kunnen zijn die jonge mensen probeert te bereiken en niet op TikTok zit”, zei Cristina Tzintzún Ramirez, president van Next Gen America.

Het Democratic National Committee heeft TikTok ook omarmd en organiseerde onlangs een reis naar Washington voor influencers om hun campagnewapens te ontmoeten en video’s te maken met voormalig president Barack Obama. De groep ontmoette ook president Biden in het Oval Office.

Ondertussen heeft de Republikeinse Partij zich tegen dergelijke inspanningen verzet. “We hebben geen plannen om de Chinese Communistische Partij onze gegevens te geven, noch zijn we van plan om hun spyware te gebruiken”, zei RNC-woordvoerder Nathan Brand. TikTok-functionarissen ontkennen consequent dat de Chinese overheid hen onder druk heeft gezet voor gegevens over zijn gebruikers en zeggen dat ze zouden weigeren als ze erom zouden vragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in