Reismerken die niet op TikTok staan, mis je! (pssst… WiT zit op TikTok)

0
88


Noot van de redactie: Web In Travel staat nu op TikTok. Volg ons op http://tiktok.com/@webintravel voor tips en trucs voor #TravelBetter!

Nu de digitale vraag naar reizen hoger is dan het niveau van vóór de pandemie, wenden brancheleden zich steeds meer tot TikTok om zakelijke doelen te bereiken.

TikTok, de app voor het delen van video’s in korte vorm die het populairst is onder Gen Z-gebruikers, wordt snel het favoriete sociale-mediaplatform van grote reismerken, OTA’s en toerismebureaus.

De cijfers zeggen het al: wereldwijd heeft de hashtag ’travel’ 890 miljard views op de Chinese app, terwijl reizen tot de twee snelst groeiende contentcategorieën in de regio Azië-Pacific behoort. Na het bekijken van reiscontent op TikTok werd 77% van de gebruikers in Azië-Pacific aangemoedigd om een ​​bestemming te onderzoeken, terwijl 58% een reisproduct of -dienst boekte, zo bleek uit een onderzoek van juli 2022.

Belanghebbenden uit de reisindustrie kunnen het platform gebruiken om nieuwe doelgroepen te bereiken en boekingen op talloze manieren te beveiligen. De meest populaire hiervan werden onderzocht tijdens TikTok Zuidoost-Azië’s recente Travel Unboxed-webinar, met vertegenwoordigers van twee van zijn partners, Traveloka en Marriott International.

Het webinar begon met de verschillende soorten in-feed-advertenties die worden aangeboden om specifieke bedrijfsdoelen te bereiken, of het nu gaat om het genereren van leads, conversies of het maximaliseren van het bereik van het publiek.

Traveloka, de toonaangevende app voor het boeken van reizen en lifestyle met meer dan een miljoen TikTok-volgers, heeft ‘verzameladvertenties’ gebruikt om gebruikers naar een in-app-productbestemmingspagina met hotelprijskortingen te leiden. De campagne bereikte meer dan 5,6 miljoen gebruikers, van wie bijna 10% op een specifieke hotelvermelding klikte en werd doorgestuurd naar de offsite-pagina van de OTA.

Shirley Lesmana, Chief Marketing Officer van Traveloka, zei dat TikTok niet alleen een platform is om het bewustzijn te vergroten, maar “de prestaties en conversie van campagnes heeft gestimuleerd en direct bijdraagt ​​aan de omzet.” Ze merkte op dat het effectief is bij het verkrijgen van nieuwe klanten, met name jongere segmenten, en bij het bereiken van early adopters. Traveloka investeert “veel in boeiende, relevante inhoud” die speciaal voor de app is gemaakt.

Luchtvaartmaatschappijen hebben ook geprofiteerd van de stijgende populariteit van TikTok in de reissector. De Duits-Turkse luchtvaartmaatschappij SunExpress kwam naar het platform om naamsbekendheid op te bouwen door middel van “catchy en vrolijk creatief”. De advertentie kreeg meer dan 3,3 miljoen vertoningen en meer dan 120.000 klikken.

Het creëren van een betrokken community van TikTok-gebruikers is een andere manier waarop merken hun zakelijke doelen kunnen bereiken. Gebruikers delen hun reiscontent vaak door in te spelen op trends, zoals hashtag-uitdagingen. Marriott Bonvoy kreeg een “overweldigende respons” op zijn “30stays300days”-competitie, die drie TikTok-makers van reiscontent de kans gaf om 10 verblijven te winnen bij zijn 30 hotelmerken in de loop van 300 dagen.

Julie Perser, vice-president marketing, loyaliteit en partnerschappen van Marriott International, zei dat het succes van de campagne was gebaseerd op de authenticiteit van de gecreëerde inhoud, de beloning en de kans die het de winnaars gaf om hun reputatie op te bouwen en hun status als maker te verbeteren.

“Hoewel we altijd sterke voorstanders zijn geweest van door gebruikers gegenereerde inhoud, hebben we nooit inhoud kunnen genereren op de schaal die we op TikTok hebben kunnen genereren”, legt ze uit. “We hebben jongere consumenten kunnen bereiken die soms terughoudend zijn om via meer traditionele kanalen in contact te komen.”

Terence Ong, de leider van de reisstrategie van TikTok, zei dat de gebruikers van het platform ook dol zijn op inhoud van toerismebureaus. Uit het onderzoek van juli 2022 bleek dat 60% van de gebruikers zich herinnert dat ze de inhoud van het toerismebureau op TikTok hebben gezien, terwijl een op de drie tips en lokale informatie over een bestemming wil zien.

door zijn #WorldsCoolestWinter campagne, die gebruikers inspireerde om de zeven emiraten van de VAE te herontdekken, zag het toerismebureau van de regio een toename van 25% in bekendheid, 17% toename in consumentengedrag en 89% toename in advertentieaantrekkelijkheid.

Om merken in contact te brengen met makers van inhoud, biedt TikTok zijn ‘creator-marktplaats’ aan, waar meer dan 110.000 makers in meer dan 25 landen en regio’s wonen.

Amira Rahmat, een Singaporese maker van reiscontent die zich richt op moslimvriendelijk eten en ervaringen over de hele wereld, zei dat hoewel duidelijke richtlijnen en verwachtingen belangrijk zijn, het even belangrijk is om ruimte te laten aan makers om creatief te zijn.

“Uiteindelijk willen wij als contentmakers in onze eigen stijl met ons publiek communiceren.”

Dit artikel is oorspronkelijk geschreven door Julia Winterflood voor Travel Weekly AsiaLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in