Reddit, Snapchat en TikTok verwijderen al maanden inhoud van Andrew Tate

0
133


“Dit is een probleem op maatschappelijk niveau waar we mee te maken hebben, ja, in de regulering van sociale media, maar ook in gezond ouderschap en gezonde vriendschappen tussen mannen”, vertelde hij aan BuzzFeed News.

Tate’s sociale mediaverboden zijn een afrekening geweest voor vrouwenhatende mannelijke podcasters die vaak over zichzelf spreken als alfamannetjes en denigrerende opmerkingen maken over vrouwen. Bernstein had “geen idee” welke impact zijn virale post zou hebben. Zijn bericht is meer dan 1,4 miljoen keer geliked en de eerste golf van social media-verboden begon slechts enkele dagen nadat het was geüpload.

Bernstein, een 23-jarige uit New York die regelmatig politiek commentaar online plaatst, kreeg een aanval van anti-homo-misbruik van Tate-fans die dachten dat hij grotendeels verantwoordelijk was voor het feit dat de voormalige kickbokser door verschillende sociale-mediasites werd gedeplatformeerd. Hij beschreef de inhoud van Tate te zien en instinctief het gevaar te herkennen dat hij vormde.

“Het is een enorme massale groep mensen – meestal jonge, ontevreden heteromannen – die in oorlog zijn met hun eigen mannelijkheid en wat het betekent om op te groeien als een jonge man en ze zijn op zoek naar een manier om het te begrijpen, ‘ zei Bernstein.

En Tate is slechts een van de influencers waar dit publiek naar luistert. Zijn maten Gaines en Weekes, wier podcast een reeks parodieën inspireerde, zijn maandenlang stilletjes verbannen op verschillende platforms, ondanks hun protest en pogingen om terug te keren.

Ten minste twee TikTok-accounts van de podcast, @FreshandFitUK en @FreshnFit, zijn verbannen wegens het schenden van communityrichtlijnen. De podcast bespreekt heteroseksuele mannen die met vrouwen daten en geeft seksistisch advies, noemt mannen fysiek superieur aan vrouwen en beledigt vrouwen die seks hebben gehad met meerdere mannen.

“We definiëren haatdragende taal of gedrag als inhoud die een persoon of een groep aanvalt, bedreigt, aanzet tot geweld of anderszins ontmenselijkt”, stellen de richtlijnen van de TikTok-community, waarin seks en gender worden vermeld als twee van de beschermde klassen.

Een woordvoerder van Reddit bevestigde dat de podcast op het platform was verbannen wegens het overtreden van de regel tegen het promoten van haat. Maar in een YouTube-aflevering die donderdag werd gepubliceerd en waarin de verwijdering van Tate werd besproken, kondigde Gaines aan dat fans een nieuwe subreddit konden verwachten, een schending van het inhoudsbeleid van het platform, dat het ontwijken van een verbod verbiedt.

“Het is nu klaar, het is r/FreshAndFitOfficial. Dit is onze derde Reddit omdat onze andere steeds verbannen worden”, zei Gaines. “Deze gaan we beheren en ervoor zorgen dat hij niet verpest wordt.”

Vrijdag was de nieuwe subreddit verwijderd. Volgens een Reddit-woordvoerder was het platform bereid om communities te verwijderen die waren gemaakt om gemeenschappen te vervangen die eerder waren verboden.

Het bedrijf zei dat er geen gemeenschappen zijn ontmanteld die specifiek betrekking hebben op Tate, maar dat de situatie in de gaten wordt gehouden.

In reactie op zijn verwijdering van Instagram beschuldigde Tate het platform van “buigen voor druk” en beschuldigde “internetsensationalisme” hem als vrouwenhater. Hij stond erop dat hij van vrouwen hield en beschouwde zijn moeder als ‘zijn held’.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in