Rapport: TikTok-medewerkers gebruiken ‘verwarming’ om te controleren wat er viraal gaat

0
73


Het is algemeen bekend geworden dat TikTok’s For You-pagina wordt bestuurd door een algoritme dat specifiek de feed van de app aanpast om zeer gepersonaliseerde video’s te produceren, waardoor de aandacht van gebruikers wordt vastgehouden. Echter, een recente onthulling van Forbes beweert dat TikTok-medewerkers kunnen bepalen welke inhoud viraal gaat met een “verwarmingsknop” die bepaalde video’s naar de feeds van meer gebruikers duwt.

Het nieuws: Forbes meldde dat het informatie over het onderwerp had verzameld van zes huidige en voormalige TikTok-medewerkers en interne bedrijfsdocumenten.

  • “De verwarmingsfunctie verwijst naar het stimuleren van video’s in de For You Feed door bediening en interventie om een ​​bepaald aantal videoweergaven te bereiken”, aldus een intern TikTok-document, volgens Forbes. “Het totale aantal videoweergaven van verwarmde video’s is goed voor een groot deel van het dagelijkse totale aantal videoweergaven, ongeveer 1-2%, wat een aanzienlijke impact kan hebben op de algemene kernstatistieken.”
  • Forbes zegt dat TikTok nooit publiekelijk heeft onthuld dat het verwarmingstactieken gebruikt om bepaalde video’s te promoten.

Reactie van TikTok: In een reactie op Forbes over verwarmingspraktijken, verklaarde TikTok-woordvoerder Jamie Favazza dat verwarmde video’s slechts 0,002% uitmaken van de video’s op de For You-pagina in de VS.

  • “We promoten een aantal video’s om de inhoudservaring te diversifiëren en beroemdheden en opkomende videomakers kennis te laten maken met de TikTok-gemeenschap. Slechts een paar mensen, gevestigd in de VS, hebben de mogelijkheid om inhoud goed te keuren voor promotie in de VS, en die inhoud maakt ongeveer 0,002% uit van de video’s in For You-feeds, “zei Favazza.

Waarom het uitmaakt: Bronnen vertelden Forbes dat TikTok de verwarmingsfunctie heeft gebruikt om influencers en merken te verleiden tot samenwerking door te beloven hun video’s te promoten.

  • Forbes stelt ook dat werknemers naar verluidt de verwarmingsfunctie hebben misbruikt door deze te gebruiken om video’s te stimuleren die zijn gemaakt door mensen met wie ze een nauwe persoonlijke relatie hebben. In één geval leidde dit tot een video die meer dan drie miljoen keer werd bekeken.
  • Het is de moeite waard om op te merken dat makers, indien geregistreerd, dankzij het makersfonds van de app geld kunnen ontvangen voor virale video’s die naar TikTok zijn geüpload.

Het grotere plaatje: FBI-functionarissen hebben TikTok – een bedrijf in Chinese handen – genoemd als een potentieel probleem voor de nationale veiligheid. Volgens eerdere rapportages van Deseret News waarschuwde FBI-directeur Chris Wray voor “de mogelijkheid dat de Chinese overheid het zou kunnen gebruiken om de gegevensverzameling van miljoenen gebruikers te controleren”.

  • Hoewel TikTok beweert dat gegevens van Amerikaanse gebruikers in eigen land worden beheerd, maken ambtenaren zich zorgen dat de Chinese overheid onbeperkte toegang heeft tot de gegevens van de site, aldus Deseret News.
  • Uit andere onderzoeken naar TikTok is gebleken dat de app andere inhoud toont aan Amerikaanse gebruikers dan aan Chinese gebruikers. Een sociale media-analist vergeleek de Amerikaanse versie met opium en de Chinese versie met spinazie, aldus Deseret News.
  • “Je laat die twee samenlevingen een paar generaties spelen en ik kan je vertellen hoe jouw wereld eruit gaat zien”, zei Tristan Harris, een voormalige Google-medewerker tegen CBS’ “60 Minutes.”
  • Volgens Deseret News hebben verschillende Amerikaanse staten, waaronder Utah, TikTok verboden op apparaten die eigendom zijn van de staat vanwege bezorgdheid over de nationale veiligheid.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in