Rapport: Amazon haalt TikTok omver als meest geprefereerde advertentieomgeving

0
93


Kantar, het bedrijf voor marketinggegevens en -analyse, heeft Amazon geïdentificeerd als het wereldwijde mediamerk waarin consumenten het meest van advertenties genieten. Advertenties op het Amazon-platform werden door consumenten als relevanter en nuttiger beschouwd dan andere.

Media reacties 2022de derde editie van Kantar’s wereldwijde Ad Equity-ranglijst van mediakanalen en mediamerken, identificeerde ook:

  • Voor het derde achtereenvolgende jaar domineren ‘real-world’ offline advertentieplatforms de ranglijst van formaten waar consumenten het meest de voorkeur aan geven.
  • In de digitale wereld verving de content van influencers podcast-advertenties als het favoriete advertentieformaat.
  • Ondanks de voorkeuren van consumenten voor offline platforms, blijven marketeers de voorkeur geven aan online platforms. Meer adverteerders zeggen dat ze in 2023 de uitgaven voor online video in hun advertentiebudget zullen verhogen, aangezien TikTok nog steeds wordt beschouwd als het meest innovatieve mediamerk.
  • Netto 61 procent van de adverteerders is van plan om hun uitgaven in de metaverse in 2023 te verhogen.

Mediakanalen met de hoogste ranking

De Ad Equity-statistiek van Kantar identificeert op unieke wijze de plaatsen waar consumenten advertenties het meest waarderen en advertenties het minst negatief zullen bekijken. Over alle mediakanalen heen zijn consumenten het meest positief over reclame in gesponsorde evenementen (#1), in tijdschriften (#2) en bioscoop (#3). Het advertentievermogen voor bijna alle online kanalen is dit jaar gestegen en zet de trend sinds 2021 voort.

Binnen de digitale omgeving loopt influencer-inhoud voorop als het voorkeursadvertentieformaat, met een sprong van zes punten in ad equitygevolgd door advertenties voor e-commerce en podcasts. Verhaaladvertenties op sociale media en advertenties voor muziekstreaming verbeterden beide één positie in vergelijking met de resultaten van vorig jaar.

Consumer Global ad equity ranking – alle mediakanalen

Consumer Global ad equity ranking – online mediakanalen

1) Gesponsorde evenementen (+1)

1) Influencer-inhoud (+1)

2) Tijdschriftadvertenties (+1)

2) E-commerce advertenties (+1)

3) Bioscoopadvertenties (-2)

3) Podcast-advertenties (-2)

4) Verkooppunt advertenties (-)

4) Verhaaladvertenties op sociale media (+1)

5) Digitaal Out van home advertenties (+2)

5) Advertenties voor muziekstreaming (+1)


Wereldwijde digitale mediamerken

Amazon leidt de algemene Ad Equity-ranglijst van de negen digitale mediamerken die in 2022 wereldwijd zijn gemeten. Mensen vinden advertenties op Amazon relevant, nuttig en van betere kwaliteit, waardoor het dit jaar het populairste advertentieplatform onder consumenten is. Amazon-reclame is ook lokaal het meest geprefereerde merk in vier markten: Duitsland, Italië, Egypte en Colombia, en in de top vijf in vier andere markten.

TikTok, het #2 digitale merk voor Ad Equity, wordt nog steeds gezien als innovatief en leuker en vermakelijker dan andere digitale mediamerken. Spotify sprong vier plaatsen omhoog om #3 te bereiken, die de constant groeiende muziekstreamingkanalen en podcast vertegenwoordigen. Spotify’s kracht komt voornamelijk voort uit de perceptie van kwaliteitsadvertenties en de bereidheid van consumenten om de advertenties op het platform te accepteren. Het staat op nummer 1 in Vietnam en in de top 3 in Japan en Korea.

Wereldwijde advertentie-equitymediamerken: top 5 van 2022 bij consumenten

Marketeers gerangschikt Instagram, voor het tweede jaar op rij, als hun favoriete mediamerk, gevolgd door Google (#2) en YouTube (#3). Dit jaar is TikTok drie plekken opgeschoven in de voorkeuren van marketeers om de vierde positie te bereiken. Sommige 84 procent van de marketeers is van plan in 2023 meer uit te geven aan TikTok; meer dan enig ander wereldwijd advertentieplatform.

Toppresteerders op het gebied van advertentievermogen per markt

In tegenstelling tot de resultaten van vorig jaar, zijn de voorkeuren van consumenten gelijk verdeeld tussen wereldwijde en lokale mediaplatforms. In 29 onderzochte markten werden wereldwijde giganten zoals Amazon, Google, Twitch, Spotify, Pinterest en Disney in 15 landen geïdentificeerd als de voorkeursplatforms. Veertien van de beste advertentiepresteerders – vanuit het perspectief van de consument – over de hele wereld zijn lokale of gelokaliseerde mediamerken.

Vooruitzichten voor advertentie-uitgaven

De uitgaven voor digitale media zullen naar verwachting in 2023 blijven stijgen. Online video, videostreaming en verhalen op sociale media zijn de top 3 kanalen met een netto toename van de budgettoewijzing in 2022 en 2023, gevolgd door marketing in de metaverse, waarvan marketeers zeggen dat ze zullen toenemen met 61 procent in 2023.

Jane Ostler, EVP, creatieve en mediaoplossingen at Kantar, merkte op: “De mediaomgeving blijft snel evolueren en in tijden van inflatie moeten marketeers zorgvuldige keuzes maken. Marketeers worden nog steeds gelokt door de sirene van het nieuwe en glanzende, zoals het omarmen van aandacht als een nieuwe statistiek en de metaverse als een nieuw kanaal – maar het is absoluut noodzakelijk om een ​​holistisch begrip te behouden van advertentieplatforms en wat consumenten ervan vinden. ”

Gonca Bubani . bespreekt de bevindingen, Global Director, Media bij Kantar Insights, toegevoegd: “Campagnes hebben zeven keer meer impact bij een ontvankelijk publiek – dus het is essentieel om te weten welke kanalen en platforms het meest effectief zijn voor uw merk.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in