Raleigh-moeder creëert TikTok-kanaal om maaltijden te helpen :: WRAL.com

0
86


— Jessica Mancinik, een Raleigh-moeder van twee kinderen, heeft haar droombaan als logopediste en voedingsdeskundige in het Duke University Hospital.

Mancinik helpt patiënten met dysfasie of slikproblemen en werkt met nieuwe ouders die moeite hebben om hun baby’s flesvoeding te geven, vooral te vroeg geboren baby’s. Ze werkt ook met kinderen met autisme, het syndroom van Down of voedselallergieën die worstelen met texturen, smaken en het uitbreiden van hun dieet.

Nu is ze op TikTok, het helpen van gezinnen overal die worstelen met ‘kieskeurige eters’. Het was de echtgenoot van Mancinik, Kirk, die haar aanmoedigde om via sociale media contact op te nemen met ouders. Hangry-helper was geboren.

Het kostte wat vallen en opstaan, maar Mancinik dompelde haar tenen onder in de TikTok-wereld en in slechts een paar maanden tijd verzamelde ze meer dan 100.000 volgers. Het blijkt dat haar superkorte ondertitelde video’s, waarvan de meeste met haar eigen kinderen, de 4-jarige Jackson en de 1-jarige Holly, precies waren wat ouders nodig hadden.

Mancinik begon dankbetuigingen te ontvangen van ouders, verzorgers, kinderdagverblijven en zelfs volwassenen die worstelen met een beperkt dieet.

“Het heeft hen een positiever standpunt gegeven, het heeft ruzies en worstelingen tijdens de maaltijden geëlimineerd,” zei ze. “Het is overweldigend op een geweldige manier, en het is gewoon zo fijn om te weten dat ik mensen kan helpen.”

Sinds de oprichting in april is Hangry Helper uitgebreid. Mancinik nam een ​​virtuele les van 1 uur op, waarin ze haar beste advies schetst om kinderen te helpen hun dieet uit te breiden. Ouders kunnen zich ook aanmelden voor een-op-een consultaties van 45 minuten met Mancinik om de specifieke behoeften van hun kind te bekijken en een plan op te stellen.

Elke ouder heeft wel eens met een kieskeurige eter geworsteld, hoewel Mancinik ouders aanbeveelt om die bewoording te vermijden, vooral kinderen. In feite is haar hele voedingsfilosofie gebaseerd op het creëren van een positieve, stressvrije maaltijdomgeving waar kinderen nieuwe voedingsmiddelen kunnen uitproberen zonder druk of verwachtingen.

Ik vroeg Mancinik om haar vijf beste tips te delen. Deze zijn gericht op peuters en jonge kinderen, maar kunnen voor elke leeftijd worden aangepast.

  1. Wanneer je je kind een nieuw of onbekend eten voorschotelt, bied dan een belachelijk kleine portie aan. ‘Kleiner dan je denkt,’ legde Mancinik uit. “Het voelt heel raar, maar visueel is het veel minder overweldigend.”
  2. Gebruik leuke gebruiksvoorwerpen als de leeftijd het toelaat. Tandenstokers kunnen worden gebruikt om hapklare groenten en fruit te prikken, en kleine koekjes uitstekers kunnen worden gebruikt om voedsel in leuke vormen te serveren. Maak voedsel visueel aantrekkelijk en gemakkelijk te eten. In plaats van appels of wortelen in plakjes te snijden, gebruik je een kaasrasp om stevig fruit en groenten te versnipperen.
  3. Geef kinderen de kracht van een keuze. Voorbeeld: Wil je vanavond broccoli of asperges op je bord?
  4. Moedig kinderen aan om met eten om te gaan. “Kijken, aanraken, ruiken, zoenen, likken, het op onze tanden tikken – dat zijn allemaal manieren om onze kinderen geleidelijk aan meer op hun gemak te laten voelen met dit gloednieuwe voedsel,” zei Mancinik.
  5. Forceer een kind nooit om iets te proberen. “Ik herinner mijn kinderen er de hele tijd aan dat ze het niet hoeven te eten,” zei Mancinik. “Ik weet dat het ons eindspel is om het op te eten, maar misschien zijn we er nog niet.”

Elk nieuw eten is goed eten

Natuurlijk moeten ouders gezonde voeding introduceren, maar het doel is om afwisseling te introduceren. “Ik denk dat fruit, groenten en gezonde, verse producten een doel zijn, maar het is niet het enige doel,” zei Mancinik. “Elk nieuw voedsel is een goed voedsel.”

Dit is vooral nuttig advies voor ouders die weinig tijd hebben om vers fruit en groenten te hakken of zelfgemaakte maaltijden te bereiden.

“Groenten in blik zijn geweldig voor jongere kinderen omdat ze super pureerbaar zijn,” zei Mancinik. “Bevroren groenten zijn ook geweldig, omdat je ze kunt stomen, en ze zijn geweldig voor jongere kinderen. Aardbeienjam is niet iets dat we zouden bedenken [as healthy], maar als ze dat aan hun dieet toevoegen, is dat een geweldige prestatie. Al het eten is goed eten.”

Tafelmanieren zullen later in het leven belangrijk worden, maar als je te maken hebt met peuters of anderen die moeite hebben om een ​​verscheidenheid aan voedsel te eten, is het doel gewoon om ze nieuwe dingen te laten proberen.

“Het is een oudere school die dacht om niet met je eten te spelen, maar het is een beetje wat ik hier suggereer,” zei Mancinik.

Je mag nooit negatieve taal over eten gebruiken of een kind dwingen iets te eten. Bied het in plaats daarvan op verschillende tijdstippen aan. Het kan 20 keer duren voordat een kind aan voedsel wordt blootgesteld voordat het het accepteert.

“Dat is een frustrerend onderdeel van voedingstherapie, omdat de voortgang erg traag is,” zei Mancinik. “Soms is het echt een achtbaan. Maar hen in hun eigen tempo laten leren over broccoli en dat voedsel consequent aanbieden in een omgeving met zeer lage druk, zal hen alleen maar ten goede komen.”

Hou vol – je doet het geweldig

Ouders geven zichzelf vaak de schuld van het kieskeurige eten of andere gedragsproblemen van hun kind, maar Mancinik zegt dat je jezelf een pauze moet gunnen.

“Het is heel gemakkelijk om jezelf de schuld te geven van iets dat is afgeweken van het pad dat je wilt dat je kind volgt”, zei ze. “Zoveel van mijn ouders geven zichzelf de schuld, zeggend dat ik dit meer had moeten doen, anders aten ze dit, en nu doen ze het niet meer en ik weet niet waarom. Ik wil zo graag dat iedereen begrijpt dat kinderen gewoon “Ze zullen zijn wie ze zullen zijn. Het heeft geen zin om jezelf de schuld te geven – het is echt niet jouw schuld.”

Mancinik, die gewend is om gezinnen allerlei soorten worstelingen te zien ervaren, vervolgde: “Hoe minder gestrest je je als ouder kunt voelen, hoe minder gestrest je kind zal zijn. Dit gaat voorbij. Kieskeurig eten kan een lang. Het is moeilijk om je gedachten te ordenen en je wordt er bij elke maaltijd aan herinnerd.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in