Radiopresentator onthult dat ze de beroemde tekst-naar-spraak-stem van TikTok is

0
14


De tekst-naar-spraakstem van TikTok is geen robot – deze vrouw beweert dat zij het is.

Kat Callaghan, een radiopresentator uit Ontario op de lokale zender 91.5 FM “The Beat”, onthulde dat zij de stem is achter de iconische tekst-naar-spraakfunctie van de app.

“Als jullie me hebben gevraagd of ik de stem op TikTok ben”, schreef ze op een TikTok-clip met bijna 30 miljoen views, met behulp van tekst-naar-spraak.

“Eindelijk kan ik jullie vertellen jongens – ik ben het,” eindigde ze met haar eigen stem.

Sceptici in de commentaren waren niet “100% overtuigd” dat de stem echt van Callaghan is, en vroegen haar om “de stem te doen” zoals het online klinkt.

Met slechts drie video’s op het platform – haar eerste is pas een week geleden gepost – heeft ze al meer dan 270.000 volgers verzameld, kijkers schokkend met haar iconische stem.

Kat Callaghan
Kat Callaghan onthulde vorige week dat ze de stem van TikTok is in een virale clip.
TikTok/voiceofkat

In een andere clip beantwoordde ze vragen uit de commentaarsectie en zei ze dat ze nooit zou “liegen” over de stem van TikTok vanwege haar werk als voice-over, als radiopresentator en het runnen van een podcast.

@voiceofkat

Lange tijd heb ik geen woord gezegd. Maar … ja, ik ben het en ja, ik heb een voortdurende geweldige relatie met de mensen van TikTok. 🎉 Het coolste voor mij is het kijken naar de creativiteit en geweldige inhoud die mensen naar buiten brengen met mijn stem. (Ook vreemd genoeg is dit mijn eerste TikTok)

♬ origineel geluid – Kat

“Ja, ik ben het TikTok-tekst-naar-spraakmeisje, mijn naam is Kat”, zei ze in een andere clip, waarbij ze nabootste hoe de tekst-naar-spraak-stem in de app klinkt, onthullend dat ze met het platform op andere projecten.

‘Soms laten jullie me behoorlijk afschuwelijke dingen zeggen, het is behoorlijk in de war, maar ik vind het een beetje grappig. Ik vind het helemaal niet erg.”

Kat Callaghan
Toen ze voor de camera kwam, liet ze zien dat ze echt het tekst-naar-spraakmeisje is.
TikTok/voiceofkat

Gebruikers waren gevloerd toen ze haar hoorden spreken en zeiden dat ze haar “geloofden”, en nog meer vragen afvuurden dan voorheen.

“Ik hoorde het op de ‘nee, ik lieg niet’ en mijn mond viel open”, zei een verbijsterde kijker.

“De Siri van onze generatie”, grapte een ander.

Kat Callaghan
De bekentenis schokte haar volgelingen, waarbij veel ongelovigen beweerden dat ze loog.
TikTok/voiceofkat

“De hele tijd dacht ik dat het AI was”, zei iemand anders.

“Stel je voor dat ze door TikTok scrolt en haar eigen stem keer op keer hoort”, schreef een andere gebruiker.

“Dit is zo cool, maar zo freaky om het gezicht van de stem te zien”, merkte iemand anders op.

“Je stem zal waarschijnlijk de geschiedenis ingaan als een van de meest memorabele in deze huidige tijdgeest. Dat is best wel cool!” een ander complimenteerde haar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in