Racistische virale TikTok ‘verpest’ in-n-out voor Bay Area Student

0
12


Engels

Zoals veel Californiërs, is de in Berkeley geboren studente Arine Kim de go-to-spot voor een late night bite In-N-Out Burger. Ze heeft zelfs een uitgebreide, gepersonaliseerde bestelling met extra geroosterde broodjes, gefrituurde mosterd en gehakte chilipepers.

Op kerstavond waren Kim en haar vriend Elliot Ha een TikTok aan het opnemen waarin ze geheime menu-items probeerden in een San Ramon In-N-Out toen een blanke man hun tafel naderde. In hun video, die nu meer dan 16 miljoen keer is bekeken, is te horen hoe hij hen uitscheldt met racistische en homofobe opmerkingen.

“Jij bent het vriendje van Kim Jong-un, hè?” vroeg hij, nadat hij had geleerd dat Ha Koreaans is.

“Normaal zou ik in je gezicht kunnen spugen – dat is Filippijnse shit,” vervolgde de man, die later door de politie van San Ramon werd geïdentificeerd als de 40-jarige Jordan Douglas Krah, inwoner van Denver. “Wil je wat Filippijnse shit?”

Maandag arresteerden politieagenten van San Ramon Krah voor het overtreden van de wet op haatmisdrijven in Californië.

Luitenant Tami Williams vertelde The Standard dat de afdeling deze week een ontmoeting zal hebben met de officier van justitie van Contra Costa County om te verzoeken dat er aanklachten worden ingediend.

Als kind had Kim er een hekel aan om Koreaans te zijn nadat mensen racistische beledigingen tegen haar hadden geschreeuwd in de straten van San Francisco en op haar basisschool.

“Ik dacht: ‘Als ik geen Koreaan was, zou ik dit soort dingen niet horen’,” legde ze uit.

Kim is geen onbekende in anti-Aziatisch racisme in de Bay Area, hoewel ze tot nu toe nooit voor haar leven had gevreesd.

Terwijl ze die avond aan het opnemen was bij In-N-Out, zei Krah dat hij op hen zou wachten, vertelde Kim aan The Standard.

Terwijl hij ze van buiten het restaurant gadesloeg, realiseerde Kim zich dat In-N-Out binnenkort zou sluiten en dat ze moesten gaan.

Zie ook“We zouden nu echt dood kunnen gaan”, dacht ze bij zichzelf.

Krah vertrok uiteindelijk, maar vier dagen later bleef Kim geschokt. Ze heeft het huis van haar ouders maar één keer verlaten, om het politierapport bij Ha in te dienen en langs te gaan bij In-N-Out voor een verlossende maaltijd. Nu zegt ze dat ze niet snel terug zal gaan naar een.

“Dit gebeurt altijd en overal met mensen van kleur, en mensen geloven ze niet”, zei ze. “Ik was toevallig aan het opnemen.”

Kim is blij dat Krah verantwoordelijk wordt gehouden, maar zegt te hopen dat hij de hulp krijgt die hij nodig heeft.

‘Ik wil begrijpen waar hij vandaan komt,’ zei ze. “Zoals, wat drijft hem om dit soort dingen te zeggen tegen mensen die gewoon aan het chillen zijn in In-N-Out?”

EngelsLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in