Quiet Quitting is een trend op TikTok om de druktecultuur te verwerpen

0
115


De trend die de druktecultuur afwijst.

Op TikTok is een nieuwe trend van “stille stoppen” ontstaan, die de druktecultuur en ‘girlbossing’ verwerpt ten gunste van het absolute minimum.

De trend valt samen met recente werkgelegenheidstrends zoals The Great Resignation, maar in plaats van je baan volledig op te zeggen, moedigen TikTokers mensen aan om niet meer te doen dan wat in hun functieomschrijving wordt verwacht.

Rustig stoppen ziet eruit als het werk op tijd afmaken, niet vroeg komen, geen e-mails of telefoontjes beantwoorden buiten werkuren en taken weigeren die buiten het bestek van uw normale functieomschrijving vallen.

De trend verwerpt de druktecultuur en promoot het idee om vervulling buiten het werk te krijgen, in plaats van dat je baan je hele leven moet zijn. In plaats van voldoening te halen uit het zijn van de hardste werker op kantoor, vinden mensen het door quality time door te brengen met hun dierbaren, zich over te geven aan hobby’s en gewoon te ontspannen.

Volgens TikTok-gebruiker @zkchillin, wiens video de trend aanwakkerde, zou werk niet je hele leven moeten zijn.

“Ik hoorde onlangs over de term ‘stille stoppen’, waarbij je niet meteen je baan opzegt, maar je stopt met het idee om verder te gaan”, zegt @zkchillin in de TikTok.

“Je voert nog steeds je taken uit, maar je onderschrijft niet langer de druktecultuurmentaliteit dat werk je leven moet zijn. De realiteit is dat het dat niet is, en je waarde als persoon wordt niet bepaald door je werk.”

De trend is natuurlijk niet voor iedereen geschikt, vooral niet als je op dit moment op zoek bent naar een promotie op het werk. Het is ook niet de oplossing als je een hekel hebt aan je baan, in welk geval je waarschijnlijk moet stoppen en iets minder zielsverslindend moet zoeken.

Maar als je je baan kunt tolereren en gewoon niet zo happig bent op het beklimmen van de bedrijfsladder, kan dit een optie voor je zijn.

Gebruikers van sociale media zijn verdeeld over de trend, waarbij sommigen beweren dat ze nog steeds hetzelfde loon en dezelfde erkenning krijgen voor minder werk, terwijl anderen beweren dat ze als gevolg daarvan zijn ontslagen – dus doe dit op eigen risico!

“Als je het doet, besef je dat niets op het werk ertoe doet en plotseling verdwijnt alle stress”, merkte een gebruiker van sociale media op.

“Ik heb dit gedaan en had er veel stiller over moeten zijn”, voegde een ander eraan toe.

‘Als je uurtarief niet verandert. mijn functieomschrijving ook niet, ‘zei een derde.

Hoewel de term misschien nieuw en trendy is, is het concept van werken om te leven in plaats van leven om te werken verre van origineel – en is vooral populair in Europa, waar de gemiddelde werkweek korter is dan in plaatsen als Australië en de VS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in