Queeries: een tirade over inclusiviteit op TikTok

0
12


Inhoudswaarschuwing: dit artikel gaat over transfobie.

De superstraight-beweging is ontstaan ​​​​uit het sociale mediaplatform TikTok, dat recentelijk een broedplaats is geworden van nieuwe collectieve trends die vatbaar zijn voor snelle expansie. De “beweging” vond snel een nieuw thuis op Twitter, toen het in populariteit steeg en een trending topic werd. Dit fenomeen draait direct om de genderexpressie van transgenders, simpelweg omdat ze zich verzetten tegen een normatieve sociale structuur.

De term ‘superstraight’ wordt binnen de gemeenschap gedefinieerd als een nieuwe seksualiteit, wat betekent dat je je alleen aangetrokken voelt tot cisgender-vrouwen of -mannen. Deze beweging is om verschillende redenen aanstootgevend en onnauwkeurig. Dit idee houdt niet alleen transfobie in stand; maar het insinueert dat hetero, cisgender mannen en hetero, cisgender vrouwen die met transgender mannen en transgender vrouwen uitgaan, niet hetero zijn. De beweging houdt in dat cisgender mannen en vrouwen niet het recht hebben om zich als heteroseksueel te identificeren en het niet verdienen om comfortabel te zijn in hun interpersoonlijke relaties. Zelfs in dit tijdperk van sociale vooruitgang blijven transgenderfamilies vormen van identiteitscensuur ervaren waarbij heteronormativiteit wordt gezien als een onderdrukkende sociale structuur die wordt onderstreept door de superrechtse beweging. De beweging benadrukt hoe heteroseksualiteit de standaard is voor legitieme socioseksuele arrangementen.

De bizarre en duidelijke uiting van haat jegens de transgendergemeenschap wordt alleen maar aangewakkerd door de acties uit het verleden van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. Met het militaire verbod op transgenders van Trump – en eerdere transfobe tweets – is er een gemeenschap van zijn aanhangers gegroeid die nu vinden dat het binnen hun grondwettelijke recht is om dergelijke gemeenschappen openlijk te haten omdat het onder hun voorrecht op vrijheid van meningsuiting valt. Deze individuen, samen met degenen die deel uitmaken van de superstraight-beweging, creëren een trapsgewijze effect van transfobische denkwijzen en verminderen de acceptatie in de richting van een nieuw geaccepteerde en opklimmende gemeenschap. De superstraight-beweging gaat over een groep mannen en vrouwen die een ruimte creëren om anderen ongeldig te maken. Deze individuen willen dat hun seksuele voorkeuren gezien worden als een seksuele identiteit; er is echter een groot verschil tussen seksuele identiteit en seksuele geaardheid. De redenen waarom een ​​bepaalde persoon geen seksuele activiteit wenst, zijn niet relevant; het feit dat ze niet willen deelnemen, is op zich al reden genoeg.

Terwijl 2020 bijna twee jaar geleden was, is de online intimidatie van transgenders alleen maar toegenomen. Pas in 2022 is TikTok begonnen met het expliciet verbieden van haatzaaiende uitlatingen met betrekking tot LGBTQ-inhoud. Vóór deze wijziging waren dode namen, misgenering en het gebruik van onjuiste voornaamwoorden toegestaan ​​op dit platform. TikTok is een plek waar trans individuen voor zichzelf pleiten en een gemeenschap hebben gevonden om hun ervaringen op te delen. Hoe komt het dat dit platform er twee jaar na de superrechtse beweging over deed om zijn makers te beschermen en een precedent te scheppen voor hun eigen overtuigingen? Sociale media in het algemeen moeten hun gebruikers gaan beschermen. Het blokkeren van haatzaaiende uitlatingen nadat het twee jaar is toegestaan, is niet genoeg als verontschuldiging, en iedereen verdient fundamentele mensenrechten. Dus geef ze aan ons.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in