Q&A: Opvallen tussen de TikTok-ruis met IF7

0
46


Insider Intelligence sprak met Harley Block, mede-oprichter en CEO van Gen Z-consultant IF7, over haar strategie om merken als Abercrombie & Fitch te helpen het jongere publiek op TikTok te bereiken.

Insider intelligence: wat onderscheidt de Gen Z-consument vanuit marketingperspectief van anderen?

Harley-blok: Gen Z is de meest sociaal bewuste en slimme generatie. Als merk moet je je aansluiten bij hun waarden, en ze zullen je verantwoordelijk houden als je dat niet doet. Je moet uitgerust zijn om met de Gen Z-consument te praten en achter je waarden als merk te staan ​​in plaats van alleen maar lippendienst te bewijzen.

Ten tweede zijn de makers van vandaag de filmsterren van gisteren. Als in mijn generatie een filmster een merkdeal deed, zouden sommige mensen hem ervan beschuldigen uitverkocht te zijn. De cultuur is nu compleet anders: het wordt gezien als een bevestiging om met een merk te werken. De Gen Z-consument vindt het niet erg om vanuit een merk te worden aangesproken.

II: Om de Gen Z-consument vast te leggen, op welke socialemediaplatforms adviseert u merken zich te concentreren?

HB: Elk merk is anders en heeft verschillende doelstellingen, variërend van bekendheid tot het stimuleren van actie tot het verhogen van de verkoop. Onze strategie raakt waar de generatie Z-generatie tijd doorbrengt, en dat is TikTok. Het is het krachtigste platform om deze demografie nu te bereiken.

De producten van Instagram zijn commercieel gezien iets volwassener dan die van TikTok, maar TikTok komt er snel aan. Wanneer we met een merk werken, werken we op verschillende platforms met TikTok als toegangspunt, maar we ondersteunen ook TikTok-inhoud met sociale promotie-inhoud op plaatsen zoals Snap en Instagram, steunend op IGTV en rollen en statische berichten.

II: Wat zijn de belangrijkste uitdagingen bij TikTok-marketing?

HB: Signaal en ruis. Er staan ​​veel mensen te schreeuwen op één platform. Iedereen is er, of hij werkt aan TikTok vanuit een betaald advertentieperspectief of werkt organisch samen met makers op het platform. Als je een merk bent dat jongeren probeert te bereiken (iedereen onder de 40), moet je op de een of andere manier aanwezig zijn op het platform, maar het is een uitdaging om op te vallen.

II: Wat was de TikTok-strategie die je bij Abercrombie gebruikte?

HB: Abercrombie richt zich op de bovenrand van Gen Z en millennial set versus de meer tiener Gen Zer. TikTok is op dit moment cultuur met deze groep, en onze strategie was om toegang te krijgen tot subculturen en gemeenschappen. We hebben enorm veel succes gezien bij de influencer op het middenniveau met 500.000 volgers die een ongelooflijk betrokken publiek vormen.

Het idee was om een ​​heel diverse reeks makers in dienst te nemen, in termen van etniciteit en ras, maar ook zaken als lichaamstype en het soort inhoud waarop de maker zich richt. Abercrombie is een kledingretailer, maar dat betekent niet dat we alleen met mode-influencers hebben gewerkt.

We hebben gewerkt met makers die vanuit een esthetisch oogpunt een bindweefsel hebben dat opklimt naar Abercrombie. Verschillende subculturen omvatten mensen zoals dansers en chef-koks of een man die op TikTok bekend staat om het hakken van hout met zijn shirt uit.

Dit stond oorspronkelijk in de nieuwsbrief van Retail By the Numbers. Schrijf u hier in voor meer retailinzichten, statistieken en trends.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in